måndag, maj 09, 2011

Morsdagen och trädgårdsdrömmarna

Och så har ytterligare en vecka passerat... Vart försvinner tiden egentligen? Ibland känns det som den rinner mellan fingrarna, men när man tänker efter så har man ju ändå uträttat och varit med om en hel del också ;) I söndags firade vi morsdag och mina blomster denna gång blev både en orkidé och en miniros. Naturligtvis även tjusiga handgjorda gåvor och kort!


Just nu går en stor del av min hjärna på högvarv när det gäller allt som har med grönska och trädgård att göra. Jag stod ute och grävde i jorden sent i går kväll och fortsatte tidigt i morse. Fick en del perenner av min mor som jag nu har planterat, vattnat och vårdat. Som alltid har jag stora förhoppningar för min blomsterrabatt denna tid på året - senare kommer jag få lust att täcka alltihopa med sten och sand när jag har tröttnat på det övermäktiga ogräset. Inomhus får två krukor med ärtskott spira och ge grönska och lite extra piff på maten.


En kaka gjorde jag då en väninna skulle komma på besök. En vanlig sockerkaksbotten som jag smaksatte med rivet skal av en citron. Glasyren gjorde jag av 50 g margarin och 100 färskost med apelsinsmak, samt florsocker. Som garnering kärnorna av ett halvt granatäpple.


Varma hälsningar från

som på sistone inte haft tiden över för att läsa andras bloggar eller svara på kommentarer - sorry!
 Jag får ta igen det senare.

6 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Jo, jag har också storslagna trädgårdsplaner just nu...vi får väl se hur det går!!

Kakan ser VÄLDIGT god ut!

/Frida

Fröken C sa...

Vilken mumsig kaka!
Trädgårdsplanerna rullar för full vid den här tiden på året:))

Ha det gott!
Kram C

Livet på Vestergård sa...

Det var säkert en god kaka. Ja nu är det mycket man vill hinna med. Vi har planer i överflöd både inne och ute. Vad gör man.Det blir att ta lite i gången och se hur långt tiden räcker till.
Ha det bra i trädgården!

alegni sa...

vilken fin kaka, jag gillar formen på den!
ja du, trädgårdsdrömmarna brukar vara rätt livliga så här års, men sen när verkligheten, d.v.s. ogräset, kommer emot är det inte lika roligt längre ;)
jag har köpt två hortensiaplantor och grubblar nu över var jag ska plantera dem...
kramis

alegni sa...

fel, det var inte jag som köpte plantorna, utan byggarbagarhasse :)

Annies Blå sa...

Ja visst rinner tiden iväg, det är så mycket man vill hinna med på våren. Väldigt fina blommor du blev uppvaktad med!
Kram/Annie