torsdag, november 20, 2008

Tomteverkstaden igång

Nu är det tomteverkstad fullt ut i StrandviksVillan! Igår satt jag mestadels vid symaskinen - med min lille kontrollant - så ni kan gissa hur det ser ut hemma hos oss nu... Arbetsrummet är översvämmat av tyger och trådar, köksbordet likaså och köksbänkarna vågar man knappt titta på! Golven får man sicksacka sig över för att inte trampa på något. Bland annat gjorde jag:


En liten tygkasse av rutor och med foder. Fast den tog ganska länge att göra så jag började med en annan modell...Den här kassen har jag hittat på själv, har åtminstone inte sett den här modellen tidigare. Jag kallar den för "Godisgömman" eftersom en godispåse passar så bra i den. Den har slät botten med kartong inuti som förstärkning och två motveck i övre kanten för att inte öppningen ska bli för vid. Kassen är 14 cm bred och 16 cm hög, handtaget ej medräknat.

Jag ville ju också absolut pröva på att göra strutar. De två första visar jag inte, för dom blev jag inte alls nöjd med, men den tredje lyckades bättre. Den är gjord av vitt brodyrtyg med en röd rosett.

Flera andra saker har jag också gjort, men det får ni se senare! Tålamod, tålamod ;)


(Foto: Storebror G)

Här sys det för fullt i tomteverkstaden! Lille kvalitetskontrollant-Nissen övervakar arbetet noggrannt och ingående. Sömmerskan och Nissen var dock inte helt överens om hur man hanterar knoppnålarna och symaskinsrattarna...


Ha en trevlig dag och unna dig en liten stund av njutning och lugn!

15 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Såååååå flitig du är...;O) Jättefina väskor!

Graadskan sa...

Jättesöta väskor. Visst kan det vara beroendeframkallande när man väl kommer igång?

Kram Camilla

Beatrice sa...

Gillar folk som pysslar. Det get mig ispiration till att vara lika duktig. Jag har hittat en sysselsättning som passar bra för små kontrollanter när man syr. Har en stor korg som barnet får sitta i och så ger jag min knappask och en sked. Där sitter de sedan och öser och ordnar knapparna en god stund. Alla mina barn har gillat knappar. Fast visst är det skönt för en större också att sticka handen ned bland med alla knappar.
Kram Moster

Hem och Lycka sa...

Hihi, vad mysigt ni sitter! Vad duktig du är på att sy - jättefina väskor! kram

Karlsebakken 37 sa...

Hmm, kan man lägga till de där strutarna i beställningen också eller...??

Karlsebakken 37 sa...

Åhh vill du det?? Jag mailar adress så får du maila tillbaka pris och kontonr. åhhh vad glad jag blev nu!! Tjohoo! Stor KRAM

ALEGNI sa...

HJÄLP, så flitig du varit! o så fina saker du gjort!

ivars sa...

Jättefina väskor du gjort! På din blogg får man minsann inspiration. Ha en bra helg!

Lottaspace sa...

Oj vad du gör mycket fina saker! En ordentlig kasse borde jag också ta och sy till mig..

Kram,Lotta

Anonym sa...

Hej!
Jag blir riktigt inspirerad av ditt pyssel,speciellt efter jag sett det "live" idag.Det börja klia i fingrarna!!!Så jag ska också hitta på nått julpyssel ;)Får se om jag somnar nångång inatt för när man börjar ligga och fundera på såntdär och har en massa ideér vill man komma igång direkt och funderar hit och dit över allt man vill/ska :) eller hur?!
V.

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Tack för inspirationen! Jättefina saker som du har sytt! Och i så fina tyger!

Spännande att se resten eftersom du verkar ha så mycket på gång!

Sjöboden sa...

Jisses! Vilken fart du har. Jätefina saker!

Englagård sa...

Men!! Fuskar du!! Jag förstår inte vill inte du heller bli ertappad med att stå på huvudet framför datorn:D

Ärligt talat, det skulle nog inte jag heller, min raring undrar ibland vad jag sysslar med när jag försvinner in i datarummet. Då svarar jag att jag hälsar på mina kompisar och den blick jag får då går bara inte att beskriva.

Så mycket fint du har gjort, det är så inspirerande att se. Små kontrollantnissar brukar inte vara riktigt överens.
När Adam var mindre brukade han vilja vara med och sy när jag sydde. Då tog jag fram min jättegamla symaskin, ställde ner så att den bara sydde långsamt och så satt han mittemot mig och sydde. Ångrar att jag aldrig tog några kort då.

Väntar med spänning på överraskningen;)

Ha det så bra
kram Karina

mitt skärgårdsliv sa...

Vill bara tala om att du har en sak att hämta inne hos mig.
Trevlig helg!!

Beas barnslikheter sa...

Den översta väskan har jag också tänkt göra en variant av. Den är verkligen vacker. Vad duktig du är som dessutom påtar ihop egna mönster...struten blev otroligt ljuvlig.