måndag, juli 20, 2009

Ny lampa nummer 1


Vid Ikea-besöket för några veckor sedan fick jag syn på en lampskärm som jag genast föll för. Det var inget planerat inköp, men den var förutom snygg även väldigt billig. Plötsligt slog det mig att jag ju hade en gammal lampfot stående i förrådet (ni vet mitt "hemma-loppis-förråd" haha!). Lampfoten har varit min farmors och var från början träfärgad, men jag bad min pappa att måla den vit redan då jag bodde hemma, och den förra lampskärmen kasserade vi vid flytten. Har inte bestämt mig riktigt ännu var lampan ska stå. Funderar lite över dom mässingsfärgade detaljerna på foten... ska jag måla över dom, i så fall vilken färg, eller behålla dom? I nästa inlägg visar jag en annan ny fyndad lampa. Det börjar ju redan bli mörkare på kvällarna och jag tycker det är så väldans mysigt att få börja tända små lampor och ljus igen :)

PS. Nu har vi burit ned det tunga skåpet från övervåningen! "Bara" att börja måla då...

7 kommentarer:

Vekarus sa...

Minusta lamppu näyttää kauniilta ihan noin messinkiosineen kaikkineen!

♥Häxor & Änglar♥ sa...

Jag röstar för att du ska behålla mässingsdetaljerna som de är.
Kram Eva Linnea

Lilja's Corner sa...

Va fint det blev med vitt i sovrummet! Jag ska väl visa mina byråer snart...

Är tillika skönt att semestern är slut.. Nu ska det bli mera inredning och bloggande!

Galleri MochB sa...

Ja ikväll är det så mörkt så man måste ha lamporna tända... :O) Fin skärm på vacker fot. Beror på var den hamnar, kanske det finns något annat mässingliknande där som matchar. Annars hade nog jag målat dem vita eller svarta...

Drog hem en rätt tung sak från vår loppisresa idag jag också, som också skall målas... ;O)

Fröken Fräken sa...

Jag gissar på att det nog kan vara ganska svårt att måla över mässing och få det att se snyggt ut (jag har provat...) så jag röstar för att behålla den som den är. Tycker att lampan känns lite sådär elegant 1920-tal!
Tyvärr har det väl börjat bli lite mörkare här på kvällarna.. men jag försöker förneka det!! Sommar, stanna kvar...!!!

alegni sa...

så söt den blev, lampan. jag har lite svårt för mässing just nu, så om jag fick välja, skulle jag nog måla. jag tycker galleri m och b hade ett bra förslag.
jag blundar dagligen för mässingsdetaljerna på vår kakelugn...
så ni har släpat ner den tunga nu. åtmistone slipper ni gå på gym o träna, o där sparar man ju alltid en nätt liten slant ;)
kram

Vackrare vardag sa...

Tycker det blev en snygg kombination! Har ingen erfarenhet av att måla mässing, så jag vågar inte komma med ngt förslag;)

Skrattade gott åt ditt "kånka-möbel"-inlägg. Vi möblerade om lite igår nämligen, i hallen på övervåningen och kånkade en hel del möbler. Det roliga i kråksången var, att vi möblerade tillbaka exakt som det var för ett halvt år sedan och nu blev det såååå bra:)