söndag, oktober 07, 2012

På klaffskåpet just nu

 
 
God morgon söndag! Här kommer mina söndagsbilder till Fabriken. Jag har plockat om och bytt ut lite på klaffskåpet i vardagsrummet. Fjärilstavlan flyttade jag upp till allrummet och istället står här nu den fina ramen som jag köpte billigt och spraymålade vit. Den stora svarta järnljusstaken är rätt ny och något jag önskat mig länge som sällskap till den lilla ;) Från en granne hämtade jag lärkträdskvistarna.

En påminnelse för varje dag...


 
 

Det är verkligen inte alla gånger jag blir nöjd med dom "arrangemang" jag gör. Alltid är det någon detalj man hakar upp sig på. Jag tycker det är väldigt intressant med de fem elementen och hur man kan göra en inredning trivsammare genom att efterlikna naturen även inomhus. Nu upptäckte jag att jag lyckats med det! Här finns eld i form av de levande ljusen, jord i form av de bruna kottarna och de kantiga ramarna, metall i form av järnljusstakarna, vatten i form av svarta detaljer och glasskålen och trä i form av pelarliknande föremål, grönväxt och kvistar. När man arrangerar så kan man också tänka på att använda sig av motsatser: högt och lågt, ljust och mörkt, mjukt och hårt, kantigt och runt, och så vidare. Gärna ska arrangemanget ha formen av en triangel, alltså högst i mitten och lägre vid sidorna (efter jag fotograferat så flyttade jag glasskålen längst till vänster istället)och det blir bäst balans om man använder sig av udda antal föremål, alltså tre, fem, sju...
 
Hoppas du fick några idéer till att göra egna arrangemang idag :) Alla som gillar StrandviksVillan på Facebook fick se det här lite på förhand. Har tänkt att jag på den sidan ska börja bjuda på lite bonusbilder och förhandstittar. Vad tror ni om det?

16 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt!
Vad bra med tips om hur man gör lyckade arrangemang. Jag är ganska dålig på det så tips mottages gärna.
Ha en fin söndag!

Så Vitt Jag Vet sa...

Så vackert och vilsamt.. Vet just hur det är, när man städar så vill man igen fixa till något hörn..
Ha en skön söndag !
Kraam
Sanne

Lilja's Corner sa...

Hur fint som helst! Blir ju allt lite avis ;) Finfina tips också. Det där med elementen har jag inte tänkt på. Och sällan tänker jag desto mer då jag arrangerar heller, det bara blir... Ska nog försöka bli mer medveten om vad jag gör, tränar ju på det i skolan också!

Bonusbilder och förhandstittar låter ju bra, ju mer av dina bilder desto bättre!
Ha en skön söndag!

Systrarna Hjertén sa...

Väldigt snyggt och jag önskar att min granne också hade ett lärkträd (eller i alla fall nån jag känner....)

Trevlig söndag!
/Frida

Carro sa...

Hej! Så fint du har det! Och fina färger, roligt att få lite insperation från andra.
/Mvh Carro

Carro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kamomilla sa...

Vackert! Jag gör ofta mina stilleben med hjälp av gyllene snittet. :)

Nuestro Taller de Restauración Lila sa...

Very nice your blog.
We follow it from now.
Sincerely
Laura and Lisa

Louise sa...

STILIGT!!

Lyckoslanten sa...

Fint! Tack för den lektionen! Jag tänker inte så mycket hur jag arrangerar utan går mer på känsla. Ska fundera över det där vid tillfälle! Ha en finfin vecka! ♥

Sabina sa...

Där fick du till det riktigt fint! Lugna och harmoniska, jordnära färger, allt som jag gillar!
Kloka ord dessutom på din fina tavla.
Kram!

Älskade pion sa...

"Tänket",är presic detsamma när man jobbar med blommor,bilda en trekant,tre,fem el sju,blankt/matt osv...intressant.Vad fint det blev arrangerat.Kram Ulrika

Anonym sa...

Dina arrangemang är alltid så fina. Det där med de fem elementen har jag aldrig tänkt på... å andra sidan är mina ytor så begränsade att jag inte skulle få in alla fem på samma ställe. :)
Det var skoj i dag. Kom snart igen!
Kramis
You know who (orkar inte logga in)

lyckobo sa...

Sååå fiiint! Vet hur det är, man ändrar och ändrar, och oftast är man inte ens nöjd, men ditt arrangemang får 10+ av mig!!! Tänk om man nångång skulle få till det sådär...

Ha det bra!

A House With A View sa...

Suuuuuuuuupersnyggt!!! Verkligen toppenfint! Lyckat med alla element som du säger, det gör mycket för intrycket!! Tack för fin inspiration!!

Kraaaaaaaaaaam aka

Anna-Lena sa...

Så vackert och välbalanserat! Jag brukar också tänka som du gör när jag planerar stilleben, fast det där med de fem elementen har jag inte tänkt på. Bra tips du kom med där!