torsdag, oktober 04, 2012

Torsdagstema: Kök/Porslin


 
Nu kommer det till sist lite inredningsrelaterade bilder! Veckans Torsdagstema är Kök/Porslin och just porslin är något jag är svag för (bland annat, hmmm...) I tallrikshyllan har jag samlat ärvda och loppisfyndade tallrikar i brun-grå-vita nyanser. När jag skaffade hyllan så trodde jag faktiskt att jag skulle ändra om i den då och då, men det har jag inte gjort för jag gillar dessa tallrikar så mycket.
 
 
Här är mina favoritmuggar och skålar! De ser liksom handgjorda ut, är ojämna i formen och har ett svagt sirligt mönster på ena sidan. Av samma serie har jag också en mellanstor skål (överst på högra bilden) och ett stort fat (underst i högen). Assietterna Arv från Ikea är också storfavoriter bland mitt porslin. Om jag råkar få syn på fler delar av denna serie så kommer jag nog att köpa ;)
 


 
Kannorna gillar jag också väldigt mycket, dom kan man använda till allt möjligt - kaksmeten, smörgåsröran, popcornen, gräddfilssåsen och glasskuberna. På våningsfatet i bakgrunden har jag ställt muggar och glas. Måste erkänna att jag sällan använder våningsfatet, egentligen bara på kalas, men det fyller ändå en funktion bara genom att stå där och se vackert ut ;)


 
En bra bas som hängt med sedan vi startade eget bo är servisen Birka från Iittala, som inte längre finns till försäljning. Eftersom delarna har en neutral färg och form så är dom fina i längden. Vi har kaffe- och tekoppar, assietter, tallrikar, och olika serveringskärl av serien. Sen finns också några uddamuggar och skålar i mina favoritfärger och här syns även några ärvda Kastehelmi-assietter.


 
Och här är - ännu en gång, för det känns som jag visat detta hundra gånger tidigare - skänken bredvid matplatsen, med allt porslin samlat. Och nej - det blir inte dammigt för vi använder allting, det är inte bara till prydnad!
 
Kika nu in hos Fabriken för att se massor av inlägg om porslin och kök!


10 kommentarer:

En vacker vardag sa...

Så mycket fint man hittar i ert kök! Roligt att du visar tallrikshyllan, jag är så nöjd över att vi just fått upp vår på väggen. Jag har också planerat att byta i den nu som då, men få se då hur det går med den tanken.

Ha en skön avslutning på veckan! Kram

Anette Ryan sa...

Åh vad lättad jag är nu när jag vet att du äter på dammfria tallrikar ;-)
Fast jag måste erkänna att just sådana tankar far genom mitt huvud när jag ser dina och andras bilder på "öppnaskåp/hyllor". Men mest beror det på att hos oss blir det så dammigt!!!
Vet inte om det är just här i Australien eller vad det är men jag minns inte att det blev dammigt så snabbt när jag bodde i lägenhet i Sverige. Jag blir tokig ibland och därför är det alltid mindre kul att ha allt för mycket framme av förklarliga själ. Men det ser så fint ut hemma hos dig och jag har sagt det förrut, du inspirerar mig.
Kram Anette :-)

alegni sa...

Du vet ju vad jag tycker om porslin och tallrikshyllor, så det är klart att jag gillar detta inlägg!!
Ses snart?
Kramis

Sabina sa...

Det ser jättefint ut med din tallrikshylla och allt porslin som står framme. Tror inte jag själv skulle kunna ha allting framme, skulle hela tiden ha känslan att jag måste diska både före och efter att vi använt porslinet (kanske har vi för dammigt hemma :))
Ha en fin helg!
Kram Sabina

elisabet sa...

Ihanan näköistä. Kodikasta! Ja upeita astioita. Teillä on kyllä kiva koti.

en matsked grejer sa...

Gillar dina muggar skarpt!

Kickan Style sa...

OJ vad mycket fint porslin ni hade. Man blir riktigt avundsjuk!

Ha en fin helg!
Kristina

Lilja's Corner sa...

Idag blir jag nästan trött av att se allt det fina i ditt kök ;) Jag har nån slags inredningssvacka - vill göra om lite hemma men kommer inte igång... Men idag ska jag ta en inspirationsrunda i stan :)

Den där birka-servisen är nog bra, blir aldrig trött på den.

Ha en bra helg! Hoppas vi ses snart!

Drömgården sa...

Så vackert med gamla vitmålade möbler! Och förståss snyggt inrett oxå! ;)
Men titta där... partylite produkt igen :) svarta Linje votivljushållare! Dom passar jättebra när di har svarta handtag på byrån.

Blogger sa...

BlueHost is ultimately one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.