tisdag, mars 13, 2012

Hortensian och lusthusdrömmarna


Hortensian blommar och blommar vidare - härligt! Tyvärr han några av knopparna torka bort när jag sparade vattningen lite för länge. Men nya kommer åtminstone! Blomman har också fått ny jord och kruka, en vit med lite sirligt mönster, hoppas ni ser det på bilden nedan. Min svägerska var med när jag köpte krukan och hon tyckte att den var väldigt "jag" hihi! Vi har verkligen härligt ljus här hemma nu på dagarna. Ja, faktiskt ända tills solen går ner. Jag planerade vår planlösning så att vi skulle få in ljus i kök och vardagsrum under hela dagen. Snett utanför fönstrena här står fortfarande Hildas stuga, och när den väl blir riven kommer vi att få in ännu mera ljus. På samma plats drömmer jag om att det då istället ska bli ett kombinerat lusthus/växthus och igår såg jag foton på ett hus som är rätt likt mitt drömhus, titta här! Vill ha, vill ha!! Ååååhhh...10 kommentarer:

Petra-Lantlig Charm sa...

Vilken vacker färg den har!!! Å krukan var ursöt :))

Ha en fin kväll!

kram Petra

Kamomilla sa...

Vackert! Själv har jag inte riktigt förstått varför man vill kombinera. Jag menar det blir ju himla hett och fuktigt i växthus, så vill man faktiskt sitta där? Men ett orangeri är väl kanske en annan sak?

vackert där det där orengeriet i alla fall!

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Så läcker färg och snygg kruka. Och det orangeriet var ju snyggt...hum.
Må så gott från Maria

Lilja's Corner sa...

Ååå, va fint det var med tegelväggen och stengolvet och bjälkarna i taket! Jag skulle kunna tänka mig ett i lite mindre skala, typ som dom har på Strömsö. (Dit skulle vi kunna åka på utflykt i vår :)

Jo, hortensian ser nog ut som du! Härligt med ljuset på bilden.

Lussan sa...

Svårt att se sig belåten på ditt vardagsrum, allt harmonerar så fint tillsammans!

Lusthuset du länkade till är otroligt vackert...lycka till med lusthus planerna! Själv drömmer jag om ett uterum, gillar när gränsen mellan inne och ute suddas ut....men jag får drömma ett tag till;)

Ha det gott/Kram Lussan

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

alegni sa...

vårljuset är underbart, din hortensia vacker som en dag, och det där orangeriet to die for!
kramis

Kamomilla sa...

Taket var det som var snett på min bild! :)

Anna sa...

Hoppas du får tid över för att plantera om dina pelargoner, de tål mer än man tror. Ha det gott.

//Anna

Matthew Harrison sa...

This is the perfect texture to BRABBUU http://brabbu.com/lighting/vellum.html