söndag, februari 01, 2009

Tips för virkningskunniga

Det är märkligt ibland hur det kan bli. För någon vecka sedan tittade jag lite extra noga på en handduk som jag haft länge. Tänkte att - den här kunde jag ju visa i bloggen som ett tips till alla som kan virka. Dagen efter fick jag oväntat ett mail från en släkting, hon hade börjat läsa min blogg. Det var hon som gjort handduken till mig! Ja, jag tror ju att hon gjort den, åtminstone gett den som present åt mig. Handduken är gjord av frotté som metervara och den virkade kanten är påsydd för hand. Ett fint sätt att fixa personliga och lite romantiska handdukar!

Kan också glatt berätta att mitt röjningsarbete nu har kommit så långt som till kontoret. Det är långt ifrån klart, men nu har vi åtminstone tomma, rena ytor så man kan sitta där och arbeta med något. Nya förvaringslådor har plockats in i bokhyllan och lite har jag sorterat och slängt, det är fortfarande mycket kvar att gå igenom. En liten bit på vägen ändå :) Min stora rysare är alla foton som ska plockas in i pärmar och ramar...

15 kommentarer:

Annika sa...

Vilket jättefint tips!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag tycker din blogg är fin som den är nu..
Kram Lotta

Galleri MochB sa...

Sånadär virkade jag massor i min ungdom, alltså för typ 15 år sedan...;O) Men har inte gjort det på länge nu. Tack för tipset!

Fröken Fräken sa...

Jag städar här också. Eller, det var tanken åtminstone, men jag har istället nått stadiet där jag målar på tre ställen och överallt annars är jag inte nöjd med något så jag håller på och flyttar om. Faktiskt kan det bli svårt att ens äta ikväll, eftersom det står grejer precis överallt i köket!!.. Suuuck. Varför börjar jag med sådant här på söndag eftermiddag? Jag lär mig aaaaaldrig.

Jag känner att jag ligger lite efter, jag måste ha den enda bloggen där inte ett enda virkinlägg har förekommit. Skäms på mig.

Hoppas att du har en mindre stökig kväll... ;-)

Jojo sa...

Vilken fin handduk! Såna har jag länge velat ha, och fast jag kan virka själv är det som om jag inte kommer mig för att göra just såna.. Av nån outgrundlig anledning.

Duktiga du som orkar röja runt =)

Ha det bra
Kram Jojo

Jojo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kristin sa...

Hej hej! Vad fin handduken blev, jag har aldrig tänkt på att man kan sätta en virkad spets på handduk men det är ju klart man kan! :-) Kul idé, jag gillar att virka också så det passar...

Ha en bra kväll!
Kram Kristin

Lilja's Corner sa...

Vad duktig du som städar och röjer. Jag har inte gjort nåt vettigt på hela helgen - som vanligt. Jo, idag har jag flyttat över alla papper, pennor och annat krimskrams i köket från en korg till två matchande korgar. Jeii...

Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Märkligt vad världen är liten ibland....

Vad bra tips du ger, det är verkligen ett tips som passar mig som gillar att handarbeta.

Lycka till inne hos mig

Kram Lena

Karlsebakken 37 sa...

Åh så fin sidan har blivit! Verkar som du har haft en mysig helg, ha en bra start på veckan nu också! Stor kram C

Husbysjutolfts sa...

Javisst! Skulle springa in och tala om det men du hann in innan mig.
:-)
lycka till!

Kristina sa...

Jättefin present du fått! Idag har jag hälsat på en kompis som syr ett qviltat överkast med gamla lakan och spetsar, så fint med handgjorda saker!

Ha en skön vecka
kram Kristina

Anonym sa...

Hej!!!

Tänk vad allt gör sig så fint på bild.

Kram annica

ALEGNI sa...

jag har faktiskt en del sådana - tillverkade av min mormor på 70-talet (i 70-talsfärger!).

Karlsebakken 37 sa...

Hej hej! Hoppas att du har haft en bra start på dagen! Bilden är tagen på min favvis-utkiks-plats i skogen bakom huset. Utsikt över inloppet till Tønsberg, Tønsberg stad som skymtar längst upp till höger i bild och den vackra, vackra herrgården som ligger nedanför berget intill vattnet. Ca 500 m längre till vänster i bild bor vi, fast inte med lite mer begränsad utsikt då... :)