torsdag, juli 16, 2009

Bakning, rensning och bloggträff

Så många idéer, så lite tid... Något - inte direkt inredningsmässigt -som absolut nödvändigt behövdes göras hemma hos oss var att få det undanplockat, dammsugit och golven torkade. Mannen bjöd, efter vi ätit middag, hem ett par och deras dotter och sånt är alltid bara hemåt för mig, för då han bjuder folk så får jag alltid snabbt hjälp med städningen! Även barnen involverades och vi fick huset i representativt skick på under en timme! Paret kom hem till oss för lite fika och för att vi skulle skriva under pappren på att jag köpt deras bil - äntligen en uppgradering till ett större fordon för mig!

Någon möbelmålning har det inte blivit av ännu för mig. Vi måste nog samla lite mental styrka först innan vi kånkar ned det mega-tunga skåpet... Mannen frågade genast jag nämnde mina tankar, om jag mindes hur det var då vi skulle ha upp skåpet på övervåningen? Tror nog att jag har förträngt det, heh... Men sen sa han snällt att det är helt okej :) I går kväll klockan tio stod jag och bakade småbröd till min väns kalas som är på lördag och ikväll samma tid stod jag och rensade fem kilo jordgubbar som jag sen gjorde till mos i matberedaren. Stora barnen var så duktiga och hjälpte till, mot att dom fick smaka en och annan gubbe. I morgon kväll ska jag hjälpa vännen att ställa till kalaset, vi ska duka bord och dekorera.

Förresten, igår var jag hemma på en snabbvisit hos Alegni in office herself! Vet ni vad? Hennes hem var sååååå fint och hemtrevligt! Och uterummet som jag beundrat bilderna av hela sommaren - där skulle man bara velat slå sig ned och lämnat kvar hela kvällen. Även Lillebror som följde med dit kände sig genast som hemma, såg det ut som :) Och vet ni vad? Hon hade köpt en Leila-tidning till mig! Vilken snällis hon är! Önskar er alla redan nu en härlig helg, ifall jag inte hinner senare!!

10 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Vad flitig du är, rensa fem kilo jordgubbar o baka, hihi!

Vad roligt att du träffade Ingela:)
Kan tänka mig att det var fint hemma hos henne!

Kramis Jenny

Grodmamman sa...

Det är ju en fördel med att bjuda hem folk, dels blir det städat och dels blir ofta saker man skjutit upp gjorda också! Sedan är det ju alltid trevligt att träffa folk!:)
Kram

Signe 1 sa...

Vad skooj att du har träffat Ingela:-) Vilka kontakter och vänner det här med bloggandet för med sig, helt fantastiskt Kraam Sofia

Hem och Lycka sa...

Vad skoj att träffa en bloggerska irl! Och grattis till nya bilen!

kram Mia

alegni sa...

men så snällt du skriver, ann-christine!
tack för titten o välkommen åter!
jag tänkte skaffa hem vinterns jordgubbar idag. måste också passa på att frysa in lite dill o spenat nu innan de växer sig överstora. maken är upptagen på gården idag och då jag undrade vad jag skulle hitta på idag, föreslog han att jag skulle ta med någon dam o varva inredningsaffärerna. om det helst fanns flera sådana här i stan... jag har ju precis just besökt dem båda ;)
kram!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

vad kul att ni har träffat varandra på riktigt..på tisdag ska jag på en liten bloggträff.
Kram Lotta

Lotta sa...

Förstår din man... min brukar säga lika då jag vill släpa upp ocj ner på tunga möbler... Kul med liten bloggträff. Ha det så varmt och skönt i helgen
-Lotta

Lotta sa...

Hej igen!
Tack för titten hos mej!
Jo vi är vana med njurar vi med. Vår mellersta,Max , föddes med en förträngning i njurarna och vi har de första åren sgs bott på Barnkliniken ;(. Blev opererad och allt har funkkat fint efter det men det är ju kontroller titt som tätt. Vi har faktiskt den sista ultran och renografin i år ( som 13 åring) .Yes. Njurproblem är ju inte något att leka med. Skriver senare hur det är med mamma. Allt är för tillfället ok och hon är hemma igen...

Skickade just mannen på jordgubbsuppköp. Skall njuta av jordisar innan den mjuka dynan kallar...
Trevlig kväll,
kram,Lotta

Fröken Fräken sa...

Här ska det kånkas tv-skåp imorgon: tre trappor ned, upp på bil, till mig och så trappor upp igen. Jag har engagerat min far och herr Fräken till detta (herregud, jag måste ju sedan pynta till skåpet, och det är minsann inte helt lätt det heller ;-) ) Så detta skåpflyttande har det också varit många turer kring innan det har kommit till skott..
Ibland behöver man ha ett besök hängande över sig för att man ska ha pressen på sig att städa. Den hoppas jag ska börja sätta in imorgon...

Älskade pion sa...

Ingen ide att jäkta med saker,det ordnar sig alltid,tid finns,så småningom. ;)Må så gott! Kramar Ulrika