söndag, mars 28, 2010

Ägga upp sig i onödan?

 

Ja, jag vet - dålig rubrik, men just rubrikerna är alltid så svåra att hitta på :) Hade inte några nya foton att visa idag, så det fick bli några från "bildbanken". Visst är det vackert med ägg? De är som prydnader i sig. Jag skulle gärna ha en stor korg med både vita och bruna spräckliga ägg till påsken.

 

I går kväll var jag och mannen ute på middag (ja, igen!) tillsammans med ett gäng jägare och deras respektive. Vi hade så trevligt och massor med roliga jakthistorier och dråpligheter fick vi höra och skratten avlöste varandra. Vad är det nu då som jag "äggat" upp mig över? Jo, jag råkade komma in i en konversation om bloggande och FB. En kvinna förundrade sig över hela fenomenet, varför någon sysslar med sånt. Hon visste inte om att jag bloggar, men det gjorde däremot några andra i sällskapet. Det blev en lite knepig situation för mig, dels ville jag inte hälla olja på elden, dels ville jag försvara mig. Enligt kvinnan så bloggar man för att framhäva sig själv och hur duktig man är, ungefär "jaha, så du har putsat alla fönster i huset och bakat så frysen är full, men kul för dig då och ojojoj så duktig du är minsann, men tror du jag bryr mig?"


Vänligt nog så påpekade då en annan kvinna att det faktiskt finns bloggar som är till för att inspirera och ge något till sina läsare. Alla bloggar är inte bara dagböcker där man rabblar upp vad man har uträttat och vädrar alla sina problem för allmänheten. Visst, jag skriver också lite om vad jag sysslar med, men det är ju trots allt bara en bråkdel av mitt liv. Ni som läsare vet egentligen väldigt lite om mig... Jag har påpekat det förut men gör det igen: jag vill att min blogg ska vara lite som en tidning där man hittar något intressant att läsa, tips och idéer, recept, inspiration till egna projekt eller pyssel, eller bara för att kika in på olika bilder. Och det vet vi ju alla att det är valfritt om man bläddrar i en tidning, eller vilken :) Jag menar, är man inte intresserad av lantbruk så köper man väl inte en tidning om djurskötsel heller, eller en bilsporttidning om man inte alls bryr sig om det?

Det är inte första gången jag skriver om såna här tankar kring bloggandet, knappast heller sista och det verkar som om alla bloggare går igenom det då och då. Men - det är min blogg och jag skriver om det jag vill, så det så! ;) Nu ligger jag rejält efter med att svara på kommentarer, men snart så! Kramkram på er, alla fina!

31 kommentarer:

S o F sa...

Men precis så är din blogg för mig - vacker och inspirerande!

Önskar dig en fin vecka!
(och tack för att du tittade in och grattade mig) :)

Erica sa...

Det är rätt det! Stå på dig bara! Ofta upplever jag att de som påstår att de inte läser bloggar ändå gör det i smyg.
Själv har jag varit med om en situation i jobbet då en arbetskompis kommenterade något som "hon trodde att jag hade berättat åt henne i jobbet". Det hade jag inte. Jag hade skrivit om det på bloggen, så där hamnade hon fast :)

Jag försöker nog också hålla mig ganska anonym. Undviker ansiktbilder, även om jag kan visa foton där både jag och Käre sambon syns.
Att jag håller mig anonym är något jag gör medvetet, med tanke på mitt jobb. Där jag jobbar behöver vi inte ens använda våra efternamn.

Linda i Lönnbacka sa...

Min man jagar också och det har blivit en del trevliga middagar tillsammans med min käres jaktkompisar o respektive här också! :)

Många har åsikter om sådant man inte är tillräckligt insatt i, men sen är vi ju olika också!!
Tur är väl det :)

Min man brukar säga att det är "inbördes beundran" mellan oss inredningsbloggare på skämtsamt sätt dock! ;)

Om man älskar sitt hem och inredning så varför inte dela med sig av sitt intresse genom att blogga och besöka bloggar som man gillar och inspireras av?? Det är ju bara såå kul med alla nya människor man lär känna dessutom!!

Hur privat man vill vara är ju en ensak, det är ju upp till var och en! Jag skyltar inte med vem jag är, samtdigt har jag inga problem med att lägga upp bilder på mig och familjen eftersom bloggen är som en dagbok, minnesbank!

Tänk vad HON går miste om :)

Kram kram

Lyckoslanten sa...

Håller precis med om allt det där du skriver. Det är din blogg och den ska du vara stolt över! Dygnet har 24 timmar och det är inte många minuter läsaren får ta del av. Kram på dig! ~Ann-Lis

Kamomilla sa...

