onsdag, oktober 29, 2008

Mitt eget stökiga hem...

Fortsättning följer på "mina gömmor". Nu har jag letat fram mina första barnskor, ett par svarta och vita i lack. Så söta! Funderar om jag ska lägga dom på lilla hyllan i hallen...

I går kväll blev jag på så dåligt humör. Trött på att man så fort man kommer innanför dörren ständigt ska plocka, plocka, bära, torka, plocka, slänga, tvätta... Ja, ni kan ju den där versen själva. Fast då tänkte jag efter en stund: mår jag själv bättre av att vara irriterad eller mår jag bättre om jag slipper se röran? Så jag for hastigt omkring i rummen och plockade upp leksaker, kläder och krimskrams. Det tog inte alls många minuter och sen kände jag ro igen. Tänk om jag hade ödslat bort flera timmar med att vara grinig istället! En annan tanke som kom till mig var, att jag har ju faktiskt ett stort och fint hem att plocka upp i. Vårt eget hem som vi trivs i. Det kunde ju varit en hydda med jordgolv, eller ett söndrigt kallt ruckel med otäta fönster. Visst har vi det bra - stökigt eller ej!

På den nya kudden har vi också det bra att ligga och "vila en liten stund"! Titta Fröken Fräken - här bor kudden nu! Snart ska de blommiga kuddarna bytas ut mot vit-svart-silver-vinrött. Vi får se... På den nedre hyllan i bordet ligger alltid massor med inredningstidningar och just nu är det gamla julnummer som det mest bläddras i. Ska också berätta för alla våra bekanta att Lillebrors sjukhusbesök som var planerat nästa vecka inte blir av ändå... Andra gången det blir uppskjutet nu och denna gång för att läkaren inte är på plats. SUCK! Nu blir det troligen i början av december istället. Så då blir det att ta nya prover, ordna med jobbet igen, ordna övernattning igen... Nåja, det ordnar sig nog ;) Ha en bra dag alla ni trevliga som besöker mig hela tiden!

19 kommentarer:

Englagård sa...

Så trist det är med uppskjutna läkarbesök, det brukar göra mig irriterad. Stök irriterar mig bara ibland...när jag har nystädat och herrarna i huset brakar in och slänger tidningar och lego och allt möjligt krafs överallt. Då kan jag få ett liiiitet utbrott, men det går snabbt över;)

kram Karina

Tidsmästarinnan sa...

Hej!
så klokt du skriver och vilken fin blogg du har!
Hit vill jag gärna komma tillbaka. Nu ska jag kika lite mer här, och titta in hos Fröken Fräken som gjorde din fina kudde.

Glada hälsningar!
Susanne

Fröken Fräken sa...

Det kan man ju se att där kommer kudden att få ett bra hem! Vad roligt att få se den! Hälsa den från mig ;-)

Inredningstokig själ sa...

Det är väl så...vi har det helt enkelt för fina hem och grinar över då det är stökigt.....men visst blir man sur ibland då man jämt går hemma och plockar, plockar och plockar....det tar aldrig slut!!

Tråkigt med läkarbesöket som blev uppskutet, man lever ju i en "psykisk stress" innan läkarbesök är över och blir det uppskutet blir ju väntan, tills man har det över, bara längre.

Söta skor du hittat....önskar det fanns skor kvar sen jag var lite men icke!

Galleri MochB sa...

Känner igen den där versen, och jag jobbar på det där att inte vara en grinig mamma. Men det är svårt ibland...
Vilka söta skor du haft. Har inte en susning om hur mina sett ut.
Trist om besöket ännu en gång blev uppskjutet...

Lösvirkesbyggarna sa...

Du har helt rätt! Vad bra att du faktiskt kunde vända tanken - på riktigt! Det är nämligen en sak att säga att man borde vara tacksam för det man har coh ta vara på alla stunder, men att sedan verkligen göra så...

Hoppas att nästa läkarbesök verkligen blir av nu!
Kram Anna

Lottaspace sa...

Tack för tipset med skylten! Ska hålla ögonen uppe där!

Så fin kudden blev där!

kram,Lotta

Beatrice sa...

Hejsan

Först måste jag säga att du har fin blogg. Sedan undrar jag hur du gjort den där fina bild mosaiken?

Lite nyfiken är jag också på var du bor eller i alla fall lite ditåt

Angel.Pearls sa...

Tack för mycker beröm på min blog -det betyder mycket med god respons! Härliga små skor, de skulle nästan passa i ett "titt-skåp". Bra tips - bättre att göra ngt åt det som irriterar en, än att gå och bli superarg! Härliga bilder också!! Fortsatt fin vecka// Kram -Eva

Kristina sa...

ÅÅ va fin kudden var!
Visst har vi det bra, de flesta av våra medmänniskor har inte en möjlighet att ens välja inredningsstil, det är en lyxvara. Jag känner också tacksamhet över att ha ett hus, även om vårt är litet.Och ha råd at fixa å trixa lite.
Kram Kristina

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vad gullig du är, du är min favvo också. Lycka till med besöket om det nu blir av med lillebror.
Kram Lotta

Clarice sa...

Så fint den passar kunnden från Fröken fräken. Du var en riktig lyckans ost som van den : )

Kramis,

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Frustrerande att ni inte får komma iväg på läkarbesöket. Hoppas att ni får en ny tid snart!

Du har så rätt, man måste stanna upp ibland och fundera över om det är värt att bli irriterad eller arg. Det tar ju så mycket energi! Man borde tänka på det lite oftare...

Kram,
Ann

Marie Glader sa...

Hejsan, vilken trevlig blogg du har.
Vet du, precis så har jag också tänkt ang allt plock!!
~Marie
www.gladers.net

Anonym sa...

Du har så rätt.. varför ödsla kanske timmar på att vara grinig.. det hjälper ju onekligen inte. Inte hemma hos mig i alla fall.. eller ja, för studen kanske.. nästa dag är det samma visa igen! :)
kramis!

Johanna sa...

Att komma hem till oredan kan verkligen få en att tappa humöret...

Synd att sjukhusbesöket ännu en gång skjutits upp!

Ellas Inspiration sa...

Men så söta skor! Ja, ibland behöver man rensa...

Kram Karin

Blåbär och hallon sa...

Tråkigt med läkarbesöket!

Tack för titten, och ha en riktigt trevlig helg!

Kram A

Eva Linnea sa...

Vilka gosiga skor! Kram Eva Linnea