onsdag, juli 16, 2008

Trädgårdsböcker

Här i StrandviksVillan har det inte hänt mycket nytt under solen (vilken??). Vi tar dagarna som de kommer, vilar, pysslar, leker, äter, sover... Fast jag jobbar ju några dagar i veckan, den lilla semester jag hade insparad fick jag istället som pengar. Idag visar jag lite bilder av mina trädgårdsböcker som jag bläddrat i många många gånger!
Den här bilden fastnade jag för direkt jag fick boken "Idéer och lösningar för trädgården", som ett litet konstverk tycker jag det är. Jag skulle inte välja växterna som finns på bilden, men själva utformningen. Kanske skulle det passa under vår hägg?
De följande tre bilderna är tagna ur boken "Planera din trädgård - anläggning och växtval". I den kan man läsa om bl a trädgårdens förutsättningar, växtförslag till olika jordar, trädgårdens rum, planteringar i olika former och färgteman. Mycket bra bok! Nyast i samlingen är "Perenner - de 125 bästa sorterna från A-Ö" och jag kommer att få värsta beslutsångesten den dagen jag ska välja ut vilka sorter jag ska ha i trädgården, finns alltför mycket vackert!
Här nedan ser du hur böckerna ser ut. Om du undrar över något om böckerna så fråga gärna!

4 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Det är farligt att kolla i sådana böcker enligt mig eftersom att då vill man ha en trädgård.. då måste man ju oftas köpa ett hus oxå, o de blir dyrt :p Men för er som har en villa är det ju bara att inspireras o det är bara tiden som sätter gränserna.. vilket kan vara svårt att få över för det mesta.. men uinderbart är det att drömma, det kostar inget heller.. ha det super

Galleri M&B sa...

Ja vilken sol kan man undra...:O( Jag har knappt några trädgårdsböcker i min samling, men jag ser ju att du har ett litet bibliotek, så kanske man kunde komma och låna några inspirerande...:O)

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Trädgård... Här hos mig använder vi knappt det ordet eftersom man tänker på något lummigt och blommigt när man hör det. Vi har en gräsmatta (mossmatta) och några träd... Fast i år börjar faktiskt vinbärsbusken också ta sig!

Livet i träsket sa...

Oj, vad fint och vilken fin blogg du har. Fick tips om den och det var verkligen kul!