fredag, mars 20, 2009

Hälsa på hos...

Igår kväll var jag och barnen och hälsade på hos min väninna A-L. Jag har länge haft i tankarna att göra ett hemma-hos reportage från henne, men nu då hon har renoverat i hallen (håller fortfarande på med de sista detaljerna) tyckte jag det var dags. A-L har nyligen låtit förstora hallen genom att riva en vägg. Vid ytterdörren och fönstret till höger om den, fanns tidigare en yttepytteliten farstu. Väggen stod framför den del av trappan som svänger sig. Där finns nu en snygg mörk balk i taket med infällda spotlights. Taket har förvandlats från furugult till vitt och väggarna från terrakotta till ljust beige. Hennes bror har hjälpt henne med renoveringen samt målat om trappan från furu till vit och körsbärsbetsad.På bilden här ovan ser man från köket genom hallen till vardagsrummet. A-L inreder gärna i vitt, svart och brunt med några färgklickar till. Även hon har börjat ta fram färgpenseln för att förvandla en del av sina möbler, bl a köpmansbyrån som syns i hallen har hon målat vit. Eftersom A-L har bott från och till i Asien under totalt tretton år, så hittar man många vackra föremål och influenser därifrån i inredningen.I vardagsrummet finns det en extra matplats med vackra rottingstolar. På väggen hänger nåt speciellt: en vackert sliten skåpdörr som hon hittat i uthuset. Årtalet 1851 står målat på den. I sovrummet har tre väggar bruna tapeter och fondväggen en vacker blommig tapet som skimrar beroende på hur ljuset faller. Överkastet och flera andra detaljer i rummet kommer från resor i Asien.Dottern och Lillebror som följt med för att leka med A-L:s barn, frågade på hemvägen hur länge jag har känt A-L och jag konstaterade att det redan är över femton år! Vi delade studielägenhet i ett år. Hon var värdinna/programledare på mitt och makens bröllop. Flera Ikea-resor har vi varit på tillsammans och nu kanske det snart blir en till! Hoppas! Tack för besöket och att kameran fick följa med!

10 kommentarer:

Sabina sa...

Vilket fint hem din väninna har! Det är säkert trevligt att komma dit på besök...dricka en kopp kaffe vid det fina matsalsbordet eller mysa i soffan. Ljus och luftig inredning!
Ha en trevlig helg!
Kram Sabina

alegni sa...

vackert hem! tänk att det finns så många av dem där ute!
jag är också sjuk på en ikearesa, men lyckas inte hitta resesällskap. ett par gånger har jag faktiskt hyrt buss själv o samlat ihop ett gäng, men det gör jag inte flera gånger, så pass jobbigt var det att få ihop folk...
trevlig helg!

vitavillan sa...

Jättevackert hem. Jag gillar tapeten i sovrummet!

Jenny sa...

Superfina bilder!! Det är alltid lika kul att se hemma-hos reportage. Man kan liksom aldrig titta nog :) Ha en toppenbra helg! Stor KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

mia sa...

Vilket vackert hem! Så fint inrett och fina och mysiga detaljer. Hallen var jättefin.

Lilja's Corner sa...

Vilket proffsigt "reportage". Hon ser ut att ha det riktigt fint hemma.

Smart att sätta de vingliga pärlhyacinterna i den stora vasen!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Om du går in och tittar på din profil så står det profilvyer 5800 kommentarer..Ha en skön helg.
Kram Lotta

Kristina sa...

Så fint det var. Jättesnygg inrett.
kram Kristina

Karlsebakken 37 sa...

Ja, hade nästan glömt bort den där inspirationsmappen men som tur var så hittade jag den och nu sitter jag här med massa inspiration i mig och väntar på att L ska komma hem så att vi kan fortsätta fixa. Vågar inte gå igång där uppe själv just nu, tror han har en plan som jag inte riktigt är insatt i och då blir han gaaalen när jag drar fram som en virvelvind och försöker göra saker, hahaha!

Hoppas allt är bra med dig, här är allt toppen! Imorse kände jag bebisen röra sig i magen och nu sitter jag här och känner div dyttar och rörelser där inne, så fantastiskt! Har gått omkring med ett fånigt leende på läpparna hela dagen, haha!

Ha en skön helg nu, hoppas ni får lite vårsol på er också.

Stor kram C

Fröken Fräken sa...

Vad roligt att få titta in till någon som har så vackert och persoligt på samma gång!

Ja, tänk, när man börjar räkna åren så svimmar man nästan.. Jag har ju min bästa kompis T, vi har känt varandra nu i 29 år!! Hur kan det gå till, jag är väl 22 fortfarande?! (moahahahaha!!)

Hoppas att du har en fin fredagskväll, jag börjar så smått komma in i fredagsstämning trots att jag har tvättstuga. Men med takdropp och plusgrader blir man på bra humör!