tisdag, december 21, 2010

Det charmiga lantliga hemmet

Efter en lång och oplanerad paus från bloggen så har jag nu laddat upp med lite bilder igen. Det är verkligen fullt upp på jobbet nu inför julen och jag har inte riktigt hunnit med här hemma heller, men idag var jag skönt nog ledig och har sent omsider julpyntat och tagit in granen, städat lite och till och med sytt några kuddar. Till hemmet ni får se idag var vi bjudna på fika i söndags. Ett riktigt mysigt och charmigt hem med massor av vackra tillvaratagna detaljer. Huset har hört till mannens släkt och en del av möblerna har fått stanna kvar. Ni får ha överseende med mörka bilder eftersom det var sent på dagen och jag hade inte frågat om lov på förhand heller utan klampade bara in med min kamera ;)


Ett stort kök i riktig lantstil med vedspis och stor kåpa ovanför. Äkta plankor på golven och köket kommer ifrån Kvänum. Ett härligt skafferi med mycket förvaring och belysning inuti finns i hörnet. Synliga takbjälkar och porslinsho framför fönstret. Som köksö använder de ett gammalt ärvt bord.


Kökssoffan står mellan två av fönstrena, på andra sidan rummet. Av ärvda spetsdukar har frun i huset gjort gardinkapporna. Tapet i gammal stil och panel nedtill.


Toaletten skulle man kanske inte hitta till om det inte fanns en skylt på dörren - titta så trevligt med nyckeln och det gamla låsvredet på dörren! På väggen finns gamla Amerika-foton. Bilden här nedan är tagen i farstun som ni egentligen borde få se fler bilder ifrån. Vackra mellandörrar in till inre hallen, trappan upp till övervåningen och platsbyggda bänkar under fönstrena.



I vardagsrumet finns en vit kakelugn och även här tapeter i rätt stil för huset. Rummet är inte riktigt färdigt möblerat eftersom familjen oftast använder tv-rummet som finns på övervåningen.


Lilla sockersöta dottern sover fortfarande i samma rum som föräldrarna. Ett sovrum som är enormt - det är nog större än vårt vardagsrum! Hoppas jag får gå en runda med kameran hemma hos familjen igen någon gång så det blir bättre bilder. Tack familjen U för en trevlig eftermiddag och det är alltid kul att prata inredning med nån som är intresserad ;)

16 kommentarer:

Zinkhjärtat ♥ sa...

Det ser verkligen jättecharmigt ut!
Stor Julkram Annelie ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Det är trevligt att få fota någon annans hem.Fina bilder fick du från detta charmiga hem!
Ja tiden vill inte hinna till....
Så nu god natt!
Kraam
Sanne

Snäckskalsdalen. sa...

Oj vilket vackert hem, som i en bra film, helt underbart in i minsta detalj. Superfint!
Agneta kram

Älskade pion sa...

Vilket vackert hem,förstår att du trivdes där.;)Kramar Ulrika

Livet på Vestergård sa...

Så fint hem! Jag hoppas verkligen att du får tillfälle att fota där igen :)
Kram Kicki

Englagård sa...

Hej, jag tittar in och önskar dig en god jul och njuter av dina vackra bilder.

Kram Karina

(eddas) sa...

Koselig hjem..
ønsker deg en riktig koselig jul..
klem klem

Hvita Hjärtat sa...

Det hemmet känner jag igen :o) och det är helt klart ett av de vackraste hem jag nånsin sett, med så många fina detaljer så det skulle räcka till hur många foton som helst skulle jag tro! Fullt med inspiration!

Kram,
Jennie

Hanna sa...

Godmorgon!
Vilket underbart hem du visar!

Tack för det vackra julkortet!
Önskar dig en riktigt God Jul & Gott nytt 2011!
Kram Hanna

Galleri MochB sa...

Jag vet nog var ni varit, fast jag har själv inte varit in där :O) Jättefint! Precis i min smak...

Liljas Corner sa...

Det är så fint att det finns såna hem "i verkligheten"! Påminner lite om morbrors hus. Jag måste nog ta med kameran nästa gång jag hälsar på dem :)

Johanna sa...

Ja, familjen U har nog verkligen ett ljuvligt hem!

Ha en skön jul hela familjen!

marrimoster sa...

jättefint hem - det behövs så lite för att få den där lilla trivselkänslan - jag har kikat på din blogg ´då o då nu har jag gett mig in på ett stickprójekt . nämligen dina skrynkelsockor - superkul stickning - man vill bara sticka mer o mer ...

Louise sa...

verkar vara ett mysigt hem!! Jag hoppas du/ni får en skön julhelg att se fram emot! Kram!

Kamomilla sa...

Halloj! Vilket charmigt hem! Skulle säkert mycket väl platsa i en inredningstidning!!! tror du de skulle vara intresserade? I så fall kan du ge dem min mailadress så kan vi kanske diskutera det?

tidlosating@gmail.com

önskar dig och din familj en UNDERBAR jul!
Kram, Kamomilla

Pia sa...

Tack själv A-C för att du och din familj kom på besök, det var så roligt att ha er här! Det känns också roligt att vi fick komma med på din fina blogg och se vad du fångade på bild!

Och alla fina kommentarer ... Det värmer - Tack, alla! Och Kamomillas kommentar känns ju lite extra rolig och spännande! :-)

Du är nog välkommen med kameran igen, A-C!

Vi hörs!
Kram, Pia