onsdag, juni 09, 2010

Jord under naglarna och Bloggträff!


Färska jordgubbar med grädde på en varm frasig våffla! Mums! Dessa gubbar är inte av egen skörd, men vi hoppas på en god sådan i år eftersom vi nu har runt hundra plantor av sorten Polka. Jordgubbslandet är mannens skötebarn och han har lagt rätt mycket tid på det, har även fixat bevattningsanordning med droppslangar där.

Flera kvällar har tillbringats ute i trädgården nu. Jag har planterat rabarber som jag fått av mamma, en tuva gräslök, röd- och gul lök, en buske gröna vinbär (ny sort!), en pion, några hosta och andra sommarblommor. En del av min blombänk har jag rivit upp helt och hållet och börjar om från noll, hoppas det blir bättre denna gång.

 
 

Sommarblommorna som jag hämtade hem hade inte direkt stor variation på färgerna :) Nästan alla är planterade i krukor nu, men det får ni se en annan gång. I lådorna finns vita och rosa pelargoner, astrar, lejongap, diamond frost, zinnia, japansk myrten och en sort som jag inte vet namnet på.


Bloggträff!
Ingela - Alegni in office - och jag, har länge pratat om att det borde ordnas en träff för oss bloggare. Så nu har vi båda bestämt ett datum, onsdagen den 16.6, och Ingela är så vänlig och tar emot oss i sitt vackra och trevliga hem för en kul kväll tillsammans. Vi drar alla vårt strå till stacken och har därför knytkalas. Vi hoppas att många av våra bloggvänner dyker upp! Meddela gärna på förhand till någon av oss, så vi vet vilka och hur många vi kan vänta oss.

Ha en skön sommardag!

18 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin stol din farar gjorde åt dig! Tänk när man var liten och fick "vuxen"-möbler i miniatyr så kul det var och så himla glad man blev!

Visst är det underbart med snittblommor i hemmet!

Jag har allt noterat att det är något som förekommer ymnigt hemma hos er! Det ser så välansat och trivsamt ut på en gång!

Kul att din man odlar jordgubbar med inlevelse. 100 plantor borde ge många bär och med bevattningssystem därtill. Hoppas vi får se bilder!

Så kul ni kommer att ha på bloggträffen, synd jag bor så långt bort från er alla.

En riktigt bra dag och kram från
Agneta

Susanna sa...

Jag tar gärna emot jordgubbslandstips ;) Är i startgropen att anlägga ett land och vet inte riktigt hur man ska göra :D. Har ni fåror som i ett potatisland eller har ni ett platt land. Hur långt mellan raderna? Har ni dubbla rader eller enkla rader?

Angående hostan. Jag tummade några liknande påsar, var det kanske på HH? Men jag vågade inte köpa utan tänkte jag köper färdigt uppväxta blommor istället. Blogga gärna så fort du ser att de börjat växa så vet jag på ett ungefär hur länge det tar... Jag skulle nämligen behöva ganska många hosta till min pionrabatt och billigare skulle det antagligen bli med de där hostorna... Tror jag?

Lyckoslanten sa...

Blir sugen på våffelkalas! Så duktig du har varit där ute i rabatterna!
Du må tro att det harmar mig att jag är bortrest och inte kan komma på träffen! Hoppas ni får en trevlig kväll! ♥

Clarice sa...

Så fint du har gjort i trädgården!

Kul idé att ordna en bloggträff. Hade gärna deltagit, men vi kommer att vara på Teaterkalaset i Borgå nästa vecka. En annan gång.

Kramis,

Lilja's Corner sa...

Pioner ska jag också ha, längs hela terassen på framsidan. Stora, fyllda doftande pioner :)

Karin sa...

Mmmmmm, våfflor är ju bara sååå gott!! Vi åt pannkaka med sylt och grädde idag (en av de få saker som båda barnen faktiskt äter massor av), inte riktigt lika smarrigt, men nästan.

Njuter av dina fina trädgårdsbilder och längtar massor efter att vår trädgård skall bli tillfixad. Just nu går vårt hus under smeknamnet "mullvadshuset" hos våra grannar. ;o)

Kram, Karin

Johanna sa...

Våfflorna ser alldeles underbart goda ut!!
Kram!

Livet på Vestergård sa...

Här har det också varit jord under naglarna i dag :) Det ser ut som om vi gjort likadana färgval när det gäller blommor i sommar.

Jag fick en buske gröna vinbär när jag fyllde år. Den har jag planterat nu, så nu är det bara att vänta på skörd.

Men nu blev jag sugen på våfflor, kanske det får bli våfelkalas i morgon...
Vi ses på träffen!

Kamomilla sa...

jag vill också... men just nu går det inte. skulle inte klara av så långt bilsittande..

Huset vid ån sa...

Mums, vilken vacker o god bild du bjuder på...Älskar våfflor! Vad trevligt med en bloggträff, hoppas att ni får det riktigt bra! Kram Therese

Limetwig sa...

Älskar våfflor!!!
Attans att man bor längst ner i sverige... hoppas att ni få en trevlig bloggträff!
Ha det bäst! Åse

Galleri MochB sa...

Mums med våfflor! Dina blommor har iallafall mer variation i färg än mina ;O) Vackert!
Och jepp jag kommer nog på träffen :O)

Linda i Lönnbacka sa...

Mums vad smarrigt med våfflor!!

Ska bli spännande att se blomplanteringarna :)

Kram kram
Linda

Hvita Hjärtat sa...

Hej!

Oj vad det hade varit kul att delta på bloggträffen! Super att någon ordnar en sådan! Men förstås har jag planer för just den kvällen, synd!! Men hoppas att det kommer flera tillfällen!

Kram,
Jennie

Louise sa...

Oj så du är flitig ute i trädgården och vackert resultat blir det också! Sade redan åt Ingela att det är så synd att jag bor så långt i söder. hade gärna kommit med på bloggträff! Hoppas ni i alla fall förevigar lite så att man på ett litet hörn kan ta del av det roliga! :O)

Karlsebakken 37 sa...

Åh jag vill komma!!! Synd att jag är ett par hundra mil bort bara... :S Hoppas att ni får en rolig kväll och att det är många som kommer!

Stor kram C

Karlsebakken 37 sa...

Åh jag vill komma!!! Synd att jag är ett par hundra mil bort bara... :S Hoppas att ni får en rolig kväll och att det är många som kommer!

Stor kram C

Marita sa...

Vad roligt det låter med bloggträff.
~marita~