torsdag, april 15, 2010

Planerar utelivet

För några dagar sedan landade mitt första nummer av Sköna Hem i postlådan. Jag fick nämligen en helårsprenumeration av mina föräldrar! Numret innehöll flera fina reportage om uteplatser och balkonger, vilket förstås passar väldigt bra den här tiden på våren då man börjar planera inför säsongen. Det började åtminstone jag göra så fort snön smält bort därifrån ;)
(Alla följande bilder lånade från Sköna Hems sida. Klicka för större)


Den här första bilden fanns i senaste numret. Något jag drömt om i flera somrar är en dagbädd eller soffa till altanen, till den delen som är under tak. Den på bilden har rätt trevliga armstöd. Har ju liksom tänkt mig att mannen ska bygga en... hrmm. Men det vet han inte om själv ännu :S


Jag "behöver" också ett sånt här litet nätt bord som ska stå under köksfönstret. Det kan väl inte ta så många minuter att spika ihop, dear husband?Har många funderingar om vad jag vill fixa på altanen, som vanligt. Främst vill jag göra den mer ombonad och inbjudande. Ett par nya dynor till däckstolarna måste skaffas. En plastmatta och några draperier skulle vara trevligt. Ett stort och bra parasoll har vi redan samt två bord med tillhörande stolar. Vilka färger ska man välja sen till "inredningen"?


Ska det bli det vanliga? Bara titta på bilden - behöver jag säga mer? *Smile*

15 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Det var många drömmar och önskningar :O) Väldigt inspirerande bilder. Hoppas att du får maken med på noterna.
Vi har också ett stort altanprojekt på gång, men vi får se hur långt vi hinner i sommar.
Meningen är att vi ska kunna gå ut direkt från köket vilket kommer att underlätta när man ska bära ut maten.
Ha det gott!

Kamomilla sa...

Härliga inspirerande fräscha bilder!

Emmas utsikt sa...

Visst är det mysigt. Tyvärr så krockar ofta verkligheten med lite mer här, än i tex Egypten, där vi sist njöt semestern. Där hade de fina uteplatser må du tro... suck...
Längtar...

kram!

Louise sa...

Ja när man planerar jobb för sin karl så tycker man ju alltid att det ska gå så mycket fortare än vad det gör eller hur?? Du har många fina planer och visar fin inspiration på bild! :O)

Pink and white dreams sa...

Vad kul för dig att få planera altanen. Jag får hålla mig till balkongen, men i år skall jag väl få till det där, eftersom det nu gått två somrar utan att jag gjort något där.
Härliga inspirationsbilder, man får ju riktigt kli i fingren. =)

Sabi

Moster och jag sa...

Verkligt fina bilder, men ofta blåser det så att inte parasollet hålls fast eller så regnar det. Oj då... nu verkar jag nog riktigt pessimistisk eller hur?
Jag hoppas verkligen att vi får en jätte fin sommar, lite blåst och regn i motliga mängder. Då ska vi verkligen njuuttaaa...
Ha det gott!!

Limetwig sa...

Visst är det underbart att få planera och drömma...
Ljuvliga bilder du visar.
Ha en skön fredag! Åse

Galleri MochB sa...

Har en låång lista jag också ;O) Men vissa blir nog evighetsprojekt som jag förmodligen bara får drömma om...
Ha en skön fredag! Antar att du är strejkledig, eller :O)

Lina sa...

Vilken tur du har som fick en prenumeration i present, jag har köpt en på Allt i hemmet... :) Jättefina bilder, trevligt med inspiration, det kan behövas i dessa tider... Kram*

Mille sa...

Ja, när man ser de här bilderna så får man ju skämmas.
Usch vilket tråkig altan vi har i stugan :( Måste skärpa oss!!

Tack för inspirationen :))

Min Lycka sa...

Så skulle man vilja ha det och jag hade lätt bosatt mig utomhus, synd att vi inte har det varmt och behagligt året runt:=)
/Marika

Hvita Hjärtat sa...

Hej! Det är bra när man har män omkring sig att "beställa" fina saker av, så man får precis så man vill ha det ;o) Ser så framemot hur din altan börjar se ut, kommer nog att bli fin med så många bra idéer och drömmar att förverkliga! Trevlig helg!

Kram,
Jennie

Lottaspace sa...

Ser fint ut! Jag drömmer också om växthus, utekök, grusgång och rosor.. Vi har inte gjort så mycket på vår gård ännu (annat än dränering) sen vi flyttade till vårt hus för 3,5 år sedan. Nå altan byggde vi ju, men inte i själva trädgården. Längtar efter många små rum i trädgården att trivas i!

Trevlig helg!

Kram, Lotta

Snäckskalsdalen sa...

Jahaja, då måste jag åka iväg och köpa Sköna Hem. Det var väldigt mycket läckert!
Kram
Agneta

Skrållungar och skärgårdsliv sa...

Godmorgon!
Hoppas alltär bra! Åh vilka fina bilder du visar på uteplatser! Visst blir man så inspirerad!
Roligt med prenumeration, då vet man att det landar en tidning i brevlådan varje månad! Underbart!

Ha en fin söndag!
Kram Nadja