onsdag, februari 11, 2009

Blå fasan

Hej och trevlig onsdag alla raringar! Dagens bilder visar vad jag gjorde igår. Jag har aldrig varit nån hejare på degar, det har blivit några enstaka bullar, men nästan aldrig bröd. Igår bestämde jag mig för att göra ett försök med semlor (=frallor) efter att min mamma visat receptet på mjölpåsen och det såg ju så lätt ut. Njaaaa, lite problem med jäsningen, som vanligt, och så hade jag i för mycket mjöl, som vanligt, men visst blev dom helt ätbara! Muggen på bilderna är en Blue Pheasant från Royal Copenhagen. Den fick jag som gåva för många år sedan och eftersom jag vet hur dyrbar den är har jag knappt vågat dricka ur den. Men vad gör en mugg för nytta att stå och bli dammig i ett skåp? Nu ska muggen användas! På tal om fasaner, min man hade en gång i tiden en liten fasanfarm med kläckningsmaskin och uppfödning. Intressant att följa hur de små kycklingarna blev till stora ståtliga fåglar.

Tack för alla kommentarer om vårt arbetsrum! Och nu har jag värsta största dåliga samvetet... Nej, nej och nej - vårt arbetsrum är inte välorganiserat och ordnat, fråga vem som helst som stigit in i det på riktigt! Men så här är det ju med bloggbilder, man visar det man själv vill. I vanliga fall är ju bordet alltid fyllt av papper, räkningar, barnens teckningar, diverse saker som Lillebror burit hit från alla håll i huset, mm... Ja, ni vet ju hur det är. Ändå måste jag nog säga att sedan min senaste röjning den första februari, så har det varit relativt bra ordning i arbetsrummet. Jag ordnade bättre förvaring då och slängde ut en del grejer som inte hörde hemma här. Nu går det faktiskt rätt snabbt att plocka upp efter sig ;) Fortfarande finns förbättringar att göra dock, bl a skulle en anslagstavla vara bra för alla små lappar med telefonnummer och sånt.

Japp, flera av er gissade rätt: det är en crosstrainer! Och nej - jag använder inte den särskilt ofta, ännu något att ha dåligt samvete över... Den står ju rätt nära datorn, så om jag kommer på ett sätt att blogga på samma gång så kanske... ;) Skämt åsido, man borde ju verkligen ta sig tid för att förbättra sin hälsa och kondition. Det är ju aldrig försent att ta nya tag! Fast just nu har jag ont i halsen, så att...

8 kommentarer:

Tilda sa...

Gud vad gott det där ser ut... blev genast supersugen på frukost!

Linda sa...

Fasan uppfödnings tiden :) ja det var tider det minns det som i går :)

ALEGNI sa...

jag tog mig i kragen o började stavgå igen förra veckan. fast i helgen var det kläckt igen när jag blev förkyld. imorse hade jag tänkt gå ut igen, men eftersom det är så kallt o jag inte är fullt återställd, bestämde jag mig för att strunta i allt tills en annan, bättre dag...

Josefine sa...

Fin mugg och fin blogg!

Lallis - liv och leverne sa...

Vilken mugg! Jättefin:)
kram Lallis

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå hallå! Tack för påhälsning..Ja usch Bruka har sååå mycket fint. Köpte faktiskt brödburken igår, hihi. Och jag har även den vita lilla brevlådan. Har den i hallen.

Kram Anne

PiaMaria sa...

Jättevacker kopp!! Saker är till för att användas. Hur mycket njuter man av sina kärl när dom är gömda i skåpet? ;)

Kram Pia

Annika sa...

Vilken vacker kopp! Och oj, vad jag blev sugen på den där smörgåsen! :) Du har så rätt - koppar är till för att användas. Kram!