måndag, juli 06, 2009

Sommar, sandiga golv och tidsbrist

Gummimatta från Ellos vid altantrappan, snyggt och praktiskt.
Ett myggnät som passar perfekt över däckstolen. Härligt att sitta där med en pläd runt sig.
Hallå där! Det blir visst glest med inlägg nu för tiden... Det är bara så mycket på gång och tiden räcker inte till. Har märkt att det är så hos de flesta bloggare på sommaren.
Jag träffade senaste vecka en av mina läsare och hon berättade att hon tycker jag är så positiv i min blogg! Det var ju kul att höra! Fast jag känner förstås inte alltid mig så positiv, haha! Särskilt inte igår då huset såg ut som om en tornado skulle dragit igenom. Här har rivits upp lådor och skruvats möbler nämligen :) Förresten, utan att vara negativ, utan bara lägga fram fakta: När en man uträttar något hemma så kan det jämföras med att han gjuter i betong, det är bestående. När en kvinna uträttar något i hemmet så är det som att stå och skyffla en sandhop, från en sida till en annan, fram och tillbaka... Vet inte om ni förstår hur jag menar - men det betyder att jag är så trött och led på att göra samma saker om och om igen. Det blir såklart mera jobb än annars när flera är hemma i huset också.
Nån som inte är hemma i huset just nu är dottern. Igår fick hon följa med släktingar till Sverige då de återvände hem från sin semester i Finland. Spännade både för henne och mamman :) På onsdag kväll åker jag, mannen och lillebror på en kryssning för att hämta hem henne igen på torsdag morgon. Ska bli kul att åka ut och lufta sig lite.
Nu: röja, röja, plocka, städa innan jag åker till mitt "riktiga" jobb, hehe!
Ha en bra vecka alla semestrare - och alla andra också förstås!

15 kommentarer:

Ingeborg sa...

Hejsan!
Städade just igår altanen och terrassen och tog bort min gamla dörrmatta. Funderade vad jag skulle sätta dit i stället. Och nu vet jag. Just en sån gummimatta som du har från Ellos. Visste inte att det fanns där. Passar precis. Njuter hemma av semestern och det fina vädret. Hoppas du oxå njuter fastän du är på jobb.
Kram Lotta

Älskade pion sa...

Jag förstår precis vad du menar,ibland känns det som att jag håller på att bli galen på allt plockande fram och tillbaks.Det är som att vissa tror att grejerna som dom lägger fram,lägger tillbaka sig själv på rätt plats. ;) Ha en bra dag. Kramar Ulrika

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Fattar vad du menar:)

Vad spännande för din dotter att åka i väg med släktingarna till Sverige!

Hoppas ni får en trevlig kryssning när ni ska hämta henne,

Kramis Jenny

Livet på Sjögård sa...

Ush, jag vet också (tyvärr) precis vad du menar, och speciellt då mannen e hemma för då finns det åter en till i hushållet som "råddar"...

Ibland är det hälsosamt, förutom att det ju är roligt okcså, att ens barn får vara lite borta emellanåt. Man får tt annat perspektiv på vardagen hemma och dottern tycker säkert att det är roligt att vra hemma igen :)
Åtminstone hos oss brukar det "pausas" hos mommo lite ibland och sen är allt lite roligare igen :)

alegni sa...

jo, alla vi mammor förstår nog precis vad du menar. det är ett jobb som aldrig tar slut.
jag har precis skjutsat vår gäst från sverige till bussen. det har varit full hus här de senaste dagarna, men nu är det lugnt igen. until next time.
kramis

Grodmamman sa...

Som sagt, vi mammor vet precis vad du menar!:) Kan också bli så himla trött på det.
Ha en bra kryssning!
Kram

Lyktor och Tyg sa...

Det varkar vara en bra altanmatta. Så spännande för henne att åka till Sverige och kul för mamman att åka och hämta henne då får ni en liten minisemester.
kram Kristina

Jojo sa...

Vet precis vad du menar.. Det eviga plockandet är vad som tar död på miin stälust.. Torka golv och tvätta fönster är inget mot det eviga PLOCKANDET :/

Gillar din dörrmatta, ser så robust ut.
Vilka fina bilder från inredningsbutiken.. Minns ju inte vad du skrev att den hette..?! Men förstår att ni stod lääänge där :)

Kram o ha en bra resa
Jojo

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så underbart härligt det ser ut med myggnätet ute på altanen. Vackert fladdrandes i vinden.

Förstår vad du menar - det där med att göra samma grej om och om igen sliter. Som att alltid vara den som sköljer ut mjölkkartonger ordentligt... :-)

Hoppas du har en riktigt fin dag!

Sabina sa...

Den mattan från Ellos skulle jag gärna vilja ha, har spanat in dem någon annanstans också. Men det är ju så mycket man skulle vilja ha!
Du sa sandiga golv... jag sopar MINST tre gånger per dag, varje gång hela sandlass! Och nu när det är lagom vått och regnigt, så blöt sand :(
Men det är ju sommar, vetja!
Ha det bra!
PS. Njuter av bilderna nedanför, vilken härlig inredningsbutik!
Kram!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag tror att vi alla dras med det där jobbiga..men jag försöker också att vara positiv i bloggen..det ska vara en skön oas.
~~♥~~ Kram Lotta ~~♥~~

Vackrare vardag sa...

Förstår preciiiis vad du menar! Har själv haft en negativ-dag idag, just pga ovanstående. Men ímorgon är en annan dag och då ser jag säkert saken med andra ögon igen.

Ser supersnyggt ut vid altantrappan! Såna mattor har jag också ett par av:)

Vackrare vardag sa...

Men fick just en idé om var jag egentligen kanske skulle behöva en till *fniss*. Tack för inspirationen:)

Millas hem sa...

Tittar in för att önska en solig och fin sommar!!

Kram Camilla

Sanna sa...

Vilka fina bilder!Vad fint det är med myggnätet ute!Jag kan bra förstå att ni njöt där i Loviisan Aitta. Det ser ut att finnas helt massor fint där, mycket Riviera Maison.
Ha en härlig kryssning!
Kram Sanna