lördag, december 04, 2010

Aaaahhh... Amaryllis!
I veckan har årets första amaryllis slagit ut hos mig! Den har nu fått två blommor på samma stjälke och jag kan titta på dom hur länge som helst :) Det är samma lök som jag hade förra julen. Efter blomningen slängde jag bara ut den i garaget - fortfarande i sin kruka - och glömde sen bort den. Tydligen - och lyckligtvis -  förlät den mig min nonchalans och ignorans...

 
 

Redan innan första advent hade jag julgardinerna uppe i köket. Jag använde samma rutiga kappor som i fjol, men längderna som jag beställt härifrån är nya. Lamporna i fönstrena är dom som tidigare stod i vardagsrummet, men har fått vita skärmar istället för svarta. Dom höga röda ljusglasen är från Sia för flera år sedan.

 

Förutom allt annat jag har på gång så är det även just nu den jäktigaste tiden på året på mitt jobb. Det gäller att dra några djupa andetag ibland, ta sig tid att vila och koppla av då och då och göra det bästa av varje dag :)

Ha ett mysigt veckoslut allihopa!

9 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Sidogardinerna passade riktigt bra till kappan i köksfönstret.
Min vita amaryllis har slagit ut ordentligt medan vi varit borta. Nu måste jag gå förbi den ibland bara för att beundra den :)
Kram Kicki

Louise sa...

Snygga sidogardiner som passar bra till din kappa. Ja det kr'ver sin kvinna då man har ett jobb som är stressigt vid jultid, bra om du klarar av att slappna av då du är ledig :)

Linda sa...

Härligt! Kan konstatera att vi har väldigt lika smak! :) Jag har samma gardiner imitt vardagsrum, längderna från ellos. Och dom rutiga kapporna, ser skrämmande lika ut som mina julkappor i köket! :) Och även kransen verkar bekant! Själv har jag två, beställde dom för flera år sedan, men dom har fått hänga med sen dess. Vi har bog bra sak båda två helt enkelt! :)

Kram från mig!

Galleri MochB sa...

Ja jag avundas dej inte med jobbet... Tyckte det var aningen kaotiskt där igår med allt folket! Men nu har du väl två dagar ledigt? Jättefina julgardiner! Jag bara lägger upp samma år från år...

Hanna sa...

Så fina gardiner och underbar blomma.
kram
Hanna

Kamomilla sa...

Så vackert med gardinerna och de vita lampskärmarna!

Snäckskalsdalen. sa...

Vackra gardiner och fantastisk amaryllis, tänk att dom kan bli helt negligerade och ändå blommar dom så. Tappra!
Inte stressa!
Kram

Älskade pion sa...

Vad mysigt du har det där i ditt köksfönster.Ha en skön söndags kväll vännen. Kram Ulrika

Lisa sa...

mysig blogg...