torsdag, februari 05, 2009

Hemma hos V som i Vän

Idag var jag och lillkillen hem till en av mina bästa vänner V. Vi har bara känt varandra i knappt sex år, men det har varit år fyllda med många händelser - som kollegor på jobbet, graviditeter, barnafödslar - och många samtal över en tekopp, i telefon eller på msn sena kvällar. Hon, med man och två barn, har det så mysigt och hemtrevligt i sitt renoverade hus, så jag tänkte visa er några bilder. Tyvärr var det snöigt och mulet utomhus och kameran konstigt inställd, så alla bilder blev inte riktigt bra, men det får gå ändå.

KöketDen murade öppna spisen och järnspisen med bakugn bakom fanns i stugan från början och har blivit uppfräschad. Kul tycker jag det är med äggen i korgen, för hon har blåst ur innehållet och har skalen som dekoration. Mums med blåbärs- och hallonpaj! Fint dekorerat på spiskransen med gamla föremål, som kaffepannan och mjölkkannan, tvättbrädan, läskflaskor, en stor burk fylld med kottar...

Ett våningsfat i metall (sånt som jag vill ha...) hittat på loppis, och Leilas bakbok. Gardinerna är olivgröna, syns så dåligt. Hon har hängt upp café-gardinerna i dom höga fönstren på ett knepigt sätt. Den nedre stången är upphängt i kedjor så att hon lätt kan reglera höjden och inte behövt göra hål i väggen.

Badrum

Sköna naturfärger i badrummet som har sommarkänsla. Den stärks ännu mera av att hon har inramade sommarbilder av barnen på hyllorna tillsammans med snäckor och stenar.

Fler bilder blir det i nästa inlägg, kunde inte ta alla på en gång :)

7 kommentarer:

Frida sa...

Härligt gammeldags stämmning. Jag gillar de gammla spisarna. Kan man använda dem egentligen...

ALEGNI sa...

tänk att det finns så många vackra hem där ute!

Anonym sa...

Hej!
Vilket fint hem ;)
Tack för att ni kom, vi hade ju även en skön promenad!

Spisen går bra att elda i både i den öppna spisen,har bara prov-eldat men använder inte den,eftersom vi har en Nunna-ugn i vardagsrummet.Högforsen (Järnspisen) eldar vi i nästan dagligen vintertid,mest för sprakandet och lukten men visst för värmens skull också :) Bakugnen fungerar också men den har vi inte använt nångång,verkar så arbetssamt:Först ska man elda där inne och sen när det är riktigt varmt ska man skrapa ut kolen&askan och sopa ur den,därefter lägga in tex.rågbröd med en lång spade.
Oj,det blev ett lång inlägg.

Välkommen åter :)
Vi hörs!
V.

CinderELLA sa...

Hej! Jag har skickat vidare en utmärkelse till dig för att du och din blogg är "Fabulous"!!
Kram Eva Linnea/CinderELLA

Hem och Lycka sa...

Jättefint!

kram

Galleri MochB sa...

Jättefint hos din vän V...;O) Härligt med en sådan där gammaldags öppen spis! Sköna lediga dagar önskar jag dej, och avundas lite också... fast nu är det ju nästan helg!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Saknar stunderna när vi fikade mycket med vänner och jag var hemma med barnen..nu har jag gått ner i tid igen och hinner träffa mina vänner lite mer..mysigt.

Skulle bara titta in för att önska dig en skön helg.
Kram Lotta