onsdag, maj 18, 2011

Inreder ute


Idag har vi äntligen haft solsken igen! Däremot blåser det så hårt så saker nästan flyger omkring. Jag brukar ha svårt för att visa halvfärdiga saker eller rum på bild (om det inte gäller före-efter), men låt gå för denna gång nu då. En kort stund var jag ute och bar fram några små bord och krukor som jag ska ha på altanen. Lillebror är nämligen hemskt förkyld och tillät mig inte stanna ute så länge och endast så jag var inom synhåll.Det jag menar med halvfärdigt är förstås att jag fortfarande inte planterat några blommor i krukorna. Ska försöka "tänka efter före" i år och inte rusa till och plantera lite hur som helst och sen inte få det att passa ihop.


Redan ett par somrar har jag funderat på att skaffa en bambu och nu har jag slagit till och köpt två stycken olika. Den andra bambun, samt andra planteringar, får ni se senare. Just denna lär ska bli ca två meter hög, vilket jag hoppas på, för att det ska bli mera ombonat på altanen. Det rasslar så härligt i bladen när det blåser. I balkonglådan har redan violerna hunnit bli frodiga, tillsammans med ett par murgrönor. I nästa inlägg blir det fler bilder från altanen.10 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag känner igen det där med planering. Jag hade bestämt mig helt hur det skulle se ut i stolen ute, tror du jag kome hem med det som jag hade planerat.... nej. Det blev jättefint ändå men i helt annan färgskala. Svårt att låta bli när man hittar väldigt billiga och vackra blommor.

Kram Teres

Susanna sa...

Åh, tror jag har skrivit det förr, men jag är så imponerad av ditt öga för att inreda ute! Det är så viktigt men ofta glöms det bort. Eller som i vårt fall, pryds av soppåsar och färgglada leksaker som ligger huller om buller... ;). Och ja, leksaker behövs ju och får vara förstås men inte ser det särskilt inbjudande ut alla gånger då man får kliva över havet som egentligen ska vara i sandlådan...
Tål bambun vårt klimat?
/Susanna

Systrarna Hjertén sa...

Ser väldigt fint ut även utan alla blommer, kommer bli superbra!!

Mvh
Frida

Kamomilla sa...

Oj så fint du fixat, här gapar terassen tom ännu och jag har ingen inspiration och inga pengar... Nå, det ordnar sig säkert!
tack för din gulliga kommentar, vad glad jag blev!

Så Vitt Jag Vet sa...

Trevligt med lite olika krukor.. Det blir säkert mysigt !
Kraam
Sanne

Kamomilla sa...

Tack för ditt svar ang, utrustningen! Det där lilla 50mm objektivet har varit så otroligt prisvärt och ger härliga bilder! :)

mammaxtre sa...

Så mysigt att plantera i krukor. Bambun är lite rolig tycker jag.

Hoppas förkylningen gör över snart, så att sonen låter dig ägna tid åt dina planteringar :-)

Ha det gott

Fairytale sa...

Så fint du har gjort, väntar med spänning på fler bilder!
Tack, det ska bli skönt att få komma ner till solen och värmen, bara få koppla av lite!
Ha det så gott!
Kram Tina

Annies Blå sa...

Vilka snygga krukor, man tänker ju inte ens på att de inte innehåller några blommor än. Kommer säkert att bli jättefint när du plan(t)erat klart!
Vad fiffigt att ha en plastmatta (för jag antar det är plast!?) på terrassen, i samma färg som huset. Den idén ska jag försöka minnas, det ser ju ännu mer ombonat ut om man har matta :).
Kram/Annie

Mariette sa...

Hej!

Det är så kul att inreda ute nu när det är säsong...ja vissa dagar är det bättre förstås!

Du undrade vem som tog korten på mig, det är antingen min mamma eller min flicka, Olivia, som är 10 år.

En liten tanke...bambun som ska bli stor måste du ha i en rejält stor kruka...

Kram Mariette