måndag, maj 16, 2011

Rosa skönheterMera rosor blir det idag! Åtminstone jag kan aldrig tröttna på dom. Just nu har jag faktiskt två buketter hemma, samt den vita minirosen i kruka som jag fick till morsdagen. Mina tips när det gäller rosor är att snitta om dom ofta och byta till nytt varmt vatten. När rosorna börjar bli "ledsna" efter ett tag brukar jag binda ihop dom till en riktigt tät bukett med korta stjälkar. Annars kan man också klippa av stjälkarna helt och ha blommorna i små glas eller i en vacker låg skål, kanske tillsammans med stenar eller flytande ljus. Jag gör alltid vad jag kan för att förlänga livstiden på mina blommor :)


Nu sitter jag i soffan med en filt omkring mig och en brasa i kaminen. Har nämligen stått ute i några timmar och hejat på barnen som tävlat vid sportplanen i kväll och det var såååå kallt där. Vädret ser inte så lovande ut för resten av veckan heller, men... ledigt är ju ändå ledigt. Ha det så bra du som kikar in här!

8 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Men vilket vackert växthus du visade här tidigare. Du tycks vara bra på att förlänga livstiden när det gäller snittblommor. Det där med varmvatten gör underverk har jag märkt! Synd att det är kyligt nu när du är ledig! Njut nu! ♥

Puumuli sa...

Den där gammelrosa färgen på rosorna är ljuvlig! Jag har ett problem med snittblommor och det är vår katt! Han älskar att "plocka" blommor dvs han brukar lyfta upp både rosor och tulpaner ur vasen så att de kan ligga döende på bordet under min arbetsdag...

Ha en skön tisdag!

Kram
Sari från Puumuli

En vacker vardag sa...

Vilken vacker rosa nyans på rosorna! Det är litet kyligt ute nu. Hoppas att värmen hittar oss snart igen.

Njut av veckan! Kram

Sandra sa...

Jag får bröllopsflashback av rosor - jättefina! Och om att virka - jag lärde mig för bara några år sedan och tro mig, jag är inte händig från födseln så det är superenkelt. Man lär sig 4-5 olika maskor och då kan man virka precis vad som helst av mönster i alla fall :)

Sabina sa...

Älskar rosor, och precis som du försöker jag alltid förlänga livstiden för att till sist torka dem. Rosor är också härliga på bild - alltid lika kul att fota! :)

Kram S.

Louise sa...

Javisst är rosor härliga! jag skulle gärna torka mina rosor efter en tid men se det har jag inte lyckats med ordentligt. De skrumpnar alltid ihop och blir fula...
Fin färg på dina rosor!

Huset på landet sa...

Vilken vacker färg på rosorna! Och bra tips du delar med dig av.
Ojoj vilket fint växthus du visar i ett tidigare inlägg också. Här dröms det ju om samma sak och till hösten ska vi göra grunden till vårt lilla hemmabygge(tror jag i dagens läge i alla fall...).

Svar: Ja, pysselrummet är bredvid sovrummet.

Kamomilla sa...

Åh, såna puderfärgade är extra romantiska och fina!