tisdag, april 21, 2009

Färg-explosion


Fick sån väldans inspiration igår att plocka ihop lite saker och fotografera. Just såna här bilder med saker arrangerade tillsammans gillar jag så mycket, särskilt i tidningen Drömhem & Trädgård och hos Ellas Inspiration. Kolla vilka snygga dukningar hon tipsar om här!


Det här är väl lite hur jag tänker mig altanen i sommar - just nu, jag kan ju ändra mig en eller annan gång ännu ;). Gillar rosa och lila (såklart!) tillsammans med grönt, vitt, grått, trä och rotting. Har planer på att bygga en soffa (visst, maken?) till altanen under taket. Till den ska jag isåfall sy dynor av ett tyg jag haft länge, med mönster i alla dessa färger på vit botten och till stolarna vita dynor. En hylla ska upp på väggen ovanför soffan och så vill jag ha balkonglådor av mörk rotting. Bamburullgardiner ska upp under altantaket för att det inte ska blända så mycket och så vill jag ha vita draperier hängande. Med mera, med mera... Det finns inga begränsningar, fantisera är ju gratis, haha!
Vilka färger eller vilken stil tänker du ha på altanen, balkongen, uteplatsen och sommarblommorna i år?


22 kommentarer:

Ekebo sa...

Snyggt med lila och rosa. det är bra med drömmar men sen får man se om det blir så som man önskar. Ha en bra dag kram malin!

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Det är jättesnyggt med rosa och lila. Själv kommer jag nog ha båda de färgerna på blommor, blandat med vitt, grönt och en och annan pastell:)

Visst är det härligt att drömma sig bort ibland:)

Ha en bra dag,

Kram Jenny

Sanna sa...

Vilka fina färggranna bilder!Tack också för tipset med hur man får bilderna i bredd! Det verkar inte så lätt, men jag ska försöka.. :)

Livingroom sa...

Hej!
Jiises vad snyggt det var! Fint med lite färger. Jag tänkte ha trä blandat med vitt och blommor i just rosa och lila. Sen lite zink som jag för tillfället är helt galen i. Bara nu solen skulle skina hela sommaren. Här skiner den för andra dagen i streck men kallt som synden är det ju..
Njut av våren,

-Lotta

Lina ♥ C´est la vie sa...

SÅ vackert!
Ang receptet i bloggen, jag tyckte med det var många turer när jag skulle läsa men så var det bara: vispa samman allt i en bunke över kokande vatten, när alla sockerkristaller smält satte jag bunken i min bakmaskin så fick den stå där o snurra. när smeten svalnat klickade jag upp.
prova! Superlätt! Festligt att bjuda på. Jag gjorde 20 små istället för 9-10 stora *ler*

Kram till dig!

Anonym sa...

Vilka underbara fäger :-) Mycket fina nyanser.

Cc sa...

Å vad kul med en komentar från dig du haade försvunnit i min lista när bloggen strulade, nu har jag lite att ta igen hos dig. Ang färgen på möblerna så lovar jag att den fjällar, släpper hela tiden bara man tar vid den. Ähh man får sitta på nått så far man det inte på kläderna , så länge
Kram

Signe 1 sa...

Fina bilder du bjuder på! Ja visst är rosa fiint, me like!:-) Längtar tills vi får uteplats så jag får börja 'piffa' lite:-) Kram Sofia

Rester till middag sa...

Rosa och lila är snyggt!

Jag kör med vita blommor av gammal vana. Murgröna är en favorit hos mig. Den dyker upp i nästan alla mina planteringar. Vi ska dela av vår terrass med ett par skärmar i år, för att skapa lite mer mys.
Sedan ska jag handla nya dynor. De blir nog gröna....

alegni sa...

oj, så härliga bilder igen. vår kuvös ska också huvudsakligen gå i vitt o rosa :)

Tre rum sa...

Fina bilder. Nu börjar det nog kännas som om våren är påväg i bloggvärlden också!
tant Grön

Annika sa...

Åh, vilka härliga bilder! Här är våren seg, men så bor jag ju i norra Sverige. Åker snart till Madeira och tittar på blomsterprakten där istället. :) Tack för dina fina kommentarer! Värmer alltid gott i hjärtat! Kram!

Stina sa...

Supervackra och härliga bilder.:-) Kramis

Ellas Inspiration sa...

Verkligen underbara bilder och så roligt och smickrande att du hittar inspiration hos mig!! Tack gulliga du!!

På tal om marschaller så har jag faktiskt tagit fram en och det blir nästa gjutprojekt... Har lite idéer hur man skulle kunna få till det. Håll utkik hos mig.

Kram Karin

Sabina sa...

Verkligen en riktig färg-explosion! Så fint du har "fått till det"! Man blir glad av färgerna :)
Kram Sabina

Fröken Fräken sa...

Åh, vad härligt med färgsprakande blommor efter månader med vit snö utanför dörren! Har faktiskt inte hunnit med att planera så mycket för min lilla balkong. Men igår fick jag tag i en lastpall som jag har vissa planer för på balkongen...

House of Jammi sa...

Vilka underbara bilder. Verkligen fräscha och fina.

MISSA INTE TÄVLINGEN PÅ HOUSE OF JAMMI - BLOGGEN! SE INLÄGG 19 APRIL.

♥ Fyra årstider sa...

Wow vilka vitamin bilder.
Kram Lotta

Eva Linnea sa...

Jag har ju två nya uteplatser att inreda i år, så jag blir jätteinspirerad av ditt inlägg och din fråga: hur ska du göra i år? De ena uteplatsen ska bli svart/vit och den andra ska bli mer "Indien" med terrakotta och mer färg.
Kram Eva Linnea

Stjärnor & Champagne sa...

Oj vilka fina bilder...Jag vill nog ha mycket vitt och rosa.

Kram Anne

Karlsebakken 37 sa...

Ah, härliga bilder! Jag längtar efter att få pyssla på altanen i sommar! Får se hur mycket pengar vi får över framåt sommaren efter allt garagebyggande men jag har ju haft en dröm om en hörnsoffa i konstrotting i två år nu...! Och så var det solstolar - får se om det blir Newportvitt, teakstolar eller konstrotting där också. Det skadar ju inte att drömma iaf! :)

Tack för supersöt kommentar om magen, är såå glad coh tacksam för allt stöd och support!

Hoppas allt är bra och att du har en bra vecka,

stor kram!

Lyktor och Tyg sa...

Så härligt!!! Man blir glad av att se. Dina planer för altanen låter snyggt. Hoppas du får maken till att bygga..:) Min man har byggt en som vi är jättenöjda med. Jag tror jag har den i något inlägg om vår altan jag gjorde i somras.
kram Kristina