fredag, mars 06, 2009

Nya handdukar och disktrasa



Jag hann med lite shopping under besöket till grannstaden i förrgår. Det var effektiv shopping - jag var in i endast tre affärer, med bilfärd emellan, och knappt två timmar hade jag på mig. Dessutom hann Lillebror och jag äta också! Först köpte jag presenter till Storasyster, men... mamman fick ju liksom några presenter också :P Ett trepack med kökshanddukar i svartvitt blev jag förtjust i och såna har ju alltid åtgång. Nu kanske jag äntligen ska kunna göra mig av med några av handdukarna som är utslitna... Resten av fynden visar jag en annan gång.


På många bloggar har jag sett olika disktrasor med bilder och texter på. Här är min egen, som jag inte näns använda heller :) Den har jag fått av min svägerska och trasan kommer från Kuitukuu och är Made in Finland (tyvärr är hemsidan endast på finska). Visst är det en fin vers? Nu måste jag citera en text jag hittade på nätet:

"Bakterier trivs i fukt och lagom värme, det vill säga från rumstemperatur upp till +50grader C. När bakterier trivs riktigt bra kan dom fördubbla sig i antal på bara 20 minuter. Ett favorittillhåll är din disktrasa. Skölj disktrasan i kallt vatten varje gång du använt den. Byt eller tvätta den ofta. Tvätta i 60 grader." Så gör jag! Jag byter trasa ofta och tvättar den sen, hellre än att bara slänga bort. Tänk vilket berg av disktrasor det skulle bli!! Man kan ju tvätta trasorna tillsammans med tex kökshanddukarna och vill man inte använda dom i köket igen så går dom ju bra till städning, vid målning och pyssel, i garaget...

Det var så väldigt många som lät intresserade av kattmuffinsen så jag letade och letade igen, men... Tydligen hade jag faktiskt inte framkallat bilderna heller, så nu har vi inga från dotterns födelsedag i fjol :( Jag minns att vi runt den tiden bytte dator, så fotona måste ha försvunnit då. Istället blev det lite detektivarbete för att hitta tidningen där jag fick idén, så nu vet jag vilket skåp som är i tur för röjning nästa gång, nämligen det där jag förvarar mina recept... Om jag får säga själv så var ändå mina lite finare än den på bilden, jag lade till öron och hade olika färger på ögon och nos på alla muffinsarna. Jag gjorde bara vanliga muffins med lite apelsin i, grädde ovanpå och dekorerade med chokladkarameller och lakritssnören. Jag tror att tjejerna tyckte dom var lite kul!

Ha nu en fin fredag alla! Själv jobbar jag till kl 21 ikväll och imorgon till kl 18, sen blir det att börja med förberedelserna till kalasen! Tack för alla lyckönskningar inför läkarbesöket, det gick väldigt bra - som vanligt - lille A är så duktig så!

18 kommentarer:

alegni sa...

kattmuffinsar går säkert hem hos flickor i den där åldern. hello kitty är ju pop nu, kanske du kunde göra sådana i år :)
jag brukar slänga in disktrasan i diskmaskinen, funkar också bra.
jag rekommenderar ann bäcks disktrasor. av någon märklig anledning börjar de inte lukta lika fort som vanliga. min favorit är den helsvarta, för då kan man till exempel torka upp kraftigt färgade fläckar, ex. av rödbeta, utan att trasan blir fläckig.

Unknown sa...

Visst finns det så tjusiga disktrasor nuförtiden. Det blir så mycket trevligare att städa när man får ett trevligt budskap på köpet :)

Kramis,

rosenskära sa...

Jättesnygga kökshanddukar, var hittade du dem?

Muffisarna är ju så söta att man bara dånar, min lilla tös älskar katter och måste nog få sådana till sin födelsedag i år. Jag älskar att göra tårtor och muffins med glasyr!

Lena

Samtal från min trädgård sa...

Tjusiga disktrasor, håller med dig om att återanvända. Själv tvättar jag dem i 60 grader efter en dags användning och även golvmoppar efter varje städning.
Gillar Muffisarna, så söta små bakelser.

Fröken Fräken sa...

Snajsiga kökshanddukar - jag skulle nog inte nämnas använda dem heller. Har ett projekt som visst aldrig blir klart där ja ghåller på och syr ihop två kökshanddukar till en kudde. Sista sömmen ska sys för hand, så det var där orken tog slut!

Raskt shoppat! Det var ungefär i den takten min lilla mathandling gick igår. Man behöver ju ha mat hem fast man är sjuk och trött.. men så slut jag var när jag kom hem!

Sabina sa...

Oops... som svar på din kommentar hos mig... hon måste ha varit minst 80 år!?! Hoppas jag :)
Du hade minsann en bra resa till V. Där finns många trevliga affärer, tyvärr brukar jag inte hinna på någon shopping när jag är där, all tid går åt till att besöka släkten! Men det är inte illa heller.
Supersnyggt med svartvit rutiga handdukar. Och domdär trevliga disktrasorna som "alla" har nuförtiden. Jag har inte hittat nån! Måste antagligen klicka hem en för att få någon.
Ha en trevlig helg och lycka till med kalaset. Du visar säkert bild på underbara bakverk igen?
Tack för trevlig o inspirerande blogg, igen en gång! Kram!

Karlsebakken 37 sa...

Haha, vilken rolig idé! För mer inspiration till nästa gång kan du gå in på www.gunillawall.se - där finns det massor av olika sorters tårtor och grejer. Passar säkert en kreativ person som du som kan spinna vidare på idéerna!

Ha en skön fredag och en härlig helg nu, stor kram Caro

Cilla sa...

Halkade in hos dig och ville bara säga vilken trevlig blogg du har & att jag gärna återkommer :0)
Kanon fina handukar och en jätte fin diskatrasa..
En trevlig Helg..
Kram Cecilia

Kristin sa...

Hej hej! Vilka fina kökshanddukar, helt i min smak, som gillar grått/vitt/svart!

Väldigt söt disktrasa också, den skulle jag inte heller vilja använda...! :-)

Och hu, disktrasor är faktiskt mitt största äckel. Jag är helt otroligt kinkig med disktrasor, tycker de snabbt blir vädligt sunkiga. Förra året skaffade jag 2 disktrasor i bomull som man kan tvätta i 60 grader och både jag och miljön mår bättre när jag har gjort det istället för att ständigt köpa nya wettextrasor!

Ha nu en bra helg!

Anonym sa...

Rooolig disktrasa!

Ha en fin helg

Kram Lena

Galleri MochB sa...

Jag minns att vår tyckte dom var kul...;O)

Nettan sa...

Köksbestyren blir ju genast lite trevligare om man har snygga grejor eller hur!
Ha en bra helg!
Kram Nettan

Lyktor och Tyg sa...

Så snygga handukar!
kattmuffinsen var kul. Ha en skön helg fast du jobbar.
kram Kristina

Vackrare vardag sa...

Vilka snygga handdukar och vilken snygg disktrasa! Skulle också vilja ha någon rolig en. De vanliga från matbutiken är allt annat än roliga och vackra att se på...

Ha en bra helg!

A home far away sa...

Jag ÄLSKAR detaljer som gör vardagen liiiite roligare:)

Kram Gunilla i Singapore

Sabina sa...

Hej igen!
Tack för tipset. Var till Blossom idag, men i staden som jag bor i fanns det förstås INTE! Frågade också efter sånadär fina stora rostiga bokstäver som dom borde ha, men nej! Får lov att fara till grannstaden (men för tillfället har jag köpstopp, hihi)Alltså likaså bra att det ej fanns!

Jenny sa...

Ibland får man supersnabbhandla men det brukar gå rätt bra det med :) Fina handdukar! Vilken ursöt kattmuffin! Tusen tack för din söta kommentar hos mig. Den värmde verkligen i hjärtat! Stor KRAM till dig!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Sandkorn och sötvatten. sa...

Smart idé det där om disktrasorna, har själv aldrig tänkt på att tvätta dem *rodnar* vilken miljöbov man är...

Kul med disktrasor med fina motiv, det piggar upp en annars tråkig syssla. Fräscht med svartvit rutiga kökshandukar! Superfina!

Kramar