söndag, oktober 16, 2011

Pheasants

Jag tycks fortsätta med brun-tonade bilder i mina inlägg ;) Idag är det vår äldste sons 13-årsdag och när jag funderade vad jag skulle hitta på för bilder till inlägget, så slog det mig att jag ju inte alls visat vad sonen hade som sommarprojekt i 4H-klubben. Han har nämligen själv (med sin pappas hjälp förstås) fött upp tio fasankycklingar!Äggen fick vi hemlevererade och så skulle äggen ligga i en kläckningsmaskin i tre veckor och vändas på flera gånger om dagen. Regelbundet kontrollerade sonen temperatur och luftfuktighet. När kycklingarna kläckts bodde dom först i ett bo med en värmelampa över. Dom skulle ha rent vatten och rena tidningar under sig hela tiden. När kycklingarna var ungefär tio veckor gamla fick dom flytta ut på gården i en liten bur. Så blev det dags att bygga ett större hus åt dom och sonen hjälpte duktigt sin pappa med bygget. Här kommer dom att bo åtminstone fram tills nästa sommar, så får vi se då sen om vi byter ut dom tre tupparna och sen får några nya små kycklingar. Fåglarna är så nyfikna och trevliga och framför allt vackra. Sonen har med detta projekt lärt sig ta ansvar och han fortsätter mata och sköta fåglarna utan att vi behöver påminna. 

Grattis grattis, vår duktige Storebror som nu blivit tonåring!

10 kommentarer:

Vform sa...

Vad du är duktig G :) Grattis till tonåren!!

Livet på Sjögård sa...

Så duktig han är! Grattis till stora killen :)

Livet på Vestergård sa...

Grattis till G ! Vilket intressant 4H projekt han har. Fasaner är verkligen vackra fåglar. Däremot har de inte så vackert läte :)

lyckobo sa...

Grattis till storebror från mig oxå!!! Sååå söta fåglar, och så roligt för honom att få ta ansvaret, och att se hur bra han lyckas!!!
Kramar till er!

Lilja's Corner sa...

Vi glömde ju hälsa på fasanerna idag! Han e nog duktig G, inte alla 12-13 åringar skulle ha tålamod.
Hihi, fasanerna påminner mig alltid om då jag träffade en fasan på kyrkogården vid studentbyn kl. 5 en valborgsnatt ;)

Tack för stativlånet, det var bra att jag hade med det!

En vacker vardag sa...

Hoppas att ni har haft en fin dag! Tonåren är man ju litet fundersam över. Det kan ju vara en känslofylld tid.

Ha en fin start på den nya veckan. Kram

alegni sa...

grattis än en gång!
synd att jag inte hade tid att kika på fåglarna. det är ett imponerande företag han tagit på sig och som han tycks sköta med glans!
kram

Galleri MochB sa...

Grattis till er duktige son! Ja det där med ansvar kan va knepigt. Våra kaniner skulle nog inte överleva om jag inte bjöd dem på mat emellanåt... ;O)

elisabet sa...

Onnittelut syntymäpäiväsankarille. Voi miten suloinen linnunpoikanen. Ja kuinka hienoa, että poikasi on ihan itse hoitanut ja kasvattanut linnun. Hieno tehtävä upeasti hoidettu!

Huset på landet sa...

Grattis till storebror! Tänk att ni har en tonåring i huset! Å en sån duktig kille sen som klarat av att föda upp och sköta om fasanerna.
A skulle vilja ha en kattunge, men pga allergi har vi inte vågat skaffa nån. I brist på andra husdjur sköter hon om flugorna som surrar i fönstret nu ;).