måndag, maj 05, 2008

Sköna rum

I mitt allra första inlägg skrev jag att jag inte visste riktigt vilken inredningsstil jag har. Har alltid haft lättare för att säga vad jag absolut inte vill ha, men svårt att sätta fingret på vad som känns riktigt rätt. Nu känns det plötsligt som jag börjar få en klar bild av vad det är som är "jag". Det betyder ju inte att mitt (vårt) hem ser ut så, utan hemmet är ju något som ständigt förändras. Enligt personerna i hemmet, vilken ålder de är, säsong, ekonomi, tid...Bilderna har jag lånat från Zandvoort. De har underbara inspirationsbilder! Gillar den mjuka, naturfärgade färgskalan, med några få färgklickar. Både gammalt och nytt i en personlig blandning. Jag är väldigt faschinerad av alla vackra vita hem som syns i bloggar, men skulle inte själv kunna tänka mig att bo i ett helt vitt hem. Hellre ganska neutralt med färggranna detaljer!
Bilden nedan får vara inspiration för hur vardagsrummet ska börja se ut så småningom.

En annan sida med väldigt vackra inspirerande bilder är Slettvoll's. Om du gillar marint ska du absolut kolla den!

20 kommentarer:

Tjohalia sa...

Jag känner precis som du! Jag tycker om att ha en harmonisk färgskala med några färgklickar. Härliga inspirationsbilder. Kram Sandra

Fröken Fräken sa...

Vad roligt att du gillade min blogg, välkommen tillbaka! Jag tycker ju att det är intressant om man utvecklar eller ändrar sin smak. Själv kan jag gilla många olika stilar, men jag har inte alla på gång samtidigt. Just nu är det ljusa färger som gäller, men jag vill inte ha det för "gulligt".

ColonialEast sa...

Tack för besöket hos mig! Håller med om det du skriver att det är lättare att säga vad man inte vill ha än vad man vill ha. Kanske beror det på att man egentligen gillar fler stilar,

a home far away sa...

Du visar så härligt mysiga bilder! Blir så inspirerad:-)

Kram från Singapore

Lavendelkvisten sa...

Så roligt att du tittade in på mig blogg! Jag har inte heller funnits så länge, men hoppas att jag ska inspirera många med mina bilder. Välkommen tillbaka!
Härlig blogg du har! Jag tycker också om den mjuka harmoniska färgskalan i naturfärger.
Kram Åse

Galleri M&B sa...

Jag vet nog vad jag vill ha och vad jag inte vill ha... men det finns ju begränsningar (läs pengar) där också... Däremot har färgskalan lite varierat under åren, fast inte så mycket egentligen, mera kanske mellan mycket blått eller mindre blått...:O) och nu just mycket vitt!! Bla, bla, bla...

Paus i skärgården sa...

Hej! Jag hittade länk till din blogg hos Villa Veranda. Du har verkligen en jättefin blogg! Jag kommer säkert på besök snart igen.
Hälsningar, Päivi

Saramedflera sa...

Hejsan
Jag kan inte heller tänka mig bara vitt, man blir ju glad av lite färg! Fina inspirerande bilder!
Kram Sara

latara sa...

Tänk så kul det vore om jag hade en glad nyhet att berätta, men dessvärre vann du inte min utlottning :-( Bättre lycka nästa gång!

Kram!

Karin

husnummer30 sa...

Ja visst är det svårt! Och speciellt om man ändrar sig ett par gånger var dag...som jag. ;-)

Men i grunden gillar jag neutrala färger, men några diskreta färgklickar. Och så blandar jag nog ganska hej vilt när det gäller stilar.

Slettvoll har verkligen mycket fint! De har egen butik här i Bergen och där finns så mycket man vill ha. Men hur ska man välja!?!?! För man (iaf jag) kan inte köpa allt.

Hur som helst...ha det riktigt bra! //Jill.

Anonym sa...

Halloj!
Och tack för din fina kommentar! Jag har lagt upp lite detaljfoton nu - varsego vettja;)
Mysig blogg du har!

/Mari

Anonym sa...

Himla synd vi bor så långt från varann - vi hade kunnat ta en kopp ihop o babblat!:) VI FÅR CYBERBABBLA ISTÄLLET! Oj, va jag ropar - ursäkta!*s* Ja, visst e blommorna fina! Jag har fler plastblommor som man blir förvånad av! Kommer kanske på bloggen det med;)

Anonym sa...

Vilka härligt inspirerande bilder! Och vilken fin hall ni har : )

Ha en bra kväll!
Kram Maria

Södralycke sa...

Vilka fina bilder du bjuder på! Lade märke till att du har samma tapet i din hall som jag har i köket, fast i annan färg :)

Ha det bra, kram Johanna

Hanna sa...

Slettvoll har så inspirerande bilder!

Och så fina bilder från ditt hem, gillar er lilla toa!

Mia sa...

Sköna rum, säger allt om dessa bilder!

Villa Humlebo sa...

Tack för berömmet om mina tårtor! *rodnar*
Försöker visa tårtor lite allt eftersom..
Tack för info ang. lamporna, då vet jag ialla fall vad vi ska titta efter.
Kram Mia

Kristina sa...

SNygga bilder, nä jag vill inte heller ha ellt i vitt, men gärna ljusa färger, ska nu i maj göra om vårt blåa sovrum. Det blir nog lite åt New England stil den gillar jag , inte så mycke krusiduller och ljusa färger
kram

Annika sa...

Jag gillar din stil! ;) Drar åt det hållet, jag med! Kram

Lina sa...

Jag vet inte om jag missat dig tidigare, men idag hittade jag till din blogg via kommentaren hos mig. Tack för den!

Kul med nya bloggar, bloggar man direkt känner att man själv inspireras av! Ni har verkligen ett trevligt hem och du tar jättefina bilder.

Du kommer att ha mig som gäst här, titt som tätt... :)

Kul att du länkar till mig, jag ska genast lägga in dig på min länklista också.

Kram kram