lördag, december 03, 2011

Julblomman Number One

Hyacinten är verkligen julblomman nummer ett för mig! Nu har jag äntligen fått hem tre stycken blå och fler lär det nog bli ännu denna säsong. Jag fick en fråga i förra inlägget om krukan som dom är planterade i. Den kommer från Miljögården och är verkligen helt perfekt för lökarna, tycker jag. Jag behövde inte gå många steg utanför dörren för att hitta den tjocka gröna mossan att täcka dom med. Det runda fatet med knoppar under kommer från loppis och det verkar jag aldrig tröttna på. Doftljusglaset börjar visst snart vara tomt, men när blommorna slår ut lär jag nog ändå inte behöva nåt doftljus ;)

Idag har vi varit ute på julshopping; mannen, jag och dom två äldre barnen. Det var riktigt trevligt att ha en dag med dom, utan Lillebror som ibland kräver en hel del uppmärksamhet ;) Vi handlade lite prylar, rea-vinterskor och julklappar och så var vi också och åt på restaurang. Mycket skratt blev det under dagen! När vi var klara så åkte vi hem till min bror och hans fru på fika. Nu är det skönt att vara hemma igen i soffan - med en brasa som knastrar och levande ljus på bordet och inte att förglömma: en ny inredningstidning som väntar på mig! Ha en riktigt skön lördagskväll allihopa! Imorgon ska jag åka iväg på bloggträff - spännande!!

5 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Verkligt vacker din krukan...Tänk att det det kan bli så fint med mosa !
Kraam
Sanne

Gugis Pärlor sa...

Samma här.. Hyacint kan man bara inte leva utan på jul! Så himla synd att jag inte kan och hinner med bloggträffen imorgon. Ha det så trevligt!

Kram Gugi

Livet på Vestergård sa...

Hyacinterna gör sig verkligen bra i den krukan! Jag ser att vi haft ungefär likadant program i dag :)

Lyckoslanten sa...

Eftersom några i släkten är allergiska mot hyacinter har det blivit att ha dem i glasverandan. Jag gillar hyacinter, men amaryllisen är nog nummer ett för mig än så länge.
See you! :o)

Ciz sa...

Jag riktigt känner den härliga doften :) Å va julfint du har det på bloggen!