torsdag, maj 03, 2012

Det var Billy som gjorde det


Jag gillar ju egentligen inte att visa bilder på sånt som är halvfärdigt, men jag får nog ta och ge upp den tanken, för annars lär det aldrig bli några inlägg här i bloggen... De senaste dagarna har jag gjort om i allrummet - ja, igen! Det har blivit ett antal gånger under åren. Fast nu tycker jag inte längre att rummet känns som ett förvaringslager/genomgångsrum, utan faktiskt som ett rum som man använder. Allt möbelsnurrande fick denna gång sin start genom att vi köpte en Billy-hylla med vitrindörrar. Jag är jättenöjd med skåpet!


Här har jag nu kunnat samla en del böcker och inredningstidningar som tidigare funnit utspridda här och där och nu är dom dessutom i skydd för damm. Annat jag tagit itu med är att byta tyg på karmstolens dyna - att vissa saker ska ta så länge? Tyget hade jag egentligen skaffat till ett annat projekt, som aldrig blev av. Idag har jag också spraymålat en stor ram som jag haft länge. Det var egentligen en mörkbrun spegelram, men spegeln hade gått sönder så jag fick ramen billigt.Som någon kanske kommer ihåg så hade vi tidigare en vit vacker järnsäng här. Den flyttade för en tid sedan till sina rätta ägare (vi hade den till låns) och eftersom vi inte hade någon bra plats för kökssoffan på nedervåningen så fick den flytta upp hit istället. Jag funderar på att dra ut den lite så den blir djupare och skaffa en tjockare dyna. Som ni ser så är det väldigt mycket trärent här i rummet nu. Byrån ska definitivt bli vit och få nya knoppar så fort jag bara får tillfälle att måla. Däremot har jag lite svårt för att måla soffan och karmstolen som är gamla möbler och jag har jobbat hårt med att få bort den tidigare färgen. Byrån däremot som är fabrikstillverkad har jag inga problem med att kladda färg på ;) Faktum är att jag nu lite börjar vänja mina ögon vid det trärena - det hade jag väl aldrig kunnat tro?? Det ger en mysig värme till rummet tycker jag.


Som sagt så är inte allt klart här inne ännu (blir det någonsin det?), lite smådetaljer här och där, tex knoppar på skåpdörrarna och sånt. Andra sidan av rummet kanske ni får se en annan gång, just nu är det alltför stökigt ;) Puh! Nu har jag sytt och sytt och sytt och vad det blev för något kanske ni får se i nästa inlägg om jag hinner ta några foton ikväll!

23 kommentarer:

Petra sa...

Det ser fantastiskt fint ut! Jag blev väldigt förtjust i lampan, är det månne något som ännu finns att få tag i...?

Pia Gustafsson sa...

Fint! jag håller med dig om att inte måla soffan och karmstolen. Den klädseln var sååå snygg. Byrån däremot..måla! Tror att ringbeslag kan vara fint till den sedan. Fast du har väl redan en plan. Kram Pia

kaffeochkanelbullar sa...

Så fin kökssoffan är med kuddar och överkast : )
Vi fick en liknande soffa hem till oss i fjol, men den har ännu inte blivit så fin inredd....men nu har du gett tips, så kanske det blir av!

Pia Gustafsson sa...

hej igen! en länk till vad jag menar.
http://pia-gustafsson.blogspot.se/2012/05/fore-efter.html
Kram Pia

Anna-Lena sa...

Jag har precis samma inställning till trärent numera, det ger en varm och mysig känsla. För några år sedan hatade jag träfärgat...men man blir såå lättpåverkad här i bloggvärlden :-) Gillar ditt nya skåp, ett sånt kunde jag tänka mig i datarummet också.

Mom sa...

Oj va nice det blev <3

Susanna sa...

Soffan är fin som den är, likaså stolarna! Jag har också ett par stolar som inte är målade som jag aldrig skulle måla. De är vackra som de är. Men byrån skulle jag måla ;)Tror att det skulle lyfta fram både stolen och soffan ännu mer då :) Ha en bra dag!

live a lot sa...

Ser supermysigt ut :)

Kram och tack för dina alltid så fina ord hos mig..

Malin

alegni sa...

jag håller med alla andra, byrån måste nog få lite färg på sig. ;)
skön helg ditåt!
kramis

Älskade pion sa...

Jag håller med dig,det ser varmt och ombonat ut.Du har det så fint hemma.Kramar Ulrika

Husbysjutolfts sa...

Fint det blev med billyhyllan.

Livet på Vestergård sa...

Så fint det blev! Billy med glasdörrar har vi i arbetsrummet och jag gillar det verkligen.
Fastän jag målat så gott som allt annat vitt så har jag inte heller velat måla vår gamla kökssoffa vit. Det bryter av fint med de trärena.
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Man vet aldrig hur det blir i framtiden. Yngre generationer kanske tycker att det trärena är det mest värdefulla.
ser fram emot din dokumentation av det vi såg i eftermiddag! ♥

Anci sa...

Det ser fint ut ! Och jag undrar så vad det står på tavlan med texten ??! Kan du hjälpa mig ?

Kram
Anci

Anci sa...

Tack snälla för att du tog dig tid att hitta det åt mig !!

Ha en skön helg

Kram
Anci

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Ann-Christine
jepp.....Billy e pålitlig :)
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Linda sa...

Billy han kan han! ;)

Det ser jättefint ut!

Ha en fin helg!

Kram Linda

Jessica Hubow sa...

Hi! Onnittelut blogiisi, olet tehnyt hienoa työtä! Muuten, sinun kannattaa tarkistaa pala http://www.bocadolobo.com/coolors/boulevard.html, miten se sekoittuu nykytaiteen klassista se on vaikuttava! Luulen tulet rakastamaan sitä;)

lyckobo sa...

Så fint och hemtrevligt du fick det därinne!!! Jo, trärent ger värme, och skulle inte heller måla om vår antika kökssoffa, den är fin som den är! Byrån kommer nog att bli fin som vit!

Skön helg till dig!

Louise sa...

Måla byrån till att börja med :) Fint rum!!

Lilja's Corner sa...

Det är faktiskt lite ovant att se så mycket trä! Men med lite färg på byrån så tror jag det blir riktigt lagom. Vitrinen blev ju bra där. Roligt då minibyrån passar precis på hyllan :) Snyggt där på byrån förresten! Gillar ramen.

Hos mig är det lite bloggtorka... Men nu då jag såg din ram fick jag lite lust att ta en loppistur!

Ha en bra vecka!

Sabina sa...

Visst är det snyggt med trä, det ger lite värme jämfört med om allt bara är vitt vitt. Soffan ska du åtminstone inte måla om. Jag gillar jättemycket lampan som du har på byrån och kul grej med den tomma ramen bakom.
Kram Sabina

my home is my castle sa...

va den här stolen du mena? den där va finare brun tycker jag. :) jätte fint tyg också