måndag, mars 08, 2010

Pastell-flaskor

Följande loppisfynd jag ska visa är en turkos glasflaska med porslinskork. I botten av flaskan står det Årnäs, så jag googlade och hittade text om Årnäs bruk. Är det någon som känner till det? Skulle väl egentligen hellre köpt ofärgade flaskor, men såna fanns inte på loppisen. Vet inte riktigt var den här färgen ska passa in, men jag hade åtminstone väldigt roligt under tiden jag arrangerade och fotade :) Visst är det väl vårkänsla i färgerna och bilderna?

Den mindre kantiga flaskan har vi hittat här på vår gård under byggtiden, men jag kommer inte ihåg exakt var. Det är så otroligt intressant att googla på olika saker tycker jag! Genom bildsökningen hittade jag faktiskt en bild på originaletiketten till den här flaskan och fick samtidigt reda på, via McCord Museum i Kanada, att den tillverkades någon gång under tiden 1850-1885! Spännande att fundera över hur flaskan har tagit sig från Kanada till vår gård, kanske med någon av alla Amerika-resande. (Om ni undrar över det lustiga namnet så är det för att oljan kommer från huvudet på en sorts val med det namnet, jodå!)

Engraving /></a></P>
<P style=

Det är verkligen bra att man kan skriva och göra inlägg på förhand och spara dom! Idag blev det för mig att åka hem tidigare från jobbet då jag inte känner mig riktigt kry... But no worries, jag har flera inlägg som ligger och väntar, även om jag däckar ;).
Ha en fin Kvinnodag allihopa!

19 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Jeg synes de er så fine i fargen de der:)
eddaKlemmer

Linda i Lönnbacka sa...

Så härliga färger *ler*

Fantasktiskt att den lilla flaskan är så gammal och att den är hel efter alla år, undrar vad det var i den? En fin snaps kanske ;)

Eller njae...
Jaha ja nu såg jag etiketten och symaskinolja hade det visst varit i, kanske inte det nyttigaste att inta!! *fniss*

Kram kram

Fröken Fräken sa...

Jag säger ju bara, tack för internet så att man kan googla upp i stort sett vad som helst! Flaskan var jättefin i den turkosa färgen, men efter mitt misslyckade försök att anamma turkos så ska jag inte säga något om hur man får in den i inredningen..

Min sovrumslampa kommer från Minh Design i Sthlm!

Vekarus sa...

Ihania värejä!

Pikaista paranemista!

Lyckoslanten sa...

Här tycker vi att de där flaskorna är verklig nostalgi. Jag gick förbi en Loppisaffär när jag besökte Säde förra veckan, men det var sådant eländes väder att jag inte hann stanna till vid den flaskkorg som var utsatt på trottoaren.
Hoppas nu att du inte har något långvarigt "ill"! ♥

Snäckskalsdalen sa...

Det är trevligt med saker som har en liten historia! Jaghar en gammal flaska som kommer från min mormors bror. Och den får hänga med, så klart. Den är också grönturkos.
Du har arrangerat väldigt fint!
Kurera dig!
Kram
Agneta

Livet på Vestergård sa...

Jag hade lyckan att få ärva flera såna där (ofärgade) flaskor av makens mormor för flera år sen.De är flitigt i användning kan jag säga!
Se till att kurera dig nu, och hoppas att du blir fort frisk.

Grodmamman sa...

Jag har flera sådan där flaskor i den färgen och jag gillar dem jätte mycket.
Årnäs Bruk låg i mina hemtrakter, bara några mil från där jag bor nu, men jag vet inte så mycket om det.
Kram

Hem och Lycka sa...

Tycker de där gröna flaskorna är så fina!

kram Mia

Soltorp sa...

Så fina flaskor, jag gillar också glasflaskor, ja jag måste lära mig det där med, att göra inlägg som man kan lägga in senare....hoppas du inte däckar! Kram Vivi

Kamomilla sa...

ljuvliga bilder, härliga färger- känns vårigt!!

Tezz från Kungens Kurva sa...

Vad fina de är! Och vad spännande information du har fått fram om den, ibland är det verkligen bra med Google :)
Ha en jättefin kväll!

Hem och Harmoni Marie sa...

Skrattade gott när jag såg etiketten... hi hi!

Fina flaskor, jag har också några i den turkosa färgen. Just nu har jag plockat in några äppelkvistar som får bo i flaskorna. Ett trevligt vårinslag i köket.

Ha det gott, kram Marie

Sabina sa...

Härliga pastelliga flaskor! Och vilket fint bord du investerat i... jag har missat många inlägg under sportlovet men fick läsa ikapp nu. Hoppas du kryar på dig!
Kram S.

Louise sa...

Du har alldeles rätt i att det är vår över glasfärgen! Jag borde kontakta dig och fråga om hur man gör inlägg på förhand...har inte lyckats. De placerar sig då tidsmässigt i bloggen inte överst när jag publicerar utan enligt datum när jag gjort det :/
Hoppas flunssan går om fort och att du inte behöver bli helt golvad! Här kommer en "friskhetskram" :O)

Johi - drömmar om vanilj sa...

Är det att vara en desperat bloggare att förhandsgöra inlägg? hihi Jag har också gjort så *schh* Kram

Jenny sa...

Jättefin flaska! Trist att du känner dig dålig, hoppas du är piggare nu. Kram!

Galleri MochB sa...

Så mysiga flaskor, och grönt är ju skönt eller hur brukar man säga :O) Krya på dej nu! Lite konjak i varm saft om du känner dej flunssig brukar göra susen!

ia_pernilla sa...

Hej !
Härligt turkos flaska det där. Roligt att den är från mina trakter. Tja sådär 5 mil eller något ifrån... Årnäs ligger alldeles vid Vänern. Utanför Götene ungefär... Det fanns ett glasbruk där som lades ner i början av 60-talet läste jag på nätet.. Fast det har du väl läst också misstänker jag. Jättefin var flaskan iallafall... Ha en fin dag ! Kram Pernilla