torsdag, december 11, 2008

Pläd och blomster förgyller min dag

Hemma igen - och allt gick bra för Lillebror! Det blev att stanna en dag längre än planerat på sjukhuset, men hellre det än att komplikationer skulle uppstått hemma senare. Mitt humör är ändå inte precis uppåt just nu, blev ledsen över en händelse på jobbet idag. Jag hatar verkligen orättvisor, särskilt när man inte kan försvara sig... Det är väl bara att bita ihop och fortsätta, antar jag. Det var desto skönare att komma hem sen, få sätta sig ned, tänka igenom det och prata ut med maken. Nog om detta nu!

Har ju tidigare flera gånger nämnt att jag blir så glad av blommor. Tog hem en hyacintknopp för ett tag sedan (visste inte vilken färg den var) och då vi kom hem från sjukhuset hade den slagit ut och doftade alldeles ljuvligt! Jag har inte gett upp hoppet om en blommande amaryllis till jul ändå, knoppen är ju långt hunnen redan. Jag kom i kväll på flera saker som jag inte visat i bloggen ännu. Om jag inte fotar och skriver om det genast så blir det lätt så. Förra helgen fick jag äntligen min pläd som mormor gjort och den är så mysig så! Ännu en sådan sak som jag njuter av bara av åsynen :)

Sen jag sett så mycket fina möbler och inredningsdetaljer i svart hos andra bloggare och även i inredningstidningar, så bad jag mina föräldrar ta med sig det runda pelarbordet till mig. Det är min pappa som svarvat och gjort bordet själv för länge sedan och det är verkligen tufft i blank svart färg.

På bordet har jag ordnat till det lite snabbt, där kommer nog att ändras om ganska snart känner jag på mig. Fatet med kottarna och ljuslyktorna är jag nöjd med. De två lyktorna i fattigmanssilver kommer från Madam Stoltz och är inköpta från Huset på landet och den lite mörkare köpte jag i en reahylla i ett varuhus nu på sjukhusresan. Tavlan ovanför är egentligen ett fat som jag gillat sen jag först såg det och det är beställt från Ellos.

Kom nyligen på att: hoppsan, jag har bara en ledig vardag kvar innan jul! Tror ni jag kommer att städa och baka mycket? Knappast... Men så vad då! Julen kommer och går ändå och med ett nytt år framför sig tar man nya tag ;)

19 kommentarer:

Lyktor och Tyg sa...

HEj
Skönt att vara hemma igen!
Det lät inte roligt med jobbet, hoppas du kan släppa det sen. Är likadan själv har jättesvårt för orättvisor, omotiverat skvaller, egoism och allt annat som gör att man inte ser andra bara sig själv. När man gå hem från jobbet kan man fråga sig själv " var jag en bra arbetskamrat idag?"

Ha det bra kram Krisina
Njut av tiden fram till jul, gläds åt alla ljusen, alla dofter.

Johanna sa...

Skönt att lillen har fått komma hem och mår bättre nu!
Pläden var bara sååå fin, liksom bilderna du visar!

En stor kram efter en jobbig dag, hoppas du känner dig bättre imorgon!

Lyktor och Tyg sa...

Ps skulle säga att pläden är underbar. Så roligt när någon när och kär har gjort den, då blir det extra speciellt.
kram K

Fröken Fräken sa...

Hoppas att det till slut kändes som om dagen mest hade på pluskontot ändå! Vet hur det är, själv kan jag fundera på orättvisa eller ett ogenomtänkt ord länge, när man egentligen borde skaka av sig det, och tänka på vad som är bra.
Jättefin pläd, och bordet också. Ser verkligen ut som att kudden har det bra hos dig! ;-)

Eva Linnea sa...

Vitt & svart, blått & silver och alla former av naturmaterial är LÄCKERT! Kram Eva Linnea

Sjöboden sa...

Hyacint är min favvis julblomma! Pelarbordet var jättefint!

kram C

Karlsebakken 37 sa...

Åh, vad skönt att höra att det gick bra på sjukhuset. Skönt att ha det avklarat innan jul! Vi har sista sjukhusvistelsen för Lars lilla systerdotter för den här omgången första veckan i januari men vi ska nog klara av att mysa och njuta i jul ändå!

Ha en skön kväll nu och välkommen hem!

Stor kram Caro

Englagård sa...

Hej vännen, det är inte svårt att se var du fått kreativiteten ifrån. Både bordet och pläden är underbara.

Hoppas att du har det bättre nu
kram Karina

Lenas pysselgrop sa...

Skönt att allt gick bra på sjukhuset! Fast man vet att det kanske handlar om rutingrejer så visst är man ändå nervös när det kommer till sjukhus.

Jag bakade plommonkakan du gav receptet till häromdagen. Den var supergod - gissar att den kommer att bli en ny julfavorit här hos oss. Så tack för receptet!

Och pläden redan klar... min har av nån konstig anledning inte vuxit till sig alls på sistone. Ärligt talat har jag glömt bort den, tack för påminnelsen!

Galleri MochB sa...

Tur att den där mannen finns som kan ta emot alla ens funderingar och kanske ilska också ibland.... Så är det iallafall hos oss. Hoppas allt känns bättre nu! Så fint det blev på bordet. Och PLÄDEN... Tror bestämt jag för över mitt garn åt henne jag också...:O)

Anonym sa...

underbar pläd! Vilket otroligt gediget arbete!

alegni sa...

skönt att allt gick bra på sjukhuset. nu kan ni pusta ut o njuta av julen.
vad fin pläden är - en sådan skulle man nog inte tacka nej till!
pappsens bord passar som hand i hanske just precis där, o han är säkert jätteglad över att den fått flytta in hos er :)

Karlsebakken 37 sa...

Åh, tack för så söt kommentar - blir så glad! Och TV-skåpet är som sagt såå enkelt att göra, lovar att din man slänger ihop det på två dagar om ni vill ha ett likadant... :) Ha en skön fredag och en mycket trevlig helg! Stor kram Caro

Anonym sa...

Va bra att allt gått bra för lillebror! Men GRRR för orättvisor på jobbet!!

Lyckolotten sa...

Vad vackra bilder du bjuder på i dag. Bordet och pläden var jättefina. Skönt att vara hemma och att lillen mår bättre. Hoppas det ordnar sig på jobbet, tråkigt med orättviso, speciellt inför julen! Ha en fin helg!! // L8

Nicole sa...

Skönt att allt gick bra med lillebror, jag kan förstå att ni känner er lättade nu. Tråkigt det där med jobbet, men kanske du borde stå på dig och säga ifrån! Det är så oerhört tärande med orättvisor.
Jättefint bord och pläden är ju underbar. Å så mysigt det blev med lyktorna =).

Lösvirkesbyggarna sa...

Jag har läst ikapp lite hos dig idag. De senaste veckorna har jag inte haft mycket tid över till min vanliga bloggrunda.
Vad skönt att ni fick klara av sjukhusbesöket innan jul.
Hur fick du till den fina snöeffekten på korten? Mycket stämningsfullt!
Ha en trevlig lucia!
Kram Anna

Liljas Corner sa...

Det snöar ju i din blogg - coolt! :) Hyacintbilderna är jättefina. Och ellosfatet som du velat ha!

Det låter tråkigt med jobbet.. :(

S o F sa...

Vilken jättefin pläd! Och bordet, och .... Mysigt!

Ja sånt där dumt som händer på jobbet det kan gnaga inom en ett tag. "Bara att bryta ihop och gå vidare" som nån sa.

Hoppas i alla fall att din/er helt blir fin!!