fredag, januari 22, 2010

Krispigt vitt och grönt

Visst är det något speciellt med vita blommor? Ja, med alla blommor förstås! Min amaryllis har börjat blomma på sin andra stängel nu, härligt! Den här veckan har jag legat lågt med bloggandet, både i egen och andras. Dels har inte tiden funnits, dels har mycket funnits i tankarna som snurrat. När hemska saker händer ute i världen känns inte precis inredning så jätteviktigt, eller hur? Det finns så många just nu som inte ens har tak över huvudet... Det är också flera personer i min närhet som jag tänker extra mycket på just nu, av olika orsaker. Men - livet går vidare och vi med det! Uttrycket "carpe diem", "fånga dagen", är vanligt. Igår kom jag plötsligt att se "crea diem" som betyder "skapa dagen". Fundera över vilken skillnaden är!

Igår läste jag ett inlägg som var så väldigt bra skrivet, mitt i prick med vad jag tycker så ofta, så jag frågade Bea om jag fick lov att länka till det så mina besökare också får läsa! Ta och läs inlägget här! Vad tycker du om det? Håller du också med?

Nu blev det många funderingar... Men i nästa inlägg är jag tillbaka med inredning igen :) Ta hand om er!

22 kommentarer:

Sabina sa...

Hej vännen!
Det var ett mycket intressant inlägg, tack för att du tog mig dit. Tror det är många som känner igen sig i hennes tankar... man blir råddig med alla fina blogghem. Men det sköna med bloggvärlden är ju att man kan stänga av och pausa när det blir för mycket, eller...? Man blir också beroende, hihi!
Crea diem var också nytt för mig, men mycket klokt. Det är ju vi själva som har möjlighet att skapa vår egen dag, så gör det bästa av dagen!
Kram och ha en skön helg!

Sanna sa...

Amaryllisar är nog så vackra! Fina bilder! Jag känner också igen mig litegrann i Beas tankar så även jag tackar för länken.

Ha en trevlig fredag och en skön helg!

Kram Sanna

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Nydelig hvit amaryllis......ja du har så rett så rett....hvilken farge spiller det for rolle om vi skal male kommoden hvit eller grønn.......det er en forferdilig tragedie det som har skjedd....men det er så vanskelig og forestille seg hvordan de har det....det har vi nok ingen forutsetning for og forstå......jeg bare håper de får den hjelpen de trenger fort......
Nei hva er forskjellen crea dagen eller gripe dagen......crea er vel og skape dagen sin selv....carpe er gripe dagen som den er.....det er vel kanskje forskjellen:)
Uansett så håper jeg du får en koselig dag......
klem kram fra meg...

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Hej! Jag har nog ganska ofta tänkt som Bea men bestämt mig för att verkligen känna in vad jag vill ha i mitt hem och HUR jag vill ha det. "Plocka bort" är min "melodi" just nu.
Kram

Lilith sa...

Vita blommor är vackra, det kommer man inte ifrån! Även ute i trädgården gillar jag vita blommor, de riktigt lyser i skymningen när många andra blommor knappt syns.
Du har så rätt, i jämförelse med alla hemskheter som sker ute i världen är inredning inte så viktigt. När det finns människor som inget har kvar, som förlorat allt och kanske t o m är svårt skadade. Men livet går vidare, det måste det ju - på sätt eller annat.
Stötte på Crea diem på en blogg häromdagen, och det var nytt för mig också. Men så bra sagt- dagen ligger i våra händer och det är vi som kan göra vad vi vill av den!
Kikade in hos Bea jag också, och det var många tänkvärda ord i hennes inlägg! Jag kände igen mig i så mycket av det hon skrev. Och att döma av alla kommentarer hon fått är det många fler som känner precis så, så det är uppenbarligen ett ämne som är värt att tas upp. Det är så lätt att ryckas med och bli påverkad, och känner man att man inte passar in i samanhanget blir det lätt ångestladdat. Jag har själv haft riktiga bloggkriser när jag funderat på varför jag bloggar, för mitt hem är ju inte alls lika fint och perfekt som " alla andras", så vad har då JAG att komma med?
Nej, man får helt enkelt accepetra att alla har oliak stilar och smak, och gå sin egen väg. Välja det som känns rätt för just en själv. Inte välja något bara för att ALLA ANDRA har just det eller för att det är "inne", om det inte känns rätt. För man ska ju trivas i sitt hem och också kunna LEVA där!
Ha en fin helg!

Hanna sa...

Halloj!
Läste inlägget du skickade mig till :P Jo, hon skriver precis vad jag tänker... ofta :)
Gäller att stå på sig när man ramlar över en madonna i butiken... som egentligen inte alls passar hos mig, men är såååå fiin hos alla andra :P

Underbar blomma på din amaryllis, är det den lilla knoppen som du visade förut? Jag har oxå en amaryllis med en miniknopp på, kanske den blir lika fin :)

Ha d bäst i helgen!
Kram Hanna

Signe 1 sa...

Hej!
Vilka finfina bilder du bjuder på! Det ÄR nåt speciellt med blommor, man mår bra av dem!! Jag blir glad av blommor:-))!

Ha en fin fredag!

Kram Sofia

vitavillan sa...

Ja, vita amaryllisar är något av det vackraste som finns.
Det är så härligt när man får en andra blomning också. Som en present man inte väntat sig :)
Trevlig fredag!

