tisdag, april 14, 2009

Nystädat - ett tag

Min första tanke i morse var: Jaha, Lillebror är förkyld, idag blir det att titta på barnprogram med en förpackning näsdukar nära till hands... Men - han har varit förvånansvärt nöjd och lekt så duktigt med Storasysters alla ponnyhästar *schhh, säg ingenting!*. Så hela förmiddagen har jag tillbringat i tvättstugan med att storstäda och tvätta vinterkläder. Det är sååå skönt att ha fått det gjort, men jag skulle allt behövt två tvättmaskiner ;) När jag ändå hade ångan uppe så slängde jag ut allt från duschrummet som ligger intill och skurade det också.
Jag var naturligtvis tvungen att passa på och fota lite därinne då jag hade chansen. Jodå, bänken är full med grejer redan nu innan jag publicerar detta... Jag nämnde för läääänge sedan att jag skulle visa en lampa, som funnits i Hildas hus (den gamla stugan på gården). Den visste jag redan innan vårt hus var klart var den skulle hänga!


Visst har jag en vacker hortensia? Hehe, konstgjord förstås :D Den svarta handväskan köpte jag förra veckan då jag besökte "storstan". Min mamma såg väskan igår och tyckte att den såg ut som nån av min mormors, haha! Men väskan är så otroligt rymlig och praktisk med massor av fack för smått och gott som man släpar omkring. Lillebror har gjort stjärnan som hänger som pynt, och hans medicinlåda finns nära till hands då han ska ha sina doser varje morgon och kväll.

Det blev en mörk bild det här, vi har jättedimmigt ute, men som sagt: det nystädade håller inte i sig så länge... så det kan ta länge innan jag får en ny chans! Fler bilder från tvättstugan finns här!

Uppdatering: Jag märkte i kommentarerna att flera funderade över min svärmors växthus. Visst är det så att hon odlar blommor för försäljning! Det har hon gjort i flera år, så den stora mängden är alltså inte för eget husbehov ;)

13 kommentarer:

Camillas nya hem sa...

Du har då sannerligen fått gjort en hel del trots ett sjukt barn! Stackarn, hoppas han blir frisk snart. Men han har nog roligt som får leka med storasysters förbjudna leksaker ändå. :)

klipposfia sa...

Oj vad det låter skönt...att få städa riktigt ordentligt! borde ha skett här för länge sen ren....men kanske en dag....

Ann-Lis sa...

Skönt att äntligen få städa bort vinterkläderna. Och att få det snyggt och prydligt i huset är en befriande och härlig känsla. Ibland får man mycket gjort när man är hemma med sjukt barn och ibland ingenting. Själv har jag oxå varit hemma idag med sjuk pojke. Feber och grym hosta. Han har varit sjuk hela påsklovet. Det är bara att ha tålamod. Sköt om er!

Kristina sa...

Skönt när man har lust att städa och röja, man känner sig näjd efteråt.
Lampa var fin, kul att ha kvar.
kram Kristina

Lilja's Corner sa...

De där krokarna har mamma&pappa också! Snygga bilder på fina lampan.

Nettan sa...

Å vad avis jag blir på en fin å fräsch tvättstuga! Min är i källaren..å renoveringen har inte kommit dit ner än..längtar!
Kram Nettan

Annika sa...

Så fin tvättstuga ni har! Gillar Hildas lampa också. Kram!

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Visst är det härligt när det är nystädat!!

Vilken söt väska du köpte (jag är galen i handväskor, hihi. Den gröna lampan är såå charmig oxå!

Kram Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Tack snälla för den fina kommentaren du skrev hos mig. Vad duktig du har varit och fejjat. Skulle jag också behöva. Väskan är jättefin och stor, älskar stora väskor= plats med mycket. Förbandslådan är fin, har en likadan..

Kram Anne

Galleri MochB sa...

Lampan är jättefin, och väskan är fin. Kunde behöva en ny jag också. Och stjärnan är söt...:O) Och vår tvättstuga är som ett bombnedslag med alla vinterkläder och grus i mängd och massor, så den kunde också behöva sej en omgång. Om du nu har farten uppe så... ;O)

Jenny sa...

Vad skönt det är när man kommit in i ett sånt stim! Man blir så lycklig av nystädat :) Fina bilder du visar också! Ser superfint ut! KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

alegni sa...

skönt att höra att andra också har stökigt i sina tvättstugor. jag röjer allt som oftast, men varje gång jag bykat, ligger det högar med rena kläder på arbetsbänken. o ingen bär bort högarna förrän jag halvt tjatat ihjäl mig. vissa tycks tro att tvättstugan är en centralgarderob ;)
jättefin "marthaslungo"!

Cecilia sa...

trevlig första hjälp låda!