Knepig situation... Men jag vet ju själv också var för jag LÄSER ANDRAS bloggar - jo just för INSPIRATIONENS skull! Det är härligt att läsa alla sprudlande inlägg med vackra bilder. Man får ideer, inspiration, kan utbyta erfarenheter, binda kontakter och känna sig på samma nivå som likasinnade. Man lär sig en massa också, om skrivande och fotande och om inredning. Får shoppingtips från bloggar coh lösningar på inredningsproblem... Bara för att nu nämna en del av hela kakan...

Blogging är KUL!
Sen får andra tycka vad de vill. Det är deras förlust... inte sant?
Kramis och TACK för att judt du valt att blogga!

House of Jammi sa...

Om hon nu inte bryr sig så behöver hon väl inte bli så engagerad? Och det ju faktiskt fritt fram både att läsa och skriva, vill man inte läsa så behöver man ju inte bry sig om hela fenomenet. Och vill man skriva så är väl det ett kanonsätt att hålla ett intresse vid liv. Heja alla bloggare!

Karlsebakken 37 sa...

"Kommer aldrig mig för"... Du är för rolig du!! Du som pysslar, syr, möblerar om och grejar mest hela tiden! Jag blir alltid så imponerad över hur mycket du får till, dessutom med tre barn i huset. Här är det bara ett och jag tycker aldrig jag har ordentligt med tid för att pyssla här hemma.

Grattis i efterskott också, lyckades missa din dag helt jag...

Stor kram C

Johanna sa...

Tack för trevligt sällskap:D

Den diskussionen missade nog jag, var väl så upp i filmen om stackars Lasse...Men i allafall så har du en jättefin blogg med massor av inspiration!

Limetwig sa...

Håller med dig! Varför egga upp sig om man nu inte är intresserad?
Hon vet inte vad hon går miste om, all den inspirration man får av alla här i blogglandia!!! Jag ÄLSKAR dina inlägg och hela konceptet :) Åse

Lilja's Corner sa...

Ja-a du, det finns alla sorter... Klart att inte alla är intresserade av bloggar, men låt nu dom som trivs med att blogga göra det. Jag är t.ex inte ett dugg intresserad av folk som jämt pratar om sina sjukdomar och hur ont dom har - men jag nickar och håller med då dom har sina utläggningar. Jag är intresserad av vad som händer i den och den tv-serien, men inte kritiserar jag folk för att dom sätter ner sin lediga tid på sånt.

Hellre lägger jag min energi på annat! Som att läsa vackra, inspirerande bloggar! Och om nån skriver att dom tvättat 10 fönster tänker jag inte att den personen försöker göra sig duktig, utan jag blir inspirerad och tänker oj, om hon gjorde det kanske jag skulle orka tvätta några fönster också!

Livet på Sjögård sa...

Grattis i efterskott!

Jag tycker oxo det är underligt ibland vad folk väljer att "öda" sin energi på... "Låt alla blommor leva men lev oxo ditt eget liv!"...typ... ;)

Snäckskalsdalen sa...

Det är intressant tycker jag, det du skriver om bloggande. Det är väl klart att man skriver om det man vill, håller det på en nivå man själv väljer och om man vill förhäva sig så kanske man skall skriva om mer uppjagande saker än de vardagliga. Jag tycker det är så mysigt att man inte har hela sin meritlista hängande framme. Man tycker ju om det man tycker om utan att först ha gjort en värdering av personen bakom.
Det är ett suveränt fenomen, det här med Bloggland. Och det finns ju heller ingen som tvingar någon annan att läsa.....
Låt oss fortsätta leva vårt liv här i det harmlösa, vänliga och positiva Bloggland.
Storkramar
Agneta

Fröken Fräken sa...

Ja, förutom att folk då klagar på att jag pysslar för mycket, så får man ju även höra om folk som beklagar sig över bloggar. Bloggar ligger tydligen bakom allt ont i världen, enligt vissa! Jag tror att de typ bara har läst Blondinbellas blogg, och sedan baserar sitt tyckande på detta. Och vet inget alls om allt bra, inspirerande och härligt som också finns i bloggvärlden. Själv talar aldrig om att jag bloggar, så jag brukar bara försöka tala om bloggar sådär allmänt och försöka tala om hur det egentligen är...

Louise sa...

Uuuu jag har ju inte bloggat så länge och aldrig ännu fått det där serverat i ansiktet men jag har på känn att det också i min bekantskapskrets finns de som förundrar sig och tycker att bloggandet är både slöseri med tid och att man vill visa upp sig och sitt...Nå de må tycka som de vill. Jag håller i alla fall med dig och jag är glad över att jag började blogga OCH att jag har hittat din blogg och får ta del av den (samt mången annans..) En stor bloggkram till dig!!

mitt skärgårdsliv sa...

Ja då alla ska ha sina åsikter om bloggandet. Håller med dig det är din blogg och man får skriva om det man vill :) Jag tycker som du om bloggandet det ska ge inspiration, idéer, pyssel osv. Du ska fortsätta med din inspirerande blogg så som den är :) Kram på dig!

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Moster och jag sa...

Det finns verkligen många som är emot bloggandet men gärna vill läsa i smyg. Tycker man inte om bloggar... varför läser man då???

Tror inte detta samtalsämne tar slut.
Bra då ni fick en trevlig kväll i alla fall.
Tack för att vi får inspireras av din blogg!! Jag tycker om det i alla fall.
Ha en bra arbetsvecka!!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Grattis i efterskott på födelsedagen!! Hoppas du hade en toppendag:)

Jasså man bloggar för att framhäva sig själv och hur duktig man är (enligt den här kvinnan som var med på er middag?? Det var mer än jag visste,hihi! Många som har såna här åsikter har nog knappt varit inne o läst någon blogg överhuvudtaget..


Önskar dig en riktigt trevlig påskvecka!

stor kram!
Jenny

Livet på Vestergård sa...

Bra skrivet! Bloggen är din egen och det är du som bestämmer vad som ska finnas där. Fortsätt och inspirera oss med dina vackra bilder!

Anonym sa...

Tack för igår.
Jag tycker de e bra du bloggar å då får de andra tycka vad de vill.
Ja var också så in i den stackars Lasse så ja missade det.
Du har en fin blogg o den skall du vara stolt över.
Du är så duktig på att få så fina bilder o vinklar av ditt hus.
Margaretha

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Oavsett vad man själv gör och tycker finns det alltid någon som tycker precis tvärtom. Och det får dem väl göra, bara jag tillåts tycka om det jag vill och syssla med det jag vill. Och jag tror garanterat att alla vi som själva har inredningsbloggar och även läser andras framförallt gör det för inspirationen, de goda idéerna och utbytet med likasinnade.

Härliga äggbilder!

Tidsmästarinnan sa...

Hej hej!
Jag håller med alla klokisar här ovanför. Och läsandet är ju som sagt helt frivilligt :-)
Kram på dig!
Susanne

Lyktor och Tyg sa...

ja det är inte alltid jag berättar att jag har en blogg. jag förstår hur du menar. Inte vill man framhäva sig själv som någon duktigthetsmoster. jag vill bli inspirerad och så hoppas jag att jag kan inspirera någon annan.
Kram Kristina

Johi - drömmar om vanilj sa...

Känner så igen mig i dina tankar. Kan faktiskt tycka att FB går åt det hållet, liksom att visa upp vad man gör. Bloggandet ser jag, precis som du, som ett sätt att skriva av mig, tipsa om ditt o datt. Jag försöker att vara personlig med samtidigt opersonlig *haha* Kram

Maria sa...

Jag tycker din blogg e intressant med fina bilder. Jag tittar alltid in här med jämna mellanrum. Många bloggar blir jag trötta på efter en tid, men din har jag följt med ganska länge lite då och då!

Jag känner inte dej, och därför tror jag att jag skulle sluta läsa om din blogg skulle bli i "dagboksformat".

Ha en bra Dag!

Galleri MochB sa...

Ägg är jättefina!!
Alltid finns det besserwissar, men vi struntar i dom och gör precis som vi vill ;O) Och precis som du säger är det upp till var och en att ta del av det som intresserar en, så finner man inget intresse i att läsa andras bloggar, så håller man sej därifrån. Ganska enkelt egentligen! Men på nåt sätt finns nyfikenheten där ändå, och så är dom där och kikar...
Ha en bra vecka!

Älskade pion sa...

Jag tror egentligen inte att dom som utalar sig så vet vad det rör sig om att ha en blogg.Klart att du ska skriva som du vill i DIN blogg. ;)Ha en bra dag. Kram Ulrika

Anonym sa...

Alla ni som bloggar stå på er bara!
Var och en med sitt intresse!
Har sagt de förr säger det igen du har en jätte fin blogg A-C
Vi syns.
Kram Eivor

Anonym sa...

Jos kirjoitat kuin lehteä, niin voin kertoa, että minä luen näitä kuin lehteä. :-) Erilaisten taloudellisten asioiden takia olen joutunut peruuttamaan kaikkien aikakauslehtien tilaukset ja olen tosi iloinen, että löysin blogit niiden tilalle. Nämä ovat sitä paitsi mielestäni parempia kuin aikakauslehdet - blogisteilla on toimittajia avarammat otteet.

Luen sujuvasti ruotsia - mutta en kirjoita...

alegni sa...

bra rutet, vännen! jag tror att de största kritikerna egentligen skulle vilja blogga själva, men vågar eller kan inte!

vojvoj, nu har det slösats här igen. det har blivit inte bara ett, utan hela två besök till säde idag... men mera om det senare :)

hoppas vi ses i övermorgon! kramis

Guldine sa...

Hej igen blev i telefon o andra ärenden då jag sku skriva, jag tycker det är intressant att gå in o se alla fina bloggar. Varför går dom in o tittar om dom inte är intresserade,Nä vi har våra intressen o låt var o en få ha sitt. Ha det så bra, o fortsätt bloggandet!