måndag, december 01, 2008

Första luckan öppnas!

Tuuut tuuut! Här kommer kalendertåget som barnen fått av sin mormor i år! Fyra vagnar har det med åtta små askar i varje. För säkerhets skull kommer jag nog att fylla askarna vartefter och tåget är dessutom placerat högt uppe för annars börjar Lillebror köra omkring på golvet med det. Innehållet kommer att variera från dag till dag, ibland en liten sak och ibland lite sött och gott. Första asken innehöll tre minislickepinnar. Kolla röken som kommer ur skorstenen!

Åsså en ny köksbild...


... åsså bara för att visa att pappersstjärnorna är upphängda i vardagsrummet, fast snart slutar jag ta bilder inomhus! Det går ju bara inte att få dom bra, grrr....


Tänk, jag har knappt tagit fram nåt julpynt ännu och ändå ser det så "juligt" ut! Ikväll har jag bytt gardiner i vårt sovrum och hängt upp olika julbelysningar i barnens rum. That's it! Imorgon är en annan dag... :)

16 kommentarer:

Blåbär och hallon sa...

Tåget var en trevlig variant av advenstkalender!

JAg håller med dig om att det är svårt att ta några bra bilder just nu, speciellt då man arbetar på dagarna och aldrig få se något dagsljus...

Kram A

Tulipa sa...

Hej!
Tänk vad barnen tindrar av de där kalendrarna!
När vi var små hade vi paketkalender och det ville jag absolut göra för mina barn också!
Kram Tulipa

Beas barnslikheter sa...

Men jisses....vardagsrumsbilderna blev ju hur stämningsfulla som helst! Jag bara MÅSTE införskaffa nya fina stjärnor till vardagsrumsfönstren! :-D

Englagård sa...

Vilket fint kalendertåg, har mormor gjort det själv tro. Hon verkar ju vara lika händig som du.
Du har gjort det så julfint hemma men det är ju svårt att fa fina bilder nu. Jag har provat att ställa in kameran på nattfoto men då måste man ha stativ och så blir det mörka bilder.

Det blir snart bättre, nu är det snart bara ett halvår till midsommar:D

kram Karina

Clarice sa...

Det är som du sa, vardagsrummet ser riktigt juligt ut. Är det den röda färgen på gardinen som gör det måntro? Och så stjärnorna då förstås.

Kramis,

Galleri MochB sa...

Vilket härligt tåg! Kanske lite knepigt att få in tre styckna grejer där varje dag...:O) Så mysigt i vardagsrummet. Jag har också satt upp julgardiner, och visst blir det genast så juligt!

Moster sa...

Man kan ju bara konstatera att rött hör julen till. Tåget var ju fint grattis till att du orkar med att fylla det varje dag. Jag har övergått till andvents gåvor så behöver jag bara sammanlagt 4 gåvor till mina fyra barn. De får fyra söndagar en gemensam gåva (tex DVD, CD, årets mumin julmuggar (ett måste), och så en DVD igen) Det blir kankse inte ens så mycket dyrare än att köpa 96 små saker. Sedan är det ju så mycket enklare för mig ;)
Kram Moster

lyckostunder sa...

Fint tåg :-)
Ert vardagsrum såg riktigt mysigt ut! Vi har likadanna stjärnor som jag gillar massor.

Kram!

mitt skärgårdsliv sa...

Sånt underbart fint tåg!! Det måste ju bara barnen gilla... ett sånt vill jag å ha :) Ha en bra dag!

Lilja's Corner sa...

Vicket coolt tåg! :)
Jag har inte heller julpyntat nästan alls ännu, men till helgen ska jag väl ta fram lite pynt!
Ser varmt och mysigt ut i vardgasummet.

ALEGNI sa...

vilket lyxigt tåg :)
o vardagsrummet - så mysigt det ser ut där! jag funderar nästan på att byta ut våra "jul"gardiner, för i år tycker jag de är så skrikiga. förra julen funkade de bra, men smaken ändras...

Anonym sa...

Vilken rolig kalender! Här använder vi den som jag hade då jag var liten!! Våra barn får öppna varanann dag plus då "sonen" är här så blir det var tredje dag. Satte upp mina 3 pappersstjärnor i vardagsrumsfönstret och en ska tydligen hänga på sniskan.... Får den inte rak hur jag än gör grrr. Mysigt i vardagsrummet!

J.S

PiaMaria sa...

Vilket fint tåg!!!


och vad julmysigt det ser ut hos er!

kram Pia

Anonym sa...

Men...

Ett så gulligt tåg dina barn har att glädjas åt i 24 dagar!

Jätterolig idé

Kram Lena

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Visst är det tråkigt att fota inne när det är mörkt. Ett tips är att använda dig av en stark lampa som du kan rikta..det gör jag.

Vilken söt kalender.
Kram Lotta

Milla sa...

Vilken härlig julkalender