fredag, november 14, 2008

"Nej, se det snöar..."

Dom här söta fnöflingorna har min mamma gjort till mig. Tack snälla du! Det blev precis som jag hade tänkt mig! Efter inspiration från Englagård mailade jag en av hennes bilder till min mamma en kväll. Följande eftermiddag kom ett textmeddelande: Kom in och titta när du slutat jobba! Det var snabbt gjort! Jag som inte förstår hur tråd och garn överhuvudtaget kan bli till mönster, är såklart imponerad. Mamma har till största delen gjort snöflingorna utan något riktigt mönster, bara egna idéer, sen har hon stärkt dom med florsocker. För min del var det lagom handarbete bara att pilla tråd genom stjärnorna och knyta fast dom... Ja, det tog ju faktiskt över en halvtimme ;) Tack igen mami!

En amaryllislök som inte kommer hinna blomma tills julen, men vad gör väl det? Vit är den, såklart.


20 kommentarer:

Vackrare vardag sa...

Så fina dom är! Och vilken snabb leverans:) Duktig mamma du har!

Har också en amaryllislök i ungefär samma stadie, men vill tro hårt på den till jul ännu;)

Trevlig helg!

ALEGNI sa...

så vackert det blev med snöflingorna! din mamma är som min man - bäst att fixa alla uppdrag direkt så man slipper tjatet ;))

Englagård sa...

Såååå fina dom är, din mamma är verklgen duktig. Hälsa henne att jag är klart imponerad:)

kram Karina

Lenas pysselgrop sa...

Hjälp va fina dom är! Och vilken snabb leverans sen!

Galleri MochB sa...

Såå fina och så mysigt det blev i fönstret! Och precis som snöflingor, alla är lite olika när man tittar noga efter...:O)

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vad mysigt med snöflingor...
Kram Lotta

Annika sa...

Åh, så fint! Vilken vacker fönsterdekoration! Trevlig helg! Kram

Viola sa...

Jissis så rart det blev i förnstret med dessa handvirkade småstjärnonr, skulle jag oxå vilja ha!!! Ha en skön helg i gråväderet, här regnar det dessutom och nu är det dags att ta promenaden med Ottoson, den blir nog inte lång idag med den förkylningen som tagit min kropp i besittning, kramar

S o F sa...

Heja mamma - bra jobbat!

Utifrån såg man extra bra hur effektfullt det blev, riktigt fint!

Ha en fin Helg!

Beatrice sa...

Ja här i södra Finland skulle vi behöva sådana snöflingor. I fjol var det inte många riktiga flingor som kom hit. Din mamma skulle nog säkert göra en vacker slant på att sälja snöflingor :)
Kram Moster

Anonym sa...

Oj vilka fina flingor! Tänk om det skulle komma några riktiga nån gång! En sån duktig faster jag har! Trevlig helg åt dig och din familj!

J.S

Beas barnslikheter sa...

"Följande eftermiddag..."
???

Din mamma är min nya virkgudinna.

Jag virkade snöflingor till granen förra året och stärkte upp dem, men det tog verkligen inte så kort tid...och inte kunde jag göra dem på fri hand heller.

Vilken underbart duktig mamma!

Mom sa...

Ja, tack tack. Fast alla var ju inte gjorda på en kväll - utan bara nån modell. jag blir ju så inspirerad. Va fin ljuslyktan blev!
Trevlig helg!

Beas barnslikheter sa...

En riktigt sann ära att du vill vara med och tävla i min tävling trots att du inte brukar vara det. Vilken komplimang! TACK!

Anonym sa...

Va fint med virkade snöflingor hoppas att jag ska få lite inspiritation när jag ser hur du orkar. hälsar gör G.

Anonym sa...

Så fina snöflingor!!!!

Det påminner mig lite om mormor hon hade alltid det i sina fönster.

Snygga ljuspåar med

Ha en skön helg

Kram Lena

Ekebo sa...

Vilken kul ide finns det ingen snö ute så får man ju ordna det själv. Visst är det bra med mammor som mer än gärna hjälper till med stickning coh virkning, det är inte min starka sida.

Kram Malin

Eva Linnea sa...

Hej! Ja, vad gör man inte när man inte får någon riktig snö? Fint! Jag har tittat på min snölykta i äkta plast för att se om jag i alla fall ska tända den, om det nu inte blir nå´n snö till jul. Kram Eva Linnea

C´est la vie sa...

Vilka vackra snöflingor, sådana vill man ju ha :o)

Ha en härlig lördagkväll, kram Lina
nätbutiken www.cestlavie.se

Fröken Fräken sa...

Åh vad fint!! Plötsligt blev virkade stjärnor så tusen gånger snyggare! Tyvärr har jag ingen som kan virka sådana åt mig så jag får titta in här hos dig och sukta emellanåt då... Ha en mysig lördagskväll!!