söndag, december 21, 2008

Tusen tindrande stjärnor

Så var fjärde advent över... Klockan är nu halv elva, barnen sover och paketen är äntligen inslagna. Denna vecka innan jul har innehållit flera motgångar för oss, kan inte berätta om dem alla här. Idag har vi tillbringat flera timmar på centralsjukhusets akutmottagning med Storasyster E eftersom hon haft väldigt hög feber med tuff huvudvärk hela veckan, men proverna visade inte på att det skulle vara något annat än influensan, så det är väl bara att vänta ut den. Tråkigt åtminstone, nu då barnen har jullov och det att man blir så orolig...

Dagens bilder har jag tagit av vår utebelysning som hänger från altantaket. Så mysigt tycker jag då man ser belysningen inne också, från köket. Alla dom små lamporna speglar sig i taket. Tänk så många planer jag haft för hur jag skulle dekorera ute med belysningar och pynt på trappan, men inget av det har jag fått gjort. Fast efter julafton har jag hela fem dagar ledigt, så varför inte dekorera då? Bättre sent än aldrig... eller? Något att glädjas åt nu är att årets mörkaste dag är förbi och nu blir det ljusare för varje dag! Några av er undrade över förra inläggets bilder, hur jag fick dom så ljusa, så jag måste nämna att dom var tagna mitt på dagen. Vi hade alltså inte helt mörkt inne pga elavbrottet.

Till sist ett stort tack till alla er som kommenterar eller bara hälsar på! Ni förgyller min dag och det känns som att jag har många vänner där ute... någonstans.

14 kommentarer:

Annika sa...

Hoppas att allt ordnar sig, så att ni kan fira jul i lugn och ro. Det är ju ljusare tider på väg - förhoppningsvis på alla sätt! Skickar en stor kram!

Karlsebakken 37 sa...

Oh, era stackare - så mycket otur ni ska då... Hoppas att storasyster blir bra snart! Blir såå nyfiken på paketet som är på väg, tusen tusen tusen tack för det!!

Ha en bra start på veckan nu,

massor av kramar Caro

Monkan sa...

Oj vad jobbigt med febern, och huvudvärk, så läskigt när det är sådär diffust. Skönt att få en diagnos från sjukhuset, de har ju säkerligen sett en hel del fall så det är antagligen många med influensa som haft just de symptomen. Och vad orättvist att bli sjuk när man har jullov!

Tack för tipset om förvaring av farinsocker. Ja, förr såldes det ju i plastburk med lock, den där påsen de har nu är inte så bra, det är väl för att det ska bli en klump... så att man köper nytt...

Vilka fina virkade stjärnor, tänkte fråga om du har mönster men nu har jag hittat svaret. Vilken duktig och snäll mamma du har :-) Jag har fått en del tips från Englagård i alla fall som jag ska testa.

Englagård sa...

Jag har nog tänkt på dig och din stackars dotter. Hoppas att det snart ger sig, jag förstår att du blir orolig.

När du har tid och ork kan du hämta något inne hos mig.

kram Karina

Galleri MochB sa...

Här uppe i byn finns en av dem... :O) Låter inge trevligt med storasyster. Man vet ju själv hur det känns med huvudvärk, så jag lider med henne. Stackarn! Bättre ändå att ha det uppkollat, och förhoppningsvis ger det med sej. Det skall väl övas dans också någon av jullovsdagarna...;O) Sköt om er!

Johanna sa...

Här är en till i byn som ofta hälsar på;o)

Hoppas storasyster kryar på sig nu och att ingen annan i familjen lägger sig! Tyvärr är det också på G inom vår familj...

Passar på och önskar er en riktigt god jul!!

ALEGNI sa...

usch, så där var det för mig också när jag gick i skolan - jag var sjuk under alla lov :(
hoppas hon kryar på sig!
vi har en ljusslinga under vårt terrasstak o kan också njuta av en ljushav likt er. det ser så mysigt ut!
kram!

Englagård sa...

Hej, det blir nog samma här. Hur man än bär sig åt så är det en massa som ska göras sista dagarna.

Jag önskar dig och din familj en likaledes underbar Jul och samvaro med nära och kära.

Stor Varm Julkram
Karina

Lilja's Corner sa...

Stackars liten.. Hoppas hon blir frisk snart.

Vet du vad? Du har en utmärkelse hos mej. Dem har du ju inte brist på, men ändå! :)

Ellas Inspiration sa...

Åh så mysigt!

Ville bara önska dig en riktigt mysig jul!

Kram Karin

lyckostunder sa...

Men vad tråkigt att er flicka har varit så suk, hoppas hon snabbt kryar på sig!!
Ja, samma problem har jag också, tiden tar alltid slut i mitten...

Sköt om dig och de dina, kram!

Lina sa...

Tittar in för att önska dig och din familj en riktigt god jul! Många varma kramar från mig till dig!

//Lina

Kristina sa...

Jag önskar er en riktigt fin Jul trots motgångar och tråkigheter, Hoppas ni blir friska snart.
kramisar från Kristina

Sanna sa...

Hoppas din flicka blir frisk snart! Ljusslingar är fin som den är tycker jag. Ibland är det enkla nog det som är finast! Hoppas ni får en fin och lugn jul trots tråkigheterna. Din blogg är jättefin!kram