fredag, juni 03, 2011

I denna ljuva sommartid...


Den håller i sig... min stora förtjusning för detta lilla hus vi har på gården :) Det gör så mycket för trädgården: blir en blickpunkt, ett avslut, något annorlunda. Men trots allt är ju dess främsta funktion att dölja våra soptunnor... Förtjust är jag också över att ett gäng ljusrosa, frasiga tulpaner som jag planterade i höstas nu börjar slå ut! Visst, ogräset frodas i vanlig ordning, men än så länge har det inte fått ta kontrollen. Jag drar upp nåt strå då och då när jag går förbi.


Min blomsterrabatt påbörjade jag redan för flera år sedan och utökar den i sakta mak. Den fick ta plats under den stora häggen. Kan ni tänka er vilken doft det blir av ett så här stort träd? I nedre kanten av bilden kan man just och just skymta häcken jag planterade förra sommaren. Sent i höstas klippte jag ned den rejält och nu är plantorna riktigt täta och frodiga.
I morgon har barnen skolavslutning! Det har blivit en liten tradition för mig att fotografera barnen framför den blommande häggen när dom har på finkläderna. Får se hur det blir med det i morgon eftersom jag jobbar - dom får nog klä om sig igen när jag kommer hem och posera för mamma ;)

9 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Förstår inte varför det kommer en miniatyrbild ovanpå den av tulpanen?? Får inte bort den heller, eller är det bara jag som ser den?

Livet på Vestergård sa...

Oj missar du skolavslutningen, så synd. Så fint häggen blommar. Här har den blommat klart nu, men jag såg i dag att syrenerna håller på att slå ut.
Verkligen snyggt det lilla huset!
Kram Kicki

lyckobo sa...

Jag ser också en miniatyrbild,men den är ju bara fin! Lilla stugan är verkligen söt,som en liten friggebod! Vackert med tulpanerna och den megastora häggen, vår gård ser just nu ut som en bomb hade exploderat,fast det var bara jag med min spade. Vilken fin tradition att ta fotot framför häggen,minnen för livet!
Skön helg!

Livet på Sjögård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Livet på Sjögård sa...

jo, där e en liten miniatyrbild... men int stör den egentligen.

Härligt när man får följa med och se hur ens trädgård lever och frodas dag för dag, år för år... :)

Moster och jag sa...

Häftigt med den lilla miniatyrbilden.
Nu har jag varit på skolavslutningen här i byn och det var en riktigt stämningsfull avslutning. Lite vemodigt att det är sista avslutningen för vår del i lågstadiet.
Även jag har fotat vår kille...blev i maskroshagen detta år.
Ha en skön helg! kram Maj-Gun!

Kamomilla sa...

Härliga sommarlovet är här!!

Puumuli sa...

Så vacker den stora häggen är! Hos oss har den blommat ut redan men doften är något magiskt...

Ha en fin helg!

Kram
Sari från Puumuli

Snäckskalsdalen. sa...

Nej, jag såg också miniatyrbilden och var helt säker på att du kunde göra en sådan där konstnärlig bild så jag trodde det var så!!!

Du har det så fint i din trädgård och det lilla skjulet för soptunnorna är verkligen pricken över i.

Tulpanerna är underbara och jag känner nästan ända hit hur underbart häggen doftar!

Och med skolbarn i sommarfina kläder måste det bli en kanonbild!

Agneta kram