fredag, januari 23, 2009

Rulla rulla liten bulla

Ni kan gissa om jag är nöjd med denna dag! Jodå Caro, visst blev det bullbak av! När jag berättade åt dottern, som var hemma från skolan, att jag tänkte baka - då tittade hon bara storögt på mig och undrade "Var då?". Hehe... köksbänkarna var nämligen överfulla med grejer och smutsig disk :P Men jag började med att fylla diskmaskinen, sen knådade jag degen och medans den jäste så diskade jag undan resten och röjde upp. Det blev två sorters bullar, vanliga snurror med kanel och så bullar med vaniljkräm i mitten, penslade med smält margarin och doppade i socker. Mums!


Jo, på den mittersta bilden till höger ser ni min variant på "kokbokshållare": jag lägger fast receptet på fläkten med en magnet. Alldeles i ögonhöjd och räddat från att bli smutsigt. Sen är det lite så med mig att när jag ändå har ugnen varm och köket stökigt, så är det lika bra att göra mer på samma gång. Det blev två burkar med biscottis, denna gång med råsocker och chokladbitar. En burk till mor och far och en till... mig! Tror nog att jag skulle fortsatt baka om det inte var för att jag skulle åka iväg på vattengymnastik klockan 17. Jag är inte så tränande och sportande av mig annars, men just den här formen har jag blivit förtjust i. Mycket bra för mina klena axlar, armar och rygg. De stora barnen följde med mig till simhallen denna gång och sånt tar ju på krafterna så nu sussar de redan sött. Soffan nästa för mig! Ha en fin fredagskväll alla vänner, bekanta och obekanta :D




Tjohoooo! När jag kom hem i kväll såg jag att jag fått en utmärkelse av Vita Villans Rum! Tack snälla du, jag tar stolt emot den! Jag brukar oftast inte kunna välja vem jag ska ge den vidare till, men idag väljer jag två som jag funnit speciellt intressanta på sistone: Sandkorn och Sötvatten som har slitit så mycket för att renovera och inreda sin nya lägenhet i en så tjusig och helt annan stil än hon hade tidigare, samt A'la Nettan som renoverat ett hus med så god smak och vackra detaljer.

18 kommentarer:

Johanna sa...

Du har haft riktig massproduktion på gång, ser supergott ut!
Även hos oss har vi bakat kanelbullar idag.
Vi har en liten tradition med "fredagsbulle"och frysen gapade tomt så det var bara att kavla upp ärmarna ;-)

Ha en skön helg!
Kram Johanna

Jenni - Snickarsbacken sa...

Det ser mumsigt ut det där!!

Vill nog inte avslöja var vi bor, i alla fall inte än...

Kram Jenni

Lallis - liv och leverne sa...

ÅH men du så gott allt ser ut:)
Kram Lallis

Backstitch sa...

Först måste jag säga att jag blev såååå sugen på bullar när jag såg dina bilder. Måste kanske baka i dag efter jobb. Sedan undrar jag om man kan få ditt biscotti recept. Och till sist måste jag bara säga att du har en super fin bakgrund på din blogg.

Liljas Corner sa...

Mmm, bullar... Funderade genast på att komma och hälsa på :) Men vi hinner inte, och så har jag för mej att ni var bortbjudna?

Det är din jämnåriga fd granne som ska gifta sej!

Sandkorn och sötvatten. sa...

Tack vad glad jag blir!! :)
Värmer hela kroppen. :):)

Kramar

Maria sa...

ÅÅÅHHHH vad gott det ser ut! Blir enormt sockersugen nu. Riktigt trevlig helg! Kram M

Fröken Fräken sa...

Slurp! Lite sådana bullar och en stor kopp thé skulle sitta fint nu när man kommit hem efter en kylslagen cykeltur till en loppis där det fanns absolut INGENTING. Kanske det som blir följden av att hitta den stora kärleken som jag gjorde förra helgen... Vad imponerad jag blir, att först bakar du en massa, och sedan bakar du ännu mer!! Jag brukar mer resonera som så, att "oj, nu har jag bakat en kaka, så det får vara bra nu"..

Vackrare vardag sa...

Jag som tyckte jag varit duktig idaag, men jag har bakat "bara" bullar:) Har rivit tapeterna i sovrummet och nu måste jag ju smöra lite (för att få upp nya), så då fick det bli lite färska bullar;)

Ha en skön lördagkväll!

rosenskära sa...

Man känner sig så RIK när man har bakat, tycker jag! Förstår du vad jag menar? Förutsatt att det inte blev misslyckat förstås, men dina bakverk ser ju helt fantastiska ut!

Må så gott!

Lena

syster doris sa...

Måste bara säga, väldans snygga bullar du fått till...:)
Kram till dig!
/Tina

alegni sa...

åhhh så gott det ser ut!!

Nettan sa...

Heej!! Tack gulliga du för utmärkelsen!! Blir så himla glad å lycklig för det..å dina söta ord!! Tack!!

Det var inget dåligt bak du ställt till med! Så gott! Vaniljbullar ä min absoluta favorit!!

Kram Nettan

Monkan sa...

Bullar, så mumsigt!!! Och vilken supersmart recepthållare! Den idén kommer jag definitivt att härma :-)

Lilla huset på prärien sa...

Mmm... vilka SMASKIGA bullar!! De ser verkligen delikata ut! Så duktig du är som fyllt frysen med både det ena och det andra :)

Kram Jenny

Frida sa...

Mums vad smaskiga dina vaniljbullar såg ut. Idag var jag på café i Sverige och ätit året/säsongen första Fastlagsbulle/Semla. Jag njöt för fulla drag och min danska svåger och svägerska tyckte också det var smaskigt.

Skomakartummen sa...

Dessa vaniljbullar såg goda ut. Är det vanlig vete deg med vanilj sedan? kram sari

Tulipa sa...

Hej!

Ser gott ut!

Du har något hos mig!

Kram Mariette