Louise sa...

Fina amaryllisbilder! Visst är det så att det händer en massa sorgliga saker i vår värld ja tom i ens närmiljö...men jag tror inte att man ska ha dåligt samvete för att man trots det sysslar med världsliga saker...Om man försöker dra sitt strå till stacken och hjälpa till på något håll bland allt det svåra - så har man ju gjort någonting!Ha ett skönt veckoslut!

alegni sa...

tjosan, så fin din amaryllis blev! helt fantastiskt förevigad blev den också!
jag tycker som louise här ovanför angående allt det sorgliga som sker i vår värld. we can only do so much.
vad vi äter för mat? det blir mycket pasta- och nudelrätter, olika indiska röror, pajer, lax med olika tillbehör o.s.v., o.s.v. jag brukar kolla vilka ingredienser jag har hemma, skriva in dem på google och se vad jag får för resultat, och sedan välja något av dessa :)
ha en prima helg ni också! jag ska kurera huvudet (mår inte bra än) för nästa vecka är det mycket jobb igen. tack för alla positiva tankar du skickat hitåt, de är högt uppskattade!
kramis

Lantliga drömmar sa...

Vacker amaryllis! :) Min sista blommade ut här i början av veckan och åkte ut med soporna... De är inte så vackra sen när de är utblommade! :)

Vilka kök du visar i inlägget under! Massor av förvaringsutrymmen! :)

Skön helg!

Grodmamman sa...

Vacker amaryllis!
Har också läst Beas inlägg och kände igen mig så himla mycket!
Kram

Fröken Fräken sa...

Jag har också läst Beas inlägg, fast jag länner inte igen mig. När jag tittar runt på alla bloggar så ser jag antingen det som är fint, men inte min stil, eller så ser jag fina saker som jag inspireras av, jag känner aldrig något tvång. Och aldrig att jag måste köpa det ena eller det andra för att "hänga med".
Och jag vet ju hur det ser ut här hemma, och jag är övertygad om att alla prydliga välstädade bilder som visas upp inte är bilder på hur det alltid ser ut... men ändå, ett bra inlägg! Och det finns annat än inredning i livet som är viktigt.

Kamomilla sa...

Jag kände som bea under mitt första bloggår, men nu har jag fått mer distans. man lär sig "sålla" med tiden. och så blandar jag ju friskt också, precis hur jag tycker och hur det känns i magen ;)

Vacker amaryllis!

Lyckoslanten sa...

Hej på dig! Nu sitter jag och myser i sönernas lägenhet på Majstranden i Helsingfos och bloggar runt en stund.
För en tid sedan läste jag Beas inlägg via Lyktor och tyg och jag kommenterade hos Kristina. Jag tycker det är ett mycket bra inlägg! Så sant och riktigt. Men inredning är inget avgörande för mig och mitt bloggande. Man gör som det känns bäst och därför kör jag mitt eget race. Vill jag ha en orange soffa har jag det, vill jag fota mitt porslin gör jag det. Vill jag vara kreativ och rådda till det i huset gör jag det. Det är också beklagligt om man inte kan glädjas åt andras inspirerande och smakfulla inredningar och detaljer utan att känna att man själv måste ha likadant. Du har en blogg som inspirerar Ann-Christine! Och... vi kan inte hjälpa alla nödlidande, men vi kan fortfarande hjälpa någon. ~Ann-lis

Limetwig sa...

Världen är stor och det finns många orättvisor... Ja vart vill jag komma med det? Jo det är bra att ta sig en tankestund ibland och fundera på vad som händer och varför det blivit så. Sen vad man gör åt det är upp till var och en. Beas ord må stämma och samma gäller där, det är upp till var och en vad man vill göra av alla intryck...

Ha de gott! Åse

Villa Humlebo sa...

Vackra bilder! Blommor är alltid vackert, det piggar upp både sinne och hem på ett nafs! =)

Kram Mia

Lantliv i Norregård sa...

Crea Diem, nytt för mig...Vad bra, något att tänka på!!
Kikade in till Bea oxå, intressant läsning....
Trevlig helg!!
Kram Kram Malin

Hem och Lycka sa...

Vackert! Vita blommor är min favorit helg klart.

kram Mia

Stjärnor & Champagne sa...

Ja herregud så känner jag vissa stunder också. Man får liksom lite panik av vissa bloggar som har så fint. Och vad är min stil egentligen???? Har vacklat många ggr och kommer säkert att göra det 100 ggr till, suck.
Kram Anne

Lyktor och Tyg sa...

Jag skulle precis slänga min amaryllis fick se att en ny stängel var på väg upp. Jättekul med amaryllisar att det kan komma fler blommor. Det är den tredje nu på den blomman och den är vit så klart. jag har också läst Beas, även länkat dit. Jag häller med. Menjag försöker att inte bli stressad av det. Vi har ett litet hus med stort kök. Nästan inga väggar att ha tallrikshyllor eller en massa gamla skåp. Jag tycker också att många hem blir för kvinnliga, jag vill ha in mer manlig stil .. svårt att förklara men jag gillar nog new england-stilen bäst.
Ha det bra och sköt om dig.
Kram Kristina

Livet på kyrkstigen sa...

Javisst är det underbart med vita blommor och så härligt nu när man kan unna sig tulpaner!