fredag, januari 01, 2010

Ett riktigt Gott Nytt År

tillönskas alla Goda Vänner!

På nyårsaftonens dag tillbringade vi flera timmar utomhus. Vi körde snöskoter, promenerade, fotograferade (jag alltså...), skidade (barnen alltså...) gjorde snögubbar och lyktor av hårda snöblock, gick in och åt lunch och sen ut igen :) För första gången på många, många år firade vi nyårsaftonen för oss själva och det var verkligen otroligt skönt! Ingen städning och servering för gäster. Missförstå mig inte, jag tycker det är väldigt kul i vanliga fall, men julen tog den sista energin av mig. Istället lufsade man runt hemma i myskläder och åt tacos på kvällen, enligt barnens önskemål. Sedan spelade vi en omgång Yatzy och så tittade vi på en film om en hund som var superhjälte :) Vid niotiden var vi ute och fyrade av de få smällare vi hade. Man ska inte underskatta gamla hederliga tomtebloss heller! Ett mycket fint avslut på året!

Bilderna nedan är mycket suddiga, jag vet, för jag tog dom utan stativ. Ville ändå visa lite hur det ser ut med belysningen på. Jag berättade ju tidigare om ställningen som vi har en ljusslinga i. Hrrmm... jag skrev allt lite tokigt där, den är naturligtvis gjord av järnpinnar från en höräfsa (bild här), en sådan som drogs efter häst förr i världen. Sedan gjordes den om för att användas med traktor och till sist alltså till blomställning. Återanvändning ;) På den vänstra bilden ser ni belysningen i muren igen. Tycker det ser så lustigt ut med snön som hänger ner från altantaket, den reflekterar belysningen bra där. "Be careful what you wish for" brukar man säga, och jo tack, nu har vi allt snö så det räcker!

 Tackar, bugar och niger för alla fina nyårshälsningar som jag fått! Ni är bäst!!


17 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Låter som en perfekt nyårsafton tycker jag.. nära och kära och göra det som alla gillar.

Ha en god fortsättning på nya året! Kram Marie

Hem och Lycka sa...

Härliga bilder, en nyårsafton att mysa till!

kram Mia

Älskade pion sa...

Vilken mysig nyår ni verkar att ha haft det. Våran var inte så tokig den heller.Tänk och stå under det snöhänget;),men vackert var det iallafall. Ha en skön helg. Kramar Ulrika

Anonym sa...

Hej! Så fina bilder! Kram Vivi Soltorp

becca sa...

Hejsan!
Vilken fin blogg du har, roligt att titta runt här hos dig i ditt fina hus.
Kommer snat tillbaka, kram Rebecca.

alegni sa...

halloj och god fortsättning på det nya året. ert nyårsfirande låter inte helt fel det heller. egentligen är ju alla sätt bra - utom de dåliga då, förstås ;)
vi ska ut till skären idag och visa upp svärmors gamla björköskåp för potentiella köpare. håll tummarna!

Samtal från min trädgård sa...

Hej och god fortsättning! Din blom-/ljusställning gillar jag skarpt. Skulle passa ypperligt hos mig, så jag får väl sig mig omkring och leta.

Kamomilla sa...

Nyåret ert låter just så mysigt som det ska vara! inga måsten..
Vad jag gillar den där sista bilden så blå i färgen!

Livet på Vestergård sa...

Det låter som om ni hade en riktigt mysig nyårsafton! Ibland behöver man bara få vara, utan krav och måsten.
Kram Kicki

Louise sa...

God fortsättning! Javisst är det skönt ibland att bara slappa med familjen. jag tycker också om att ställa igång men alltid orkar man ju inte! ha det bra!

Resa med barn sa...

Vackra vinter bilder.
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Tack för jättegullig kommentar inne hos mig. Det känns som om man känner vissa av de bloggar man följer och är inne på nästan varje dag. Och så undrar jag alltid hur det skulle vara att träffas irl!
Kram

Huset vid ån sa...

Kikar in o önskar dig God Fortsättning på det nya året! vilka otroligt vackra kort du bkuder på....Ha en fortsatt trevlig lördagkväll! Kram Therese

Fröken Fräken sa...

Du vet väl om att om man önskar sig snö så får man inte välja mängd, då får man vara glad för allt man får?! ;-D Men om man som jag absolut inte vill ha snö alls är det helt ok att banna den!!

Här blev det också nyårsaftonsfirande hemma i lugn och ro. Myskläder var fullt tillåtet, och så smygnjöt vi av grannarnas fyrverkerier.. Nu kan man påbörja det nya året med att pyssla!!

Lilja's Corner sa...

Vilken skön nyårsafton ni hade. Kanske ni har varit ute mycket i helgen också då det har varit så fint?
Va häftigt snön samlats på altantaket!
God fortsättning på det nya året!

Anonym sa...

Hei! Me miehen kanssa vietimme 17 vuoteen ensimmäisen uudenvuodenaaton kahdestaan. Oli mukavaa. Nuoret olivat omissa kyläpaikoissaan ja vanhempien mieltä lämmitti sekin, että tiesi, että nuorilla on hauskaa. Pari viime uuttavuotta/vappua/juhannusta ovat olleet lievästi ahdistusta herättäviä, kun sekä aikuisille että nuorisolle mieluisia kutsuttavia tai kyläpaikkoja ei enää löydykään niin kuin silloin, kun lapset olivat pieniä ja kuka tahansa leikkikaveri kiva. Toisaalta vanhempien kanssa ikävystyminenkään ei enää kiinnosta ja happaman näköiset teinit eivät herätä juhlamieltä vanhemmissakaan...

Lantliga drömmar sa...

God fortsättning på året!

Vackra bilder, och en riktigt skön afton verkar ni ha haft! Vi var hos goda vänner, och när vi kom hem gick vi ut i mörkret och kölden, tände en brasa och satt en timme ute i snön och bara njöt! Det behöver inte vara så invecklat för att vara härligt! :)