måndag, augusti 16, 2010

Tunga stenar och lätta vingar

Sommaren bara fortsätter, så skönt! Den gångna helgen hade vi riktigt härligt väder med närmare trettio grader varmt igen. På lördagkväll åkte jag och mannen iväg med båten på tumanhand, först för att leta efter svamp, men sen styrde vi till ett ställe som vi aldrig varit till tidigare.

 

Stenar, stenar, stenar - i mängd och massor! Så vackra, så vi kunde inte låta bli att plocka med oss några hem. Vi var tvungna att vada den sista biten från båten och vilken fotmassage vi fick av att promenera där på stenarna! Ajajaj!






Vår utfärd dröjde lite senare än vad vi hade tänkt, och vi såg solen sakta försvinna vid horisonten. På avstånd hörde vi åskmuller och dom mörka molnen kom hastigt närmare och närmare. Vi klarade oss ändå undan både blixtar och störtregn.
Jag skrev i förra inlägget om fjärilar och sländor. En kväll hade vi massor med sländor ute på altanen och jag passade på att fånga dom på bild. Blev fashinerad av det vackra blänket i vingarna och att dom faktiskt vred på huvudet och tittade sig omkring, haha! Bilderna kan förstoras för de som vill - och vågar - se närmare :)



Idag är det barnens sista sommarlovsdag! Nu ska vi plocka fram allt som behövs inför skolstarten och så ska jag åka och jobba kvällspass. Ha en fin dag allihopa!

17 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Ja så vackra stenar. Man vill ju ha ett helt lass hem till trädgården.

Kram!

Lilja's Corner sa...

Så ni hade stenar istället för svampar i ämbaret då ni kom hem! Haha :) Jättefin strand, där kunde jag spendera några dagar.
Sländor gillar jag! Vi har förresten en jättefin en som motorhuvsprydnad på lilla bilen :P

Ang. varierande jobb: ibland önskar jag att mitt inte var fullt så varierande som det är. Aldrig är man riktigt nöjd... Nu ska jag iväg på träning med Snövit!

Lycka till med skolstarten!

elisabet sa...

Ihana ranta. Ja taas niin kauniita kuvia! T. Elisabet

Gugi sa...

Vad kul det låter med upptäcksfärd! Vackert ställe ni hittade. Nog är skärgården vacker att se på. Vattnet och himlen kan man inte se sig mätt på ;O)

Kram Gugi

Lyckoslanten sa...

Jaså det finns så mycket stenar i dessa nejder ute till havs. Fina bilder, även på trollsländorna. Nu fladdrar fjärilarna i magen på oss som ska börja i skolan. Jag får börja i ettan1 ;o) Hoppas på många fler soliga dagar! ♥

Nette Cecilia sa...

Det var en otroligt fin stenlycka ni hittat.Trollsländorna är alltid sagolikt vackra,kram Nette

klipposfia sa...

vilken underbar sten strand! det konstiga är att då man plockar dem hem så gör de sig aldrig så bra som de gör då de bara ligger där på stranden:) fast visst är det roligt att även plocka med sig hem!

att först bo in sig har vi också alltid haft som motto men ibland blir man så trött på att ingenting går undan utan att allt tar så länge....men kanske man odlar lite tålamod på kuppen:)

Galleri MochB sa...

Jag som gillar stenar borde också ta mej till den ön :O) Har just packat ungarna i säng, men hör ännu hur det bullrar på skullen... Spännande med skolstart, men kul också tycker dom ännu i denna ålder :O)

Moster och jag sa...

Vilket sten paradis ni hittat.
Tur att ni klarade er hem utan regn och blixtar. För inte är det kul att vara ut med båten då oväder drar fram.
Ganska skönt med skolstart igen och få ordning på tiderna.
Härliga bilder!!

Lilla Kullan ♥ sa...

Tack snälla söta!

Så underbart vackra bilder.:-) Kram Stina

Älskade pion sa...

Vilken trevlig utflykt ni verkar att ha varit på,vackra stenar.Ha en toppen vecka.Kram Ulrika

Tre rum sa...

Så fint med stenar! Få se om jag tycker lika mycket om dem efter att gården blivit fixad i höst. Om tiden räcker till förstås...
/Tant Grön

Limetwig sa...

Så underbart vackra bilder! Underbar solnedgång :))
Ha det bäst! Åse

En vacker vardag sa...

Hej! Kikar in här och passar på att lämna en hälsning. Jättevackra bilder du tar. Kommer säkert att kika in igen.

Det vita dårhuset sa...

VA! Vred den verkligen på huve`?!! TUFFT ;)

Underbar bild på molnen!!!

Kram på dig vännen

Helt Enkelt sa...

Vilka vackra bilder!
Så mysigt det ser ut!

Själv älskar jag vackra stenar och har en del utplacerade lite här och där :)

Tack för dina fina fina ord hos mig...

Kram
Anna-Malin

Vardagslyx sa...

Underbara bilder från er utflykt! Och trollsländorna gillade jag! Fast de kan se lite läskiga ut på nära håll...

Tack för dina hälsningar hos mig. Det är nog första gången jag visar bilder från barnrum också och det var bara efter att vi städat där inne precis HELA dagen! Då gäller det att passa på:)

Kram Pernilla