lördag, maj 22, 2010

Skomakare på gården

Jag skrev att jag skulle visa er några gamla föremål i nästa inlägg. Det jag tänkte på var ett par saker jag tagit in och "putsat upp" från Hildas stuga - den gamla lilla stugan på vår gård som ska rivas - nämligen ett par skoläster i trä. Dom ser väldigt nötta ut och har säkert blivit flitigt använda.Gammalt nött skrot på hyllan i mitt pysselrum. Minifönstret kommer också från Hildas stuga, kandelabern däremot från loppis.

 

Måste erkänna att jag är lite fundersam över om lästerna ska stå framme eller inte. Det finns ingen självklar plats för dom och dom har inget sammanhang med nåt annat. Det hade varit roligare om dom var i liten söt barnstorlek :) På tal om barnstorlek...

 

Även dessa är både vääääldigt gamla (sisådär 32 år...) och nötta! Mina allra första träskor som jag hade då jag var drygt två år och storleken är ungefär 24-25, skulle jag tro. Det finns ett foto av mig med träskorna, en vit klänning och ett rött hjärta hängande runt halsen :)

Nu har jag suttit här en stund och pustat ut efter jobbet och säsongens första grillning. I går kväll skurade jag entrétrappan och altanen, så nu ska jag gå ut och olja in dom. Bäst att passa på medans vädret håller i sig. Helt fantastiskt att vi haft sommarvärme nu i över en vecka! Trevlig fortsatt helg allihopa!

19 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Så gulliga träskor! Jag har också ett par från 2-års åldern. De är så söta, men kan du tänka dig, det är PLATÅträskor!? Vad tänkte mamma på?

Ja ja, var det 70-tal så var det.

Kram!!

Susanna sa...

Så kul med dina gamla träskor! De gamla lästerna är också fina men knepigt om du inte hittar någon plats som känns bra. Jag har också ett par, de pryder hyllan i groventrén. Kanske du kan hänga upp dem på väggen bredvid klädhyllan eller liknande? Eller ha dem utomhus bredvid sommarkrukor. Visst har du ganska många och kanske stolar att sätta dem på?

Nu kommer jag på att jag också borde blogga om barnskor ;).

Men trädgården tar ju all tid nu. Hihi, man måste ju göra något för att få solbränna också... ;)

H. Susanna

Sanna sa...

Helt ljuvliga saker!!Jag hade också små röda träskor med (vita prickar) då jag var liten. Lesterna tycker jag är superfina framme!!Just sådana skulle jag själv också vilja ha. Har bara inte hittat några. Mina föräldrar har däremot flere, men inga som jag kunde få. :)
Ha en trevlig lördagkväll!
kramkram

alegni sa...

mina första träskor var ljusgula och hade fullt med prickar (hål) på sig. jag älskade de skorna. numera tycker jag inte att träskor är alls så bekväma längre.
joodå, skrotgubben hade släpkärran, bakluckan och bakbänken full när han åkte från skärgårdshuset idag :) synd bara att man inte täcks ta ordentligt betalt för det han åker hem med ;)
ha en skön lördagskväll. vi ska strax få två goda vänner hit på ett glas vin eller två.
kramis

Lyckoslanten sa...

Ja, vem vet vilken historia som finns bakom de skolästerna. Mina första träskor var blåa och den färgen förknippar jag inte med mig denna dag. Men jag har ägt många par träskor sedan dess, alla i färger jag gillar. Härligt med denna värme! Vi kom just från sommarstugan! Fortsätt njut! ♥

Livet på Vestergård sa...

Träskor väcker minnen till liv hos många ser jag. De träskor som jag har första minnet av var röda med vita prickar på. Men det blev ju rätt många varianter sen.Ett tag var det platåsula :)
Härligt väder vi haft, men nu går det mot lite kallare dagar tror jag.
Ha en fin fortsättning på helgen!

Limetwig sa...

Så kul att dina små tofflo blivit sparade, själv hade jag ett par röda med vita prickar...
Ha det bäst i sommarvärmen! Åse

Soltorp sa...

Kul med så saker som man har minnen till, träskor ja, det växte man ju upp i.....platåträskor skulle det vara svarta eller vita...ja nu har jag träskor och springer ut och in i, visst är det härligt med sommarvärme, man vill bara vara ute och fixa, kram kram från Vivi

Lilith sa...

De gamla skolästerna är jättefina! Tänk om de kunde berätta om alla skor de varit med om att tillverka och vem som använt dem... Gamla bruksföremål är så otroligt fina!
Dina gamla träskor är också fina! Månne mina träskor från när jag var liten finns kvar i någon skrubb här hemma hos mamma? Minns att jag haft både gula och blommiga träskor, vilka som var mina första vågar jag inte uttala mig om...
ha en skön söndag!

Lilja's Corner sa...

Skulle va roligt att se skor som hör ihop med lästerna! :)

Jag har faktiskt inte tänkt på att gödsla tomaterna, men jag har flyttat över dem i blomjord, som ju e gödslad. Sen tänkte jag flytta över dem i pallkragar så fort vi kommer oss iväg och hämta jord :)

Säkert smart att köra med stenar mellan växterna och säkert snyggt också. Jag har tänkt mig att ha så mycket marktäckare som möjligt, förhoppningsvis får man ogräset att hållas borta då.

Det är nog roligt att ha egen gård men ack, så mycket jobb! *pust*

Fru Venus sa...

Hej! Jag har hittat hit efter ett tips av en gemensam besökare från Sverige, och jag håller med henne, du har en jättetrevlig blogg :-) Tittar in igen, hälsningar från Mariehamn och Åland!

Huset på landet sa...

Skolästerna är ju helt rätt i tiden nu. Såna har ju figurerat i flera fina inredningsmagasin, och att de dessutom har anknytning till er gård är ju extra skojigt!
De små träskorna är supercharmiga!! Kul att de finns kvar! Jag kan tänka mig hur söt du var i den vita klänningen och de röda skorna...

Kram, Nicole

Lotta sa...

Oj då vad söta. Känner igen mej. Tror jag hade likadana fast gröna...
Här har det mullrat och regnat idag. Hoppas morgondagen blir bättre.
-Lotta-

Kamomilla sa...

De där lästerna är härliga! Tycker absolut du ska ha dem framme. och om du tröttnar kan jag skicka min adress ;)

Hvita Hjärtat sa...

Jag vill också ha en gammal stuga att rota i och hitta så fina fynd! Dina gamla träskor är så otroligt söta :o) Härligt med sådana minnen!

Kramar till dej!
Jennie

Moster och jag sa...

Jag tror inte träskor har passat på mina fötter, för jag har inte minnet av att jag skulle ha ägt såna.
De gamla skolästerna i trä är riktigt fina. Roligt att ha en gammal stuga att leta i. Här har allt gammalt blivit slängt vart efter stugorna rivits. Ingen satte värde på det just då:(
Ha de bra! Maj-Gun.

Nina sa...

Vad fina saker och jätte gulliga skor!
Ha det bra och kram på dig
Nina

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilka söta träskor! Har för mig att jag hade liknade när jag var liten:)

Skolästerna är ju jättecharmiga att ha framme sådär!

Önskar dig en trevlig vecka!

Kraam Jenny

Galleri MochB sa...

Javisst är det underbart med gamla hus/uthus att fynda i ;O) Kanske du kan hänga dem vid dörren...
Träskorna är supercharmiga. Minns att jag haft vita någongång :O)
Ha en bra vecka!