söndag, juni 01, 2008

Första och sista lediga dagen

Nu är det sommar!! Igår firade vi skolavslutning i strålande solsken, med kjolar och bara ben. Härligt! Vissa år har man ju gått och huttrat och knappt vågat ta av sig jackan.
Helgen har innehållit mycket program i form av fester och gäster, så jag har inte hunnit med annan fotografering än den av två jättefina barn: Storasyster som slutade förskolan och Storebror som slutade trean. Istället hoppar jag på en utmaning som cirkulerar och som Maria renoverar gav mig i en kommentar: Visa utsikten från ditt köksfönster!
De två översta bilderna är tagna från fönstret vid matplatsen som ligger mot väster. Spröjsen syns eftersom jag fotograferade inifrån. Den tredje är tagen genom terassdörren som ligger söderut. Ni behöver ju inte titta så jättenoga... Inte färdigt målat, det ligger en hel del bråte där utanför och vi har ingen gräsmatta ännu. Men det som jag gillar så mycket är den jättestora häggen, det ryms inte hela trädet på bilden heller! Terassen utanför är L-formad och går runt knuten. Vi har tak över den delen där dörren går ut. Här nedan är en bild jag tog i torsdags då jag oljade in terassen och det var så kul att se skillnaden före-efter. Här är inte allt färdig byggt och målat heller, men ni får ju se en glimt av fasaden åtminstone. Fönstret till höger är alltså vid matplatsen och de rakt fram är i vardagsrummet. Notera våra snygga utelampor i kanten *jättenöjd*! Måste visa dom närmare en annan gång.

Jag skickar utmaningen vidare till Lyckostunder, Galleri M&B och Sjöboden. Anta den om ni hinner och har lust!
I morgon börjar jag jobba igen *gulp* efter nästan två år hemma. Lite spännande är det nog... Ska jag komma ihåg alla koder och system...? Kommer Lillebror att trivas på dagis...? Nåja, det är väl bara att ta en dag i sänder, eller hur? Ha en bra ny vecka alla besökare! Rösta gärna på frågan i vänster kant. Förresten TACK till J som ställde upp med "hälso-mottagning" hemma!

11 kommentarer:

N&J sa...

Oj, var det nu du skulle börja jobba! Lycka till!

Börjar va ett tag sen nu igen, vi får lov att ta oss i kragen och komma och hälsa på er nån dag. Vi börjar semester den 16:e :) Då tar vi gärna emot små gäster, som omväxling från byggandet!

MY WHITE COTTAGE sa...

Så ni har redan haft skolavslutning! Våra barn slutar inte förrens i mitten på nästa vecka. De längtar kan jag säga! :)

Härlig utsikt du har från ditt kök!

Må så gott! Kramar Jenny

Galleri M&B sa...

Tack för det...:O) Skall anta utmaningen, men inga lika vackra vyer från våra köksfönster! Det går nog bra att börja jobba bara du kommer in i de nya rutinerna.Ibland är det skönt med lite annat socialt liv också...:O)

Rosa Hemmet sa...

Oj vad supersnyggt det blir huset! Fasaden var underbar och huset ser väldigt personligt ut:) Underbart med vatten som utikt, det är något speciellt med att bo med sådan utsikt. Rogiande för själen! Ha en underbar dag!

Johanna sa...

Det var så lite så med "hälso-mottagningen" ;o) Kan hända att jag skulle behöva lite hjälp av dej nu...Jag mejlar om saken! Vilken drömutsikt från köksfönstret!

svartataket sa...

vilken fin utsikt du har! Hoppas det gick bra på jobbet!

Annika sa...

Vilken vacker utsikt ni har! Och fin färg på huset! Lycka till imorgon! Kram

Hem & Lyckas Mia sa...

Vad jobbar du som? Spännande, det går garanterat bra ska du se även om det säkerligen känns nervöst.

Vacker utsikt, säger jag som inte ens har ett köksfönster ;-) Har ju öppen planlösning så närmaste fönster blir i vardagsrummet. kram!

Anonym sa...

Gud vilken härlig utsikt du har! :)
Skolavslutning redan.. vilket fusk.. Här får dottern vänta till den 13 juni.. en evighet till enligt henne! :)
kramis på dig!!

lyckostunder sa...

Lycka till med att börja jobba igen! I början kan det kännas lite körigt att få ihop allt, men det lättar...
Jag började arbeta förra hösten efter fyra år hemma, och nu känns det riktigt bra.

Tack för utmaningen, tyvärr är vårt köksfönster under plast och skivor då vårt husbolag håller på med fasadrenovering :-(
Så bilderna skulle inte vara någon fröjd för ögat, tvärtom. Så jag tror att det är bäst att skona er från den fröjden! Din utsikt därimot var alldeles underbar!!
Ha en fin dag!

KRam!

Mallas sa...

Vilken fantastisk utsikt du har från ditt köksfönster!

Kram Malin