måndag, mars 02, 2009

Mera nymålat

Vanligtvis gillar jag inte måndagar, men om man är ledig som jag är idag, då går det liksom bättre ;) Tar allt i en lagom takt, har inget planerat för dagen. Lillebror har tyvärr fått en besvärlig hosta, hoppas verkligen inte han behöver bli febrig också... I helgen blir det kalas hos oss igen, då är det dotterns tur, så kanske man skulle ta och baka en kaka eller två. Kanske du har nåt trevligt tips på vad man kunde bjuda ett gäng åttaåriga tjejer? Tårta är nämligen inte särskilt populärt...
Så här långt har mina körsbärskvistar hunnit nu, har redan stora blanka blad. Pallen är en gammal och billig en från stora möbelvaruhuset som äntligen fått färg på sig. Den blir säkert användbar både här och där.



27 kommentarer:

Liljas Corner sa...

Jättefräscha bilder!

Hoppas lillebror kryar på sig snart. Ha en bra ledig dag!

Liljas Corner sa...

Ja, jag skulle ju ge tips på kalasmat för tjejerna: Detta är kanske både klottigt och mindre praktiskt men minipizzor med egen fyllning kunde väl va skojigt? Färdiga bottnar och så får dom rada på fyllning själva. Klottigt som sagt...

Nettan sa...

Oj nu har jag missat några inlägg hos dig minsann, fiina bilder! Kan du kanske tala om för mig hur man får bilderna bredvid varandra?? Använder du ngt särskilt program för det??
Kram Nettan

alegni sa...

på våra barnkalas hade cocktailigelkottar stor åtgång. använd ett halvt kålhuvud som kropp (klä med aluminiumfolie) o stick i cocktailstickor som du fyllt med diverse godsaker som ost, vindruvor, oliver, köttbullor o knackkorv.
ibland bjöd jag på pizza som ungarna själv fick lägga fyllning på, precis som lilja här ovanför föreslår. det var samtidigt en programpunkt som fick tiden att gå lite fortare ;)

Unknown sa...

Gräddtårtor är verkligen inte populära mera. Vi hade kalas i helgen och då var det de saltiga tilltugget som var populärast... Vi lagade "plockpinnar", tandpetare med tex köttbulle+ vindruva eller knackis+ tomat. Mums! tyckte barnen.

Krami,

Unknown sa...

Precis som liljas corner skrev så tycker barnen om att laga egna pizzor. Det hade vi oxå på kalaset. Lycka till!

Kramis,

Sofie sa...

Vilka härliga bilder, du har det så fint hemma! Gillade den fluffiga vita kudden :) Hoppas lillen kryar på sig! Kram, Sofie

klipposfia sa...

Ja det är svårt med kalas...eller det borde väl inte vara så svårt men man(åtm jag) har lite ånges före:) Sist hade även vi åtta års kalas och då hade vi lite lika som de andra föreslagit men av det söta....hade glass som grund och sen fick man plocka på såser,fruktsallad,smågodis,maränger,jordgubbar och kex...var väldigt uppskattat...behövdes inget mer än så heller. Men det där med minipizza lät bra åxå...tror jag ska pröva det nästa gång;)

Fru Ekenstedt sa...

vad fin körsbärsplantan är!
Tänkte tipsa på fest mat. Har bakat muffins i förväg i olika smaker till ett gäng småflickor en gång. Jag gjorde dom lite större än vanliga. Det finns att köpa Amerikanska muffinsformar som är större än dom vanliga. Sen pyntade vi dom tillsammans med glasyr och strössel och sånt. vi hade både roligt och sen är muffins nåt jag kan äta när som helst! :) Lycka till vad än du hittar på åt dom!
Kram

Viola sa...

Härliga vårliga bilder från dig, hoppas ni ändå haft det ganska bra trots hosta och sjukdom, kram

Nicole sa...

Så fint att ta in kvistar och få det att grönska, det ska nog jag prova på också.
Här är ungarna så små ännu så det går bra med tårta, men jag ser att du fått bra förslag här ovan på annat som ungar gillar. Glass brukar ju gå hem också. Glass med olika strösselalternativ att välja mellan kanske?

Rester till middag sa...

Istället för tårta hade vi glassbuffé när dottern fyllde 7.
Olika sorters glass, med några sorters olika strössel, såser och frukt, så att var och en fick plocka ihop sin egen glass skål.
Mycket uppskattat!

Lyktor och Tyg sa...

Fint med vitt! Här går jag och laddar för att måla så fort jag är bättre i mina armar.
Vilka fina bilder i förra inlägget.

kram Kristina

Nettan sa...

Tack..men jag fattar fortfarande ingenting..går det i vanliga fall att få två små bilder bredvid varandra?? Lyckas ju inte med det heller..inge vidare på datorer..
Kram Nettan

På andra sidan väggen sa...

Nämen, inte får du bära in det du rensat ut! Fast jag förstår förstås vad du menar, plötsligt ser man ju sina saker i ett nytt ljus - men det är ju faktiskt både ekonomiskt och miljövänligt - himla bra alltså :)

Jag skulle testa några av Leilas cupcakes. Jag gjorde hennes chocolate cupcaces förra veckan - underbart goda!

Kram,
Ann

mitt skärgårdsliv sa...

Fina bilder, tänkte tipsa om pizza jag med men ser att många andra även gjort det. Började lite kika på det som du skrev till nettan om marginal bredden under posts, men har jag månne missa nåt finns posts på flera ställen än ett för ser ut att vi har samma "mått" men på min blogg får jag bara två bilder bredvid varandra.. kanske jag börjar bli för trött att läsa alla html koder idag... ha en bra vecka!

Fröken Fräken sa...

Vad lyxigt härligt med en ledig måndag!! Är det någon dag som man skulle behöva vara ledig så är det just den dagen...

Jag tog in syrenkvistar i fredags, och de måste längta efter vår lika mycket som jag gör, för det skymtar redan gröna knoppar.

Två systrar sa...

Vi hade kycklingklubor sist när lilleman fyllde år! Vi har också haft varianten att de får göra sina egna grillspett. Kall pinnmat i sann 80 tals anda. Vi har också låtit dem göra sina egna cupcakes..garnera med olika strössel och glasyrer och bär, ev godis...prinsessigt värre! Lycka till!! Kram C&M

Annika sa...

Fina bilder! Hoppas att lillebror kryar på sig snabbt! Kram

Liljas Corner sa...

Hahaa, kanske jag hade det du skrivit i bakhuvet då jag skrev mitt inlägg :) Eller så är det telepati, jag menar då båda lagade tex mex kött!

Sabina sa...

Hej! Lycka till med kalasandet. Jag har själv kalas i veckan och får börja fundera på att baka något.
Jag har utmanat dig :)
Kram S.

Maria sa...

Så fina bilder, vackert pyntade stolar!...sånt gillar jag MEN inte så praktiskt med småbarn :O)

Nettan sa...

Nu ä det bara jag igen!;-)
..så enkelt alltså..kanske jag inte ska säga innan jag provat men..ska testa i alla fall! Tack så hemskt mycket för det!!
Kram Nettan

Anonym sa...

Hör av dig till syster min, hon har recept på en god frusen marängtårta som jag tror att i alla fall de flesta barn tycker om. I alla fall mina.
Kusin vitamin

Tre rum sa...

Härligt med grönska!
Ett tips:små maränger och glassbitar som man plockar lite huller om buller på ett stort fat och överst ringlar man god chokladsås.Mums...
Lycka till vad det än blir för skapelse!
T.Gredelin

Ekebo sa...

Tänk vad lite vit färg kan göra. Ja barnkals alltid lika kul.....vi hade glasskiosk förra året med stutar, glasskulor, strössel, chokladsås och rån. Sen fick de välja vad de ville ha det blev väldigt lyckat. Kram malin

Mallas sa...

Cupcakes var min första spontana tanke. Då finns det möjlighet att anpassa efter önskemål. Såg att någon annan ovan hade samma tanke som jag.

Kram Malin