lördag, juni 07, 2008

Rosa rummet

Här kom det många bilder på en gång! Inte så svårt att gissa vems rum detta är, eller? Storasysters förstås! Hon dikterade vad jag skulle skriva i bloggen: "Min lilla flicka har städat sitt rum idag och jag hjälpte till... lite". Nåja, visst var hon jätteduktig, fast mamma hjälpte nog till mer än lite :) Det tog oss över fyra timmar att bli klara och då hade vi gått igenom alla askar och lådor med småpryttlar samt tvättat fönstren. Hon bäddade själv sängen och "stylade" den med sina favoritmjukisar :) Som ni ser är det vääääldigt mycket rosa, så får se den dagen hon tröttnar på det, har börjat märka lite av det redan...

Bokhyllan i hennes rum har jag fixat till av en gammal kontorsmöbel som var träfärgad med grå bakvägg och skjutdörrar på nedre delen. Jag målade hyllan vit, tapetserade bakväggen med samma tapet som hon har som fondvägg (syns på översta bilden), satte fast en dekorlist överst och sydde ett draperi av samma tyg som gardinerna. Tadaaa! Mycket bättre! Tyvärr glömde jag ta en före-bild av hyllan, sånt är ju alltid kul att se.

Många idéer har jag i tankarna för Storasysters rum, först och främst ska åtminstone "hoppa-hage"-mattan från Ikea bytas ut, kanske mot en ljus och lätt trasmatta. Sen har jag några vägghyllor i garaget som ska målas och så kanske vi får pappa att bygga en sak jag funderat på. Naturligtvis har jag funderat på att möblera om där också... men hon brukar nog vara med på noterna när mamma får ett sånt ryck! Mamma får ändå inte bestämma allt, hon var mycket bestämd med att hon absolut inte skulle ha några rullgardiner, utan det skulle vara såna med rynkor, så det så!
Nu ser barnen på Bolibompa så jag ska sätta mig på terassen med en tidning! Trevlig fortsatt helg allihopa!

8 kommentarer:

Lyktor och Tyg sa...

hej
Va fin bokhyllan var, jättemysigt med tyget. Tyg gör så mycket, man kan verkligen inreda med tyg, ha en fortsatt trevlig helg.
kram

Annika sa...

Vilken fin fondtapet! Och hyllan med tyget är charmig! Det låter som en fin ídé med en ljus trasmatta i rummet, tycker jag. Ha en fin söndag! Kram

Galleri Hönshuset sa...

Bokhyllan blev kanonsnygg. Jag vet hur det är det här med rosa, jag har två som ska ha allt i rosa. Ha en härlig kväll. Kram Pirre

Galleri MochB sa...

Lika vääldans rosa som i våra flickors rum...:O) Knepigt med bokhyllan. Den blev hur fin som hellst! Känner igen det där med bolibompa och tidning på terassen... Känner också igen kaninen ;O)

Anonym sa...

Jättefint rum du har storasyster!Och vad kul att mamma och du kunde hjälpas åt att städa och fixa!
Fondtapeten är verkligen ursnygg och likaså bokhyllan!
Det e synd att det tar sån tid att städa och fixa men sen går det på ett huj att få det som ett bombnedslag igen,iallafall hos oss!!
Ha de bra!
V.

Anonym sa...

Var tvungen att klicka på ditt bloggnamn för det lät så finlandssvenskt och bekant!Och visst var det det. Trevlig sommar från en vasa-bo :)

MiaMaria sa...

Hej!

Tack för dina vänliga ord....

Men så härlig rosa rum med så vackra detaljer.

Och nu ska jah kika lite mera på din blogg....ser härlig ut....

Ha´nu det så gott!
MiaMaria

svartataket sa...

vilket fnt rum hon har :)