söndag, februari 22, 2009

Byrån på plats

I fredags lyfte jag in Lillebrors "nya" byrå i hans rum då den torkat klart efter sitt tredje och sista lager med färg. Vi har haft Ikea-byrån i nästan tio år, vi köpte faktiskt en till några år efteråt som jag använde som skötbord åt Storasyster och den vill jag förstås måla nu också. Byrån var otroligt billig och har stora rymliga lådor. Turligt nog var den trären så jag behövde inte slipa mycket innan målandet.
Jippiiiii! Idag fick jag höra några efterlängtade ord! Det är så att maken min läser inte bloggen (så vitt jag vet åtminstone) och han vet nog inte hur mycket jag beklagat mig över dom gula kökstapeterna. Åt honom har jag faktiskt inte sagt så mycket, det finns ju tillräckligt mycket annat som behöver göras här hemma. Men i morse nämnde jag det lite försiktigt och han svarade att "så klart du ska skaffa nya tapeter om du vill det, bara inte jag behöver lägga upp dom :)". Så nu är det fritt fram för mig att börja leta - dels efter drömtapeten, dels efter någon som vill limma upp den, för jag vet inte om jag vågar det själv. Hmm... jag återkommer till saken senare ;)15 kommentarer:

ALEGNI sa...

byrån blev definitivt snyggare i sin nya färg!
tyvärr, ingen tapetseringshjälp härifrån - jag avskyr att göra sånt...
sex dagar ledigt är ju nästan som ett helt sportlov :)

Camillas nya hem sa...

Vilken skillnad det blev! Jättesnyggt. Förstår att du vill måla den andra med, skönt dessutom att slippa slipa.

Hoppas du får en härlig söndag!

Anonym sa...

Tjohoo ny kökstapet har du talat om "4-ever" :) Jag kan limma upp den,går det med erikiper?!ha,ha ;)

Byrån blev jättefin!

Vi har just lunchat,ska gå ut och pulka snart.Eftersom F fyllt 4 nyligen skulle han ha 4 makaroner ingen mer och ingen mindre...men han blev ju inte mätt så då slank det nog några till så nu orkar vi nog leka ;)

Vi hörs!Kramar från V.V

Sabina sa...

Byrån blev jättefin! Jag målade också om en byrå och blev jättenöjd, men det är ett bra tag sedan nu. Kanske jag borde börja gräva fram målarpenseln igen, när det är vad alla andra tycks hålla på med. Men snart får du ju börja tapetsera! Grattis! :)

CinderELLA sa...

Det är alltid något visst med att ta vara på det man redan har och måla/göra om, att förvandla "skräp" till "guld". Härligt!
Kram Eva Linnea

S o F sa...

Som vanligt, vitt rules!!

Superfint resultat, det ser ju ut som en helt ny byrå.

Bra jobbat!

VITA NYANSER sa...

TACK för JÄTTEFINA ord hos mig, du förgyllde min dag = ). Vad FIN byrån blir!!! Vad härligt att ha målningsenergin, jag hoppas få med mig lite av den hem till mig.
Kram L-L

Ekebo sa...

Fin byrå tänk vad lite vit färg och några timmars jobb kan göra. Ha det bra Kram Malin

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint det blev, jag håller även på och målar ett projekt som bäst, stinker mål i hela huset. Här har jag även försökt försiktigt tala om tapetsering men han är inte riktigt med på noterna så det blir att tapetsera i smyg när han är på arbetsresa ;) Jag har aldrig tapetsera själv tidigare... så hur resultatet blir sen får vi se.

Kristina sa...

Jättefin byrå! Blev verkligen skillnad.

Lyckos dig då har du nya tapeter snart, här blir nog våra gula kvar än ett tag.
kram Kristina

klipposfia sa...

Hej! och vad roligt att du kikat in på min blogg!!! man blir alltid glad när någon lämnar ett "avtryck" :) Ni verkar ha det lite som vi, tre barn och göra så mycket man hinner i lugt takt tempo:) Ska länka dig så får jag följa med dina projekt!!! KUL!

Lena sa...

Blev faktiskt jättesnyggt! Månne den byrån finns hos Ikea ännu..?

Sand mellan tårna sa...

hihi.... tack! Vad vill du se? Jag tappar lätt inspirationen här hemma, tycker att jag visat allt typ 1000 gånger...

Kram Linda

Blåbär och hallon sa...

Vilket lyft! Byrån blev verkligen jättefin i sin nya kostym.

Vilken reaktion av mannen, visst är det lustigt hur man i bland laddar och försöker lägga fram saker och ting försiktigt och så blir reaktionen inte alls som man hade tänkt:)

Kram A

Myownhome sa...

byrån blev supersnygg!!
Hoppas du haft en trevlig helg!
Kram //Johanna