torsdag, april 12, 2012

Färgklick som gör nytta


En riktig färgklick har jag i köket just nu! Sedan jag började använda mikrofibertrasor i köket så vill jag inte längre ha något annat. Jag kan verkligen rekommendera sådana, eftersom dom tar upp smutsen mycket bättre från alla ytor än en vanlig disktrasa. Dessutom får dom inte dålig lukt lika fort. Man kan tvätta mikrofibertrasorna (i 60 grader för att få bort bakterier och lukt) om och om igen utan att dom förändras. Det är mer ekonomiskt och miljövänligt att tvätta trasorna än att ständigt slänga och köpa nya. Kom ihåg att skölja trasan med kallt vatten till sist efter användning, annars lämnar bakterier kvar i den. Sen vill jag också påminna om att man inte ska hänga trasan på kranen, nära eller ovanför själva munstycket! Jahapp, det var dagens tips från mig det ;)

6 kommentarer:

KNORKAN sa...

Tack för tipset! Vanliga disktrasor börja ju lukta nästan direkt. Det blev en fin färgklick! Kram Knorkan

alegni sa...

hm, kanske man borde testa. fast min erfarenhet av mikrofibertrasor är att de är så stora och därför svåra att klämma ur tillräckligt mycket vatten när man ska torka med dem. correct me if i'm wrong!
kramis

Susanna sa...

Vilket märke har du? Jag har lärt mig att man ska torka med kallt vatten men skölja ur med varmt. Tycker också att det fungerar bra. Jag brukar också lägga lite olivtvål på ibland och just med varmt vatten så ser man hur skitigt vattnet som rinner ur blir. Men kanske är det olika? Jag har enjo och vill inte heller byta tillbaka till vanliga trasor, varken i köket eller i badrummet :)

Anette Ryan sa...

Jag gillar också microfibertrasor. Har ett par stycken från "Enjo". Speciellt gillar jag att städa badrum & handfat med dem och bara vattensprutan. Min man blir lika förvånad varje gång! Dem ska dock tvättas i 40 grader bara. Vad har du för märke?
Tjingeling!
Anette :-)

Finlandssvenskan sa...

Kolla in den nya sidan för alla finlandsvenska inredningsbloggar www.fisveblogg.blogspot.com

Lyckoslanten sa...

Jag är verkligen nöjd med allt det där du visar på bild! Trasorna är suveräna och lämnar inga fula ränder på speglar och fönster. De miljövänliga produkterna trivs jag också med. Tack för tipset med kranen! ♥