måndag, augusti 30, 2010

Höstens färg - plommon

 

Plommon är höst, både vad det gäller skörd och färg. Till hösten återkommer alltid den mustiga lilafärgen i inredningen, tillsammans med t.ex. mossgrönt. Inte mig emot, jag gillar ju så många nyanser av lila och rosa :) Prydnadskål i "rätt" färg har jag redan skaffat och snart är det också dags för ljungen/callunan.

 

Jag tyckte att det fattades nåt i köksfönstret, så i förra veckan köpte jag en liten hjärtan-på-tråd och virade den runt en metallbåge. Blommorna och undersidan av bladen har också dom en liknande färg som plommonen. Denna växt lär ska vara väldigt tålig och hållbar och redan på några dagar har det skjutit ut flera nya skott från den. Genom fönstret skymtar... en grön gräsmatta! Som jag har väntat! Där syns också gårdsvägen och häcken längs den.

 

Måndag igen och en inte så jättetrevlig arbetsvecka framför mig med fem kvällspass, puh! Men det ska väl gå på nåt sätt... Det trista är att jag knappt ser nåt av familjen, bara vid väckning och läggning. Nåja, i vanliga fall jobbar jag ju deltid så visst ska jag väl klara av denna vecka och dessutom har jag några semesterdagar att se fram emot snart! Önskar er alla en bra arbetsvecka!

20 kommentarer:

Lotta sa...

Hejsan! Plommonen ser goda ut. Hoppas du har en riktigt fin vecka, ingen blir sjuk och ni kan njuta av det fina höstvädret (?).

Kram, Lotta

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att du har gräsmatta utanför fönstret nu!
I går plockade jag de första plommonen från vårt träd. Riktigt goda var de.
Bara vi går in i september så kommer det nog in lite höstfärger hos mig också.
Önskar dig en riktigt bra arbetsvecka!

Jessica sa...

Hej, länge sen jag var här...

Visst är det mysigt med lite dovare färger. Har plockat bort det ljusrosa nu och börjar t.o.m trötta på Pelargonerna.

Fint med skålen med nyponrosor, den idéen ska jag knycka :)

Ha nu en bra vecka, trots kvällsjobb. Du kanske får några soliga fina förmiddagar i utbyte!

Kraaam
Jessica

Jojo sa...

Hejja på!!! Snart är det fredag igen ;) Veckorna går fortare än man vill många gånger..
Hjätran på tråd, tåliga?! tjaaaa, då är det väl bara jag som inte innehar ett dugg gröna fingrar :/ t.o.m. dem fick jag att dö ut :(

Plommon=me like :)

Ha en fin måndag!!!

Kram /J

Marita sa...

Så fina bilder du tagit.
Plommonlila är nog fin färg!
~marita~

Moster och jag sa...

Visst blir det fint med lite dovare färger så här på hösten. Det är mysigt att börja tända lamporna och ljusen på kvällarna.
I sommar har jag varit lat att vattna krukväxterna så det är ganska glest med dem hemma hos mig nu just. Men nu känner jag att det är dags att köpa hem nya.
Jobbig arbetsvecka du har men det går nog så snabbt så är det helg igen. Ha det bra!

Lilla Kullan ♥ sa...

Härliga bilder! Hoppas att du får en bra dag gumman. Kram Stina

Lilja's Corner sa...

Min hjärtan på tråd växer så det knakar och jag får ideligen snurra upp den då skotten kryper längs golvet!
Va fint det var med nyponrosorna i skålen och ljusen till. Kanske jag ska få till lite pynt den här veckan där hemma.

Såg precis att dom ska ha en handarbets-expert till Strömsö. Liiite drömjobb! Om det inte vore för att man ska synas i TV-rutan...

Ha en bra jobbvecka!

alegni sa...

imorgon är sommaren slut, så efter det ska jag börja tänka på höstfärger och städa undan allt (eller det mesta) som går i rosa around here.
jag brukar inte börja med strumpor förrän i september, men idag fick jag krypa till korset... ;)
fina bilder, som vanligt!
kramis

Monica sa...

Härligt med plommonlila och hjärtan på tråd.
Hoppas du orkar med din jobbiga vecka!
Kram Monica

Annies Blå sa...

Jättefina foton, igen :)!

Angående din fråga så är våra soffor nog av mockaliknande tyg. Innan vi tog dem i användning så behandlade vi dem med något slags ytmedel som gör dem lite vattenavstötande. Droppar man något på dem så har man en liten stund på sig att torka upp det innan det sugs in. Visst händer det att det kommer fläckar ibland, de flesta går dock att torka bort med vatten och en trasa och någon gång per år torkar vi bort de mest envisa med specialmedel (från möbelaffär). Några fläckar finns det nog som vi inte fått bort, men jag tycker ändå de har klarat sig oväntat bra :)!

Kram/Annie

Louise sa...

Mmmm gillar också plommon! Månne ni har dem på egna träd?? Kämpa på med arbetet! :)

Nette Cecilia sa...

Plommon är vackert o gott.Nyblom o Kollèn har i sin höstkollektion en serie som heter ljung som är på kommande,Kram Nette

Sanna sa...

Vilka fina bilder!Mmm plommon är så goda. Gillar just plommonlila, trots att vi inte annars har så mycket lila i inredningsväg. Så fina bilder i förra inlägget också! Det där svarta bordet är otroligt snyggt och ser fint ut mot allt det ljusa.

Lyckoslanten sa...

Nästan så man är glad att inredningen innehåller höstfärger nu när det börjar kännas bekvämt! Fin den där blomman med små hjärtan och grattis till det gröna gräset! trägen vinner!
Hoppas du orkar med arbetsveckan nu! ♥

Galleri MochB sa...

Härligt med grön gräsmatta! Hoppas den inte innehåller så mycket ogräs som vår...
Und,ras vad jag skall piffa min höst med som bara gillar blått och vitt ;O) Lila är vackert hos dej!

alegni sa...

nä, rött är nog inte höstens färg, det bara blev så av en händelse den här gången - som en röd tråd genom bilderna :)

Lilith sa...

Nu när hösten är här passar det bra med lite mer mustigare färger. Nog känns det allt lite vemodigt att plocka undan det där sommarljuva, men årstidernas gång kan man ju inte ändra på.
Vilka fina bilder på plommonen i skålen, de passar så otroligt bra ihop! Och hjärtan på tråd är en fin blomma den. Hade en som jag haft länge som nästan gick och dog för mig, men lyckades rädda ett par skott och den har tagit sig bra. Borde ta och vira upp den på en metallbåge jag också.
Tråkigt att knappt se något av familjen under arbetsveckan, men de här dagarna kommer att gå så fort, så fort ska du se! Och några semesterdagar att se fram emot är ju inte fy skam heller!
Ha det så bra!

Gugis Pärlor sa...

Plommonlila och mossgrönt är ju fina höstfärger! Grattis till gräsmattan! Ha en fin arbetsvecka! Vips, så är det helg igen ;O)

Kram Gugi

Jeanette - tävling pågår sa...

så fint :D