torsdag, juli 11, 2013

Juni gick och juli kom!


 
Sommar, sommar, sommar... Vilken härlig sådan vi har i år! Jag hade semester tidigt, men precis då vi hade som varmast och finast, faktiskt. Trädgårdsprojektet fortsätter och framskrider. Har upptäckt att trägen vinner! Nu börjar äntligen mina perenner få ordentlig storlek, vilket betyder att det blir mindre ogräs att rensa och jag har fått en fin utsikt från verandan :) Förutom ogräsrensning så har mannen jobbat flitigt med diverse snickerijobb och grävmaskinskörande. En hel massa stenar har flyttats på, träd har sågats ner och gräsmattan blev plötsligt större. Nu borde jag planera vad som ska planteras nytt ännu i sommar... träd och buskar i synnerhet. Med hjälp av grävmaskinen har vi också börjat göra i ordning ett litet vattenfall.
 
Att det kom ett inlägg här nu plötsligt berodde helt och håller på er läsare! Jag blev uppmuntrad av att fortfarande få nya följare på Bloglovin, gillare på Facebook och följare på Instagram! Tack allihopa!
 
 
 
Strandirisen är en storfavorit! Här syns också lupin, flera hostor, alunrot och Jakobs stege.

 
För några veckor sedan besökte jag och min man evenemanget Öppna portar i Kristinestad. Där fick man gå runt i närmare fyrtio trädgårdar och se sig omkring. Inte såg vi väl direkt nåt som vi absolut skulle vilja ha i vår egen trädgård, men inspiration till att fortsätta med våra egna idéer fick vi absolut, så när vi kom hem blev det att dra på jobbkläderna nästan direkt ;) Här kommer några foton som jag tog där. En yta av flata naturstenar kommer vi att göra bredvid vårt vattenfall. Där ska däckstolarna stå sedan.
  
Detta var allt jag bjuder på idag! På sistone har det mest blivit av att ta bilder snabbt och enkelt med hjälp av mobilen och Instagram (där hittar ni mig som Strandviksvillan), men jag ska försöka få till nåt inlägg här då och då även i framtiden :)
 

8 kommentarer:

Lilja's Corner sa...

Hallå där! Kul med ett nytt inlägg! Dina irisar ser nog imponerande ut och hela rabatten också för den delen. Keep up the good work! :)

Ha det bra, ses snart!

Puumuli sa...

Du har en vacker trädgård redan nu! Ha en skön och solig helg!

Kram
Sari från Puumuli

Hem och Lycka sa...

Vilka härliga somriga bilder! Skönt med ledighet när det var varmt!

Du undrade hur vi bor under renoveringen - vi har kvar lägenheten augusti ut men flyttar förhoppnngsvis i början/mitten av augusti.

Kram Mia

Lyckoslanten sa...

Trevligt med ett vackert inlägg från dig, men visst är det kul när man får följa dig genom instagrambilderna också.
Ha det bäst! ♥

Nilla Q sa...

Kul att få se dina fina bilder här igen:) Vilken trädgård!

Kram Pernilla

lyckobo sa...

Hej! Trevligt att du e kvar, om än lite mera sällan! Hade själv också en längre period utan inlägg,funderade t.o.m att lägga av.
Så härligt fin gård ni har, och det får man ju då man är flitig,som ni varit!
Ha en skön fortsättning på sommaren,hoppas vädret blir bättre!

Hemma hos Ingeborg sa...

Hejsan och välkommen tillbaka. Kul att läsa ett inlägg igen. Vilken färprakt på eran gård. Hoppas ni har en skön sommar , lite kvar av semestern ännu och på lördag bär det iväg till Åland igen...längtar så! Kram!

Jeanette sa...

Oj vilken härlig blogg med jättefina och inspirerande bilder! :) Kommer definitivt att följa din blogg!

Ha det bra!
Jeanette