måndag, juni 25, 2012

Midsommar - med förlängning


Tänk ändå att vi fick så fint midsommarväder här hos oss! Vi har haft mycket trevligt de senaste dagarna. Som alltid såna här helger så blir dom flesta fotona för privata för bloggen, men jag har plockat ihop en del ändå. Midsommaraftonen tillbringades först i solstolen med en bok, sedan vid svärföräldrarnas sommarstuga där vi blev bjudna på mat. Sommarens första båttur tog vi också - en hel månad senare än vi annars brukar. Barnen har redan länge badat i havet och denna kväll busade Storebror lite med att åka badring efter båten.


På midsommardagen fick vi sällskap av min bror och hans fru och sonen hade även med sig en kompis då vi for iväg med båten till "vår sommarö". Där har jag fotograferat havet och klipporna tusen och åter tusen gånger tidigare, så det blev inget sånt denna gång, bara lite blomster. På ön grillade och åt vi de godaste hamburgarna man kan tänka sig! Svägerskan hade med sig tillbehör som t.ex. marinerad rödlök, djävulssylt, cheddarost och gurkpickles och jag hade gjort grekisk sallad och cole slaw. Inte den tjusigaste dukningen sådär ute på en "öde ö" men fullt funktionell ;) Det är ju så inne med lastpallar just nu, hihihi!




Efter en liten promenad längs klipporna smakade det gott med lite kokkaffe och kaka! Det här måste vi absolut göra om!


På söndagen blev det återigen en båttur med barnen och allmänt slappande, sååå skönt. I morse när jag vaknade och såg att vädret verkade lovande, så tänkte jag att denna dag ska tas tillvara! Jag ringde en väninna och frågade om hon och barnen ville följa med till mina föräldrars sommarstuga, så det gjorde vi. Där blev det en skön eftermiddag på däcket vid poolen. Vi åt lunch och fikade, skrattade, solade, badade och bastade. Även en sån här dag måste man ju bara ta och göra om!



Ser ni - jag har faktiskt använt flaskkorgen, så den är inte enbart till prydnad ;) Nu ska jag börja se igenom våra kläder och annat tills imorgon då vi hoppar på tåget igen för en resa till huvudstaden och sjukhusbesök för vår Lillebror.


Sparade mina två favoritfoton till sist. Lilla gosegubben som mumsar på en kaka. Solkyssta kinder och händer, men vit som ett lakan på magen :D




15 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt verkar ni ha haft!!! Hoppas ni får en bra dag imorgon trots att det inte är så rolig resa ni ska ut på.

J.S

Livet på Vestergård sa...

Härliga dagar du/ni haft ! Visst ska man ta vara på dagen.

Lottas Fotografi sa...

Så härligt ni har haft! Hoppas det går bra för lillebror i den stora staden.
Kram Lotta

Petra sa...

Bilderna fullkomligen andas sommar. Underbart!

Håller tummarna att sjukhusbesöket går bra!

Liljas Corner sa...

Mmm, vilken härlig sommarkänsla att klicka fram i vinter då det känns mörkt och kallt! Speciellt härlig är den första bilden med det vita blomhavet.

Hoppas det blir mer grillning på ön! Det var en höjdare.

Kamomilla sa...

helt helt underbart inlägg!!

Anna-Lena sa...

Ja, vilken kanonmidsommar vi hade i år! Lastpallsdukningen var ju hur snygg som helst - och gott lät det också med hemlagade hamburgare!

Det var min mamma som hade bakat mockacheesecaken, jag ska se om jag kommer ihåg att be henne om receptet nån dag. :-)

Linda sa...

Vilka härliga dagar ni verkar ha haft!:) Ja, man blir ju tvungen att lämna bort de alldeles för privata bilderna efter storhelgerna! :) Något ska man ju ha i privata fotoalbumet också! ;)

Kram Linda

Lyckoslanten sa...

Så roligt att få ta igen allt vackert hos dig! Ni har haft en underbar helg!
Hoppas att allt går bra med lillebror nu i huvudstaden! ♥

Louise sa...

Sommarkänslan infinner sig genast då jag tittar på ditt inlägg!! Mmmmm

alegni sa...

Verkligen det bästa midsommarvädret ever! Härliga bilder från ert firande.
Hoppas allt är bra där ni befinner er nu!
Kram

Sabina sa...

Härliga bilder från er midsommar! Vädret var ju helt fantastiskt. Tror nästan man drömt allt när man nu ser ut, här blåser hemskt och det är kallt! Brrr...
Kram Sabina

lyckobo sa...

Jisses va fina bilder från era dagar, och det bara vattnas i mun då man ser burgaren, mmmm!!!!
Fina minnen att söka fram när kölden knäpper i knutarna!

Hoppas hesa-resan gick bra med lillebror!

Ha det bra!

lotta sa...

Tack för de vackra bilderna. Jag blir riktigt sugen på att ha midsommar igen, speciellt eftersom att min dotter fick knäskålen ur led och åkte ambulans på midsommarafton!Kram Lotta

A House With A View sa...

Oj vilka suuuuuuuuuuuperfina foton!!! Helt underbara!! Ser så mysigt ut!!!! Stooort tack för fin kommentar hos mig också:)))

Kraaaaaaaaaaaam